Ed Sheeran

Förra veckan fick jag chansen att se Ed Sheeran live. Biljetter var helt slut men sen dagen innan kom jag äntligen fram på väntlistan och köpte biljetter, riktigt skönt att inte behöva vänta flera månader innan det är dags, utan bara 24 timmar!!
 
Konserten var på Forum i Köpenhamn vilket var jättesmidigt, alltid skönt med venues som ligger när centralstationen då min danska är allt annat än bra. Självklart också skönt när man ska hem, det kortar ner restiden en aning. 
Väl där stod vi i den drygaste kön jag varit med om på länge och började nästan oroa mig över om vi skulle hinnan in i tid. Tillsist snabbade den upp sig och vi blev insläppta 5 minuter innan förbandet kom på scen.. När vi väl kom in så skulle vi gå till våra sittplatser som inte hade jättebra läge men eftersom det inte var några vakter som höll koll såg vi vår chans att gå till ståplatserna istället och tog den!! Vi tryckte oss inte fram så långt utan stod istället en bit bakom alla vilket gjorde att vi så oerhört bra! 
 
Ed var helt otrolig. På scenen har han två mikrofoner och ett gäng loop-pedaler sen lägger han in stämmor som loopas och samma med melodier på gitarren. Det är helt otroligt hur han kan stå med sin gitarr och fylla upp hela venuen med sin musik även när det är en så stor publik. Det är kanske inte så svårt i en liten bar, men har spelar arenor som tar 15.000 pers.
 
Jag har inte mycket mer att säga, forfarande helt blown away och kan starkt rekomendera att ni som inte sett honom live kollar in hans iTunes Festival 2014 set. Då får man en hel konsert filmad i HD och det är i princip samma setlist som på min konsert.