Hemma i Sverige igen

Nu är jag tillbaka på svensk mark igen. Känns så skönt att vara hemma ett tag. Min hemrese dag var ganska smidig. Gick upp tidigt och duschade innan jag mötte upp Haein och åt brunch. Bananpankakor med bacon och så en Kaffe Mocha. Så gott och supermysigt! Efter det packade jag in mina grejer i bilen och fixade det sista innan jag åkte upp till Anita och Jim. Fick kvällsmat där innan körde mig till flygplatsen. Träffade Mary som hastigast också och hon hade gjort iordning en liten påse med resesnacks!
Väl på flygplatsen kom första problemet dock. Hela british airways datasystem hade lagt av i hela USA så incheckning blev försenad och även planets avgångstid. De lyckades flyga ikapp tid nog för att jag fortfarande skulle hinna med min connection om någon mötte mig och tog mig direkt till nästa plan men tyvärr regnade det i London och planet fick vänta med att landa så jag missade mitt plan och fick ta det som gick 2 timmar senare. Hur kan "the city of rain" inte klara av att ha landningar i regn.... 
Efter att varit uttråkad på Heathrow kom jag äntligen därifrån och slutligen hem!!
 
När jag väl kom dessa dagarna jag varit hemma har passat på att umgås med mina bröder och Lina. Har varit på både Elias och Axels julavslutningar vilket var mycket trevligt. Idag har även Lina kommit hit och tilsammans hav vi alla 4 bakat jul-cupcakes. Blev red velvet med vit chocklasfrosting med krossad mork choklad och polkagrisar på samt mjuk pepparkaka med lingonfrosing och lingon på. Bägge blev supergoda!
 
Skulle pyntat granen också men den togs aldrig in så får väl bli imorgon också! Känner verkligen extra mycket nu hur mycket jag saknat alla och hur skönt det är att bara vara och ta det lugnt medans man får träffa alla ♥ Det är nog sant som folke säger att man inte uppskattar något förens man vet hur det är utan det..
 
Min mocha på Clayton's som var hur stor som helst och riktigt god!
 
Jul cupcakes! Man kan inte se det riktigt med de med vit frosting är helt röda!

Då var denna terminen avklarad!

Woooohhoooo klar med skolan för denna terminen! Vill börja med att gratulera mig själv för att inte ha missat en endaste lektion på hela terminen! Perfekt närvaro! Har inte hänt sen antagligen någonsin! Denna terminen har flygit förbi utan sjukdom eller annat. För det andra har jag klarat alla kurser med straight A's! Mycket bra och nu blir min bilförsäkring billigare för good student rabatt! 
Som ni alla vet har jag haft min sista final! Gick bra, tror det blir ett A även om jag behövde ca 2 poäng för att få ett A i betyg vilket innebär att jag inte ens behövde ett godkänt betyg men ändå! 
 
Fick äntligen tillbaka min I-20, skönt att slippa tänka på det något mer. Hon hade tydligen mejlat alla utom mig... Ja ja nu har jag iallafall fått det och är redo att flyga hem utan några problem. Eller hem skulle jag väll komma men tillbaka hade nog varit svårare. Har också pratat med Anita och planerat för morgondagen, ska köra upp och parkera där, äta kvällsmat och sen kör de mig till flygplatsen i lagom tid för min flight. 
 
På tal om flyg hände något otroligt idag. Har redan min resa bokad hem i maj och det började med ett kort byte i Los Angeles innan jag skulle fortsätta till London. Sen bytte de till ett 4 timmar långt byte och idag fick jag ett nytt mejl om att det var inställda flyg och de hade ändrat igen så det skulle va 12,5 timme i Los Angeles. Inte kul. Så ringde British Airways och fick det ändrat kostnadsfritt till direktflyg från San Diego till London som egentligen skulle kostat mycket mer! Det var en mycket nöjd tjej som la på luren efter det samtalet.
 
Nu har jag precis ätit hamburgare, pommes och chokladmilkshake. Älskar kombinationen av pommes och milshake! Så gott att doppa pommesen i milkshaken!! Orkade dock bara hälften innan jag gick in i matkoma. Måste få tillbaka aptiten över natten för imorgon blir det frukost på Clayton's med Haein. Våfflor och hela köret! Yummie yummie!! Kommer va så redo för att va på resande fot med tillgång till enbart äcklig flygplansmat!
 
Nu ska jag kolla på det sista avsnittet av Gossip Girl någonsin. Har ju äntligen sett ikapp allt och idag är det dags för sista avsnittet. Lite sorgligt för det är ju en väldigt bra show! 
 
Obsessed med mitt glitternagellack!!

Pluggdag för min sista final!!!

Om mindre än två dygn stiger jag på planet som ska ta mig hem, närmar sig verkligen nu!! Ser verkligen fram emot det! Längtar efter att julpynta och julbaka med Elias och att bara få vara hemma!
Idag har jag packat klart mer eller mindre. Måste nog flytta över lite till mitt handbagage så jag inte riskerar övervikt men annars är det färdigt! Julklapparna är nerpackade och sommarkläderna undanpackade. Nu är det bara den lilla detaljen att få tillbaka min I-20 från skolan som saknas.. 
 
Efter att ha packat och ätit en California Burrito (favorit ♥) satte jag mig och pluggade inför min sista final. Egentligen behöver jag mer eller mindre bara gå dit men jag vill ha så högt som möjligt ändå för det är intressant och jag vill lära mig det. Spenderade några timmar på att skriva ihop mina anteckningar med sammanfattningar efter studyguiden. Har verkligen hittat en bra pluggteknik som fungerar jättebra för mig. 
 
Tog en liten matpaus på kvällen och duscha men annars är det var jag gjort idag. Blev aldrig någon julfest hos Donna eftersom jag fortfarande hade endel plugg kvar när det började bli dags. Lite synd men skola är det som måste gå först!
 
Imorgon har jag bara provet att skriva sen ska jag få tag på min I-20, lägga in allt som inte ska med hem i bilen och se till att allt är packat och klart inför tisdag!
 
 
Två bilder tagna medans jag var mitt uppe i pluggandet!

Ohändelserik dag.

Idag har inte varit en särskillt händelserik dag alls. Blev ingen bio med Haein för hennes pojkvän Jasons syster hade precis fått barn så de skulle åka dit och hälsa på istället.
 
Tog det lugnt hela morgonen och skypa med både Anna och mamma & pappa. Skype är verkligen det bästa! Sen åt jag lunch på panera bread innan jag tog en bok och gick ner till stranden och läste en stund. Har varit lite varmare idag så man kunde gå i linne och jeans. Skönt! Nu på kvällen har jag ätit lite och sett en film och det är allt som har hänt idag. Inte mycket som sagt. Det blir så nu när jag verkligen inte har något att göra mer än att packa iordning. Snart är det hemfärd, inte alls långt kvar!!! 

Hela världen skakar..

I natt vaknade 2.39 av att hela rummet skakade. Kollade på min jordbävningsapp i mobilen och fick veta det var minsan en jordbävning ute till havs som mätt hela 6.4!! Inte konstigt jag vaknade av den... Efter att det skakat klart somnade jag igen, men det störde helt klart min sömn och jag var jättetrött hela morgonen. 
 
Idag har jag börjat packa mer seriöst. Det är verkligen det tråkigaste jag vet och jag är inte heller bra på det. Har konstaterat att jag knappt får plats med att ta med mig någonting hem men har lite saker kvar hemma så överlever säkert om jag tar med tjocktröjorna!! Det finns ju också affärer hemma för nödfall! Har börjat tvätta också. Även det tråkigt. Måste komma på någon smart affärsidé så jag kan anställa folk som gör det åt mig. 
 
Som ni alla säkert har läst vid det här laget så har det varit en skjutning på en skola i Conneticut idag. För er som inte vet var det ligger är det på östkusten precis över New York. 27 personer dog varav 18 var barn mellan 5-10 år. Jag förstår inte hur man kan stå där och se skräcken i ett stackars, litet, hjälplöst barns ögon och avlösa ett dösligt skott. Eller jag fattar att personen måste varit i psykos och inte var här&nu men ändå... Det är iallafall väldigt tragiskt och hemskt att tänka på alla de som måste gå hem och se sina inköpta julklappar och veta att deras små barn inte kommer få chansen att öppna de.. Det är aldrig rätt tid för något sånt här att hända men det känns extra hemskt att det måste ske bara 1,5 vecka innan jul när meningen är att man ska få vara med sin familj inte att den ska tas ifrån en..
En annan sak som gör mig upprörd är när jag går in på instagram och ser att någon har lagt upp en bild om det och taggat bilden med allt från shooting, death, children osv bara för att de vett att taggade bilder är enkla att hitta och leder därmed till att fler folk följer en. Hur kan man utnyttja en hädelse som denna för att få fler följare på instagram?! Då är något inte helt rätt...
 
Nu ska jag försöka tänka på något annat än hur sjuk värld vi lever i och fortsätta mitt tvättande. Hör att det börjar regna igen nu. Låter ganska mysigt så kanske en kopp te och en film skulle passa bra! 

2 till kurser avslutade!!

Då var Personal Growth och Psychology 101 officiellt slut. Kommer sakna speciellt Personal Growth kursen, det har varit väldig kul och lärorik! Vi fick våra slutliga poäng när allt var sammanslaget, maxpoäng var 719, jag fick 738!!!! 19 poäng över max! Det lönar sig att göra extra credit ibland hehe! Kan ju inte annat än vara nöjd med det resultatet. Efter det var det dags för sista provet i psyc 101. Kändes OK, kunde säkert varit bättre men så känner jag nästan alltid. Har redan ett ganska solklart A i kursen så. 
 
I helgen kommer jag ägna mig mest åt att packa. Måste plugga till mitt sista prov också. Ska antagligen gå på bio med Haein på lördagkväll och sen söndagkväll ska jag på någon julfest hos Donna en stund iallafall. Har ändå lite planer för en gångs skull!
 
Har fortfarande inte fått tillbaka mina viktiga resedokument från skolan. De sa att man behövde lämna in en vecka innan för att vara på säkra sidan och jag lämnade in för snar 2 veckor sen... Dora som har hand om administation för internationella studenter har inte precis tidigare gjort mitt liv enklare så hon får faktiskt se till att ha det fixat på måndag när jag går till hennes kontor igen fastän hon skulle höra av sig när det var klart. Inte helt okej. Pappret är ungefär lika viktigt som mitt pass, om inte viktigare för att åka in och ut ur landet med visum.
 
Ösregnat idag hela dagen och innan det hela natten. Synd att man inte har ett endaste vattentätt plagg här...
 
På Presonal Growth hade vi ett litet knytkalas som avslutning. :)
 

12/12/12

Fångade såklart detta once in a lifetime moment! Lite coolt att man varit med om alla tolv upprepad-nummer datum! Härlig dag då men inte behöver bli helt snurrig över hur man skriver datum. Måste erkänna att jag vant mig väldigt mycket vid det amerikanska sättet redan och det är det som kommer först när jag skriver men detlär ändras efter cirka en timme hemma..
 
 
 
 
 
 
En lektion idag, min lärare berättade för mig att hade jag gjort extra credit uppgiften hade jag inte behövt skriva sista provet eftersom jag behöver ca 2/125 för att få ett A i kursen. Dett sätter ju hög press på en.. Svarade ärligt och sa att från början tänkte jag göra extra credit uppgiften men sen inte gjorde det eftersom det inte gick ihop och att jag var glad att jag behövde ta sista provet så jag lärde mig det sista med eftersom jag har psykologi som mitt major. Hon sa att jag hade en superattityd. Alltid kul att höra! Jag menade verkligen det också, detta intresserar mig verkligen och jag vet att den sista delen är den klurigaste så detta ger mig verkligen en chans att lära mig det till 100%. Hör ni hur studiemotiverad jag har blivit?! Trodde allvarligt aldrig det skulle hända! Kan inte precis påstå att jag uppskattat att sitta still i kalla klassrum hela dagarna och lyssna på saker jag visste jag aldrig skulle få andvändning av i verkliga livet de senaste åren. Tror att en livsförändring var precis vad jag behövde för att må bättre och få ordning på mig själv igen! Så stort tack till alla som hjälpt mig och supportat denna resan, det betyder verkligen jättemycket för mig och jag tror inte jag hade klarat det ensam..
 
Köpte sista julklapparna idag. Eller har fortfarande pappa kvar men jag har en plan där! En riktig bra en faktiskt men mer än så tänker jag inte säga.. Jag försöker iallafall att göra allt lite speciellt och omtänksamt för alla. Vill ju att det ska betyda något även om jag också försöker uppfylla folks önskningar såklart! 
 
Just nu håller jag på och pluggar inför mitt slutprov imorgon. Psyc 101. Behöver kanske 70% men vill ju gärna komma så nära 100% som möjligt för jag gillar att va på topp! Gjorde ett självskattningstest i Personal Growth om hur bra insikt jag har om vad jag vill göra och hur bra jag är på att gå min väg istället för det folk vill jag ska göra och massa annat om hur man ser sig själv. Gjorde samma test i början av terminen och kan ju berätta att mina resultat var mycket högre nu än för 3,5 månadar sen! (FÖRESTEN SVARADE ALDRIG NÅGON PÅ OM DET ÄR MÅNAD ELLER MÅNADER EFTER EN HALV SÅ VET FORTFARANDE INTE!!!) Det var verkligen ett bevis på att denna kursen hjälpt mig att växa och förstå mig själv bättre. Alla kurser jag har tagit denna terminen, eller inte ekonomin, har hjälpt mig mycket känns det som. Även om abnormal psychology är bara diagnoser och symptomer är det inte så att jag överdiagnostiserar inte mig själv för jag är väl medveten om vad som är vad och vad jag har/haft och vilka symptom och hela alltet. Det har däremot gett mig insikt om vad det innebär och gett mig en förståelse som jag aldrig tror jag haft förrut. Har känslan av att det kan hjälpa mig själv men inte bara mig själv utan även andra. Jag älskar känslan av att ha kunnat hjälpa någon inte för att jag vill vara anledningen till varför saker löste sig eller blev bättre utan enbart för att jag inte tycker att någon fötjänar att inte må bra för det finns inget värre. Det går att vända det och må bättre igen, kanske tar det tid med det går. Har själv aldrig varit mer säker på det är sanningen. ♥
 
Såhär charmig ser min bror ut när man skypar med honom! Otrolig hur någon så söt kan bli så ful.. 
 
Myser i min jultröja! Köpte störst storleken så den är extra gosig att krypa ihop i när den hänger ner över händerna!
 

En vecka till!

Om en vecka prick är det dags för hemfärd! Faktum är att om exakt en vecka har mitt plan förhoppningsvis redan lyft! Från början var min plan att inte åka hem över jul men nu är jag verkligen glad att jag ska göra det för det hade blivit en väldigt ensam månad annars. Plus att julen är något jag helst firar med familj!

På torsdag har jag mitt sista psyc 101 prov. Blir ett ganska enkelt tror jag eftersom mycket av materialet har vi pratat om i abnormal psychology som jag har mitt sista prov i på måndag. Känns verkligen att det är slutet på terminen, börjar känna mig smått rastlös och vill bara ha kurserna klara! Snart!

Idag slapp jag ekonomin eftersom jag redan har ett garanterat A så blev en kort dag med bara två lektioner. Vi har inte mycket att göra i Personal Growt eftersom vi är i princip klara där med så har varit en väldigt lugn dag. En kul grej var att vi alla fick ett papper med vårat namn på så skrev alla positiva saker om en på det. Alltid kul att höra även om de flesta som skrev inte känner en..
Eftermiddagen spenderades åt att sortera alla kläder och försöka få lite översikt på vad som ska hem och vad som ska stanna. Börjar få ganska bra koll känns det som. Har även badat och gjort ansiktsmask och pluggat lite. Nu funderar jag på om jag ska krypa till sängs och försöka sova för är faktiskt väldigt trött.. Imorgon blir det stenhårt plugg! Bara att köra hårt in i det sista!

Julklappsshopping!

Börjat packa och sortera kläder nu. Har redan fyllt halva resväskan och det var bara julklappar.. Kan ju säga att det lagts ut en hel del på sådant i år men det är lugnt för jag gillar att ge bort saker. Har fortfarande lite småsaker att fixa för att det ska bli perfekt. Julen är min favorittid på hela året. Det är en tid då alla får va med varandra ta det lite lugnt och man är tvungen att träffas och inte göra massa andra planer. Det är mysigt med mörkret och kylan och att sitta inomhus framför en brasa en hel dag utan att göra något särskilt. Det är också kul att se allas reaktioner till vad man köpt till de. Jag känner att jag har lyckats ganska bra med julklappar i år. Tror det kommer uppskattas. Har lagt lite tanke på det och försökt göra det speciellt även om det är svårt. 
 
Bortsett från att packa har jag idag gått i skolan, haft en lektion. Fick vet att jag ungefär bara behöver komma till sista provet för att få ett A i abnormal psychology. Hade jag gjort extra credit uppgiften hade jagi nte behövt skriva det alls men är glad över att jag måste göra det för jag vill lära mig materialet och det gör jag bäst genom att få pressen av ett prov för om jag tar provet kommer jag plugga och pressa mig så jag kan allt!
 
Efter skolan åt jag lunch, sen körde jag och köpte ännu en julklapp till Elias. Imorgon har jag spanat ut något jag vill köpa till Axel så han också får något kul! 
 
Tror jag ska låta packningen va för idag och krypa ihop i sängen och kolla ett avsnitt på Gossip Girl istället. Låter väldigt lockande. Fast funderar på att springa bort och köpa en lite grej i drugstoret som ska va som julklapp med.. Så gör nog det först!
 
Föresten hoppas jag ni gillar mitt nya jultema!!

Redo för sista veckan efter en superhelg!

Är tillbaka på mitt rum efter en fantastiskt helg. Som jag skrev igår körde jag upp till Carlsbad igår eftermiddags. Kvällen var supertrevlig och det var kul att se alla båtar som var pyntade i ljus. Sov hos Anita och Jim och sen hjälpte jag till och pyntade granen och åt brunch där. Känns väldigt konstigt att pynta en julgran när det är 15-20 grader ute och man ser palmer och hela köret men det var ändå väldigt mysigt. Mary var också där på morgonen. En kul grej är att hon har köpt silver-ornaments till de varje år i julklapp sen det året de förlovade sig så nu har de tillräckligt många för att fylla granen. Blir väldigt personligt och speciellt då! 
 
Efter brunch körde jag tillbaka, stannade på vägen för att fixa en sak till Elias i julklapp och fortsatte sen vidare. Denna gången kom jag inte fel och lyckades hitta rätt utan att nästan komma till Mexico. Jag vet var jag körde fel förra gången, råka byta motorväg för den delar sig i två och på bägge skyltarna står det South men på den man ska mot står det South Downtown och jag ska egentligen förbi downtown men det är den man ska köra vidare på. Egentligen är det bara att se till att man kör på rätt nummer, så väg 5 inte 805, men förra gången var det jättedimmigt så var svårt att se. Nu kommer jag nog iallafall aldrig göra det misstaget igen.. 
 
På tal om att köra så måste jag skaffa skivor att ha i bilen för radioutbudet suger. Det är antingen mexikansk radio eller stationer med senaste hitsen som One Direction och Call Me Maybe. Det värsta är att jag nu börjar lära mig dessa låtar som jag aldrig skulle lyssnat på frivilligt eftersom jag inte gillar att köra i tystnad. Om någon vill mixa en skiva till mig kommer jag uppskatta den föralltid! Iallafall om skivan har bra musik! Saknar att ha ipod-uttag eller iallafall kvalitéskanaler som rockklasiker!! Kanalerna här brusar dessutom massor från och till...
 
Nu är det dags för sista skolveckan! Om man inte räknar måndagen den 17 som är sista dagen. Längtar verkligen mer varje dag efter att få träffa alla och komma hem en stund!!!
 
 
Jag på restaurangen igår. Och nej det är inte mina drycker eftersom jag är minderårig och ja det är räkor framför mig som man själv skalar och ja jag smakade och det var gott, de var dock kryddade. 
 
Lighs Parade i Oceanside, man kan inte se båtarna riktigt men de är bakom..
 
Fyren i Ocensides hamn
 
Julgranen pyntad och klar!!
 
Cookie Platter från Mary med lite blandade sorter. Kan ju säga att jag åt alla på en gång istället för lunch. Goda vart de och när det bara finns en av varje kan man inte spara på samma sätt...

Oceanside lights parade !!

Idag började jag dagen mycket sakta och åt en stor frukost med frukt och bagel. Suergott!! Framåt eftermiddagen körde jag upp till Carlsbad för att hälsa på Anita och Jim.  Vi åkte och hämta Mary och sen körde vi ner till hamnen i Oceanside och åt samtidigt som de hade lights parade. Det innebar att folk hade klätt sina båtar i ljus och körde runt inne i hamn och visade upp sig. Riktigt mysigt! Nu är jag kvar hos Anita och Jim, ska sova här så jag slapp köra hem på kvällen. Alltid lika mysigt att vara här :)
 
Ska sova nu lägger upp lite bilder imorgon, har inte jättemånga men lite. Tills dess får ni en bild på mig i tomteluva för julstämningen!!

December Nights ♥

Idag har varit en bra dag! Lyckades hålla mig kvar i sängen och dra mig till 10. Vart lite kämpigt men det var skönt att bara ligga still! Hoppade upp och klädde på mig och sprang över till Clayton's där det blev en riktig rejäl frukost med ägg, bacon, pannkakor och varm choklad! Tyckte jag förtjänade det! Var supergott, extra gott eftersom jag inte ätit det på hur länge som helst.. 
 
Efter det gick jag tillbaka, kollade vidare på Gossip Girl som jag försöker komma ikapp på äntligen. Är i slutet av säsong 4 så 2 säsonger kvar sen. Skypade lite med mamma och pappa. Det börjar verkligen närma sig hemfärd nu. Måste börja packa.. Sen gick jag för att köpa frukt. Ville ha mango och jordgubbar. Alla jordgubbar var äckliga och gamla och fanns ingen mango där det brukar. Tillsist hitta jag dock mango, clementiner, banan och ett äpple. Satte i mig mangon och clementinerna under eftermiddagen och bananen och äpplet tänkte jag ha till frukost imorgon. Älskar verkligen frukt, det är mycket socker i det dock men iallafall naturligt sådant! Försöker ändå inte äta för mycket socker eftersom jag är rätt känslig och får extremt kraftiga sockerfall efter så en jämn balans är bäst! :)
 
Skrev ju att jag skulle till December Nights och träffa de andra svenska. Ändrade planerna lite eftersom de skulle ta med sig fler vänner och fråga om Haein vill åka så sluta med att hon jag och Jason åkte istället. Tog 1,5 timme tack vare trafiken. Coronado till Balboa park borde ta typ 20 min... Dessutom valde vi fel väg till att börja med och fick prova en annan och sen stod det still. Under tiden spelade vi dålig radiomusik på högsta volym och sjöng med så det var inte helt tråkigt ändå.. 
 
Väl där gick vi runt lite, konstaterade att det var som en Fair med massa matstånd och karuseller utan någon julstämning alls. Vi gick bort till de internationella stugorna med. Lisabet serverade köttbullar i House of Sweden som vi köpte och åt. Var definitivt den sorten mn köper frysta och värmer upp. Alltså sånna jag inte gillar.. Vi köpte också chokladdoppade jordgubbar och bananer. Supergott! Och Jason spelade också i några av tälten och vann lite gosedjur till oss alla haha!
 
Precis innan vi åkte var det någon stor parad längs Orange Avenue för de skulle tända julbelysningen på ett träd. Kollade 10 minuter eller något och det var ganska underhållande. De hade allt från cheerleaders till marching bands till hundar till taekwondo osv. Älskar julstämmningen!!!!
Någon dag innan jag åker ska jag också gå ner till Hotel Del och åka skridskor. De har fixat en isrink utomhus precis vid stranden. Hur sjukt är det! Isrink på stranden! Ska bli kul iallafall.
 
Min varma choklad med rosa sprinkles på :)
 
Redo för December Nights!
 
Cheerleaders från Coronado High School
 
Marching Band
 
Grinchen som kör en golfbil. Går inte att se men alla barn framför var utklädda till whos från whoville. De hade gjort ett jättebra jobb och deras frisyrer var fantastiska!!
 
Såhär i juletid kan jag äntligen använda mina I LOVE CHRISTMAS trosor! yeeeey!
 
Den här söta lilla saken fick jag behålla efter Jasons vinster hahaha

Första kursen avklarad!

KLAR MED EKONOMIN NU! Fick tillbaka resultatet på sista provet och räknade ihopa alla poäng som ledde till en stabilt A! Så skönt eftersom det var kursen jag var mest orolig över! Här även lämnat in det sista materialet i Personal Growth! Terminen börjar verkligen ta slut nu! Helt sjukt! 
 
Idag ahr jag varit och handlat på Victoria's Secret. Igen. Köpte världens skönaste tröja, hörlurar (mina HP råka jag ha sönder...) och ett sminkset. Använde mina 20 dollar rabatt, fick en sminkväska med borstar på köpet och även ett par gratis trosor! Snacka om kap man gjorde där! Älskar det med VS att de alltid har specialerbjudande och rea men det är inte så att de ger bort sina sämsta varor utan det kan vara special edition, saker som inte släppts ännu osv! Sminkväskan nu var från deras Fashion Show och trosorna var speciella för sånna som är med i Pink Nation! 
 
Efter det åkte jag hem, åt min ljuvliga sallad som var ännu godare idag. Jag vet att de flesta gillar sallad färsk men jag gör med babyspenat som håller sig krispig och sen gillar jag när det andra mixas lite och smakerna blandas. Tog också ett bad, superskönt! Kvällarna har plötsligt blivit så tomma på saker när allt plugg är slut. 
 
Har fått reda på två av de jag ska dela lägenhet med nästa termin, två killar som kommer ha det andra rummet. Har ännu inte fått veta vem jag ska dela med. Kanske har det inte fyllts upp ännu och isåfall fåår jag rummet själv! Underbart isåfall!!! Är nöjd med att det blev en blandad lägenhet för att bo fyra tjejer känns ganska mycket. Eller antingen blir det suveränt och jättekul eller så blir det för mycket! 
 
Nu ska jag lägga mig och sova, inte ställa något alarm och njuta av min skönhetssömn. På tal om skönhet har jag verkligen insett att det är sant att vatten ger en bättre hud. Har varit dålig på att dricka tillräckligt senaste veckan och det märks direkt. Så ska hälla i mig några liter nästa vecka! Brukade ogilla vatten starkt men har faktiskt mognat och lärt mig uppskatta det! Men dags att sova och ta sovmorgon! Kanske till och med lyxar till det och äter frukost på Clayton's för att fira att terminen är i princip slut!'
 
Julgran utanför Horton Plaza

Lyckat term paper! :D

Oj oj oj, fick tillbaka mitt andra termpaper idag! 200/200 p. Helt otroligt bra! Fick en jättebra omdöme på det också! Min lärare tyckte jag hade professionell skrivstil och ställde en diagnos på ett avancerat vis! Kunde inte vara mer nöjd med hur bra dessa två psykologikursena har gått! Även Personal Growth har gått riktigt bra och allt material där är redan inlämnat och klart så den kursen är i princip slut! Ekonomi är sista lektionen imorgon, om jag fortfarande ligger på ett A vill säga. Annars blir det ett prov till! Är ju ganska säker på att jag ligger på ett A men man vet aldrig och jag vill inte prestera sämre än jag kan!
 
Idag har jag varit hos Dora och fyllt i en travel request för att åka hem i vinter. Det var bara en slump att jag fick veta att det krävs. Det är ju bra att de delar med sig av sån information... Nu är det iallafall gjort och det bör inte vara några konstigheter med att åka hem! Eller tillbaka är väl mer det som kan vara ett problem om det är något!
 
Efter skolan idag köpte jag ingredienser till en sallad som jag gjorde iordning. Den blev riktigt god och lär räcka några dagar! Har också duschat, kollat runt på internet på kläder och tagit det lugnt! Har varit en lugn vecka, dags att återhämta sig efter alla term papers och annat plugg innan jag laddar upp för de två sista! 
 
Nu i helgen ska jag gå på December Nights i Balboa Park på fredag med Jonna och Lisa. Ska bli kul, de har luciatåg bland annat! Flera olika länder kommer sälja traditionella julsaker som pepparkakor och glögg! Mysigt.
 
Nu ska jag krypa till sängs och ladda upp för veckans sista skoldag!
 
Har kommit upp massa julgranar längs Orange Avenue. Så mysigt! ♥

Nästan slut !

Sista ekonomiprovet idag. Kändes bra. Vissa frågor var lite kluriga men överlag kändes det bra! Personal growth var kul som vanligt. Kommer verkligen sakna den kursen nästa termin! Allt är superintressant och alla bidrar med så mycket!! Slutligen var det psykologi, fick tillbaka mitt term paper. Fick 98/100 poäng på det! Riktigt bra!! Känns jättekonstigt att jag inte har några läxor eller något nu. Nästa prov är om 1,5 vecka och sen efter det är det bara ett kvar! Tiden har verkligen runnit iväg.
 
Nu under kvällen och eftermiddagen har jag kollat på The Voice. Cassadee är hel klart favorit och jag hoppas hon vinner allt! Hon gick iallafall vidare till top 4 nu! Sen nu kollar jag på Victoria's Secret årliga fashion show! Alltid kul, de har så sjukt många kreativa idéer för sina outfits.
Ska fortsättakvällen med att försöka få i mig lite kvällsmat och ta ett bubbelbad och njuta av att inte längre ha massa plugg att tänka på! :)

Dumma knän sluta göra ont...

Idag har varit värsta dagen i mitt liv gällande mina knän. Katastrof. Jag är väldigt smärttålig men ska säga att det vara nära det brast ett antal gånger idag. Bara att stå upp gjorde så ont att jag ville gråta, sen att gå var hemskt och trappor var döden. När jag kom hem från skolan var bägge knäna jätteömma och hade dessutom svullnat upp rejält. Fattar inte hur det kan bli såhär. När man är 20 ska ens knän faktiskt inte bete sig såhär!!!
 
Dagen idag har förutom att varit smärtsam varit helt okej. Hade en lektion, intressant som vanligt. Sen gick jag till Horton Plaza köpte en tjocktröja för mina secret reward kort, fick ett gratis mobilskal vilket var ironiskt eftersom jag köpt ett 10 min tidigare. Hade nämligen äntligen hittat ett med nitar på! Nu har jag iallafall 5 olika skal att växla mellan! Det är det bästa med iPhone! 
 
När jag kom hem gjorde jag lunch, kalkonskinka, hummus, avocado och tomat macka! Mums! Efter det har jag kollat på julkalendern, pluggat en massa och skrivit upp mig på kurser för nästa termin! Lyckades komma in på 2 direkt, waitlisted på de resterande 3. Är dock ganska högt upp på listan så tror jag får alla! Tyvärr blir det kvällsklasser vilket jag helst sluppit men vad ska man göra. Får lära mig att sova längre på morgonen.. La också till en kurs på fredagen för den läraren verkade bäst av engelskakurserna som var öppna. Så inga tredagarshelger heller.. Men ska trots allt läsa 17 units och 12 är fulltid så man får väll räkna med att schemat blir lite sämre då! 
 
Imorgon har jag mitt sista ekonomiprov. Om det går bra iallafall, annars blir det ett till! Så skönt att terminen börjar dra sig mot sitt slut nu! Har varit en kul termin, har uppskattat skolan, lärarna och lektionerna jag haft och lärt mig en hel del! Ser fram emot att fortsätta nästa termin! 
 
Min skalsamling, ändå ganska kul att byta runt lite!
 
Charmig bild jag tog häromdagen. När jag har tråkigt brukar jag sysselsätta mig med att träna på mina miner i kameran! En talang som säkert kommer ta mig långt! Hahaha, måste skaffa mig ett liv.

Stalldag!

Dagen idag har som planerat spenderats ute i Lisabets stall. Fick gå upp tidigare än vad jag gör på skolmorgonar men det var ändå en bra dag. Stallet ligger uppe utanför El Cajon så det är en bit att köra. Stor anledning till varför jag inte känner att det är någonting jag vill göra varje vecka. Iallafall när jag körde dit var en bit av vägen på avstängd på grund av någon polisutredning och teknisk undersökning efter en biljakt med skottlossning. Kul ju. Fick tag på Lisabet som var på ungefär samma ställe så fick vi köra runt och komma in bakifrån vilket var typ 8 miles längre! Upp i bergen och ner och massa.
 
Väl där så släppte vi ut hästar i hagar (även om deras boxar är som hagar, verkligen inte som hemma), kollade runt lite och sen fick vi rida. Red på en ful liten häst som hette Hummer. Riktigt ful var den. Jobba fick ha göra iallafall och alla var imponerade över hur duktig jag var! Alltid kul att höra. Hennes instruktör verkade också kunna ett och annat vilket det känns som folk aldrig kan när man rider utomlands. På slutet var hästen finare iallafall, han jobbade fint fast han var fortfarande i det stora hela ful. Efter det åt vi lunch, fodrade och när klockan var 3 körde vi hem igen! Helt okej dag! Eller det var en kul dag absolut, kul att göra något och kul att nu i efterhand känna i hela kroppen att man tagit i. Kommer nog ha ganska ont i benen imorgon. Negativt är att mina knän tyckte inte det var kul och värker som tusan. Kan knappt stå ordentligt. Hede dessutom huvudvär och tog huvudvärkstabletter mot det men knäna gör fortfarande ont... 
 
Efter det har jag duschat, ätit och sorterat mina skolpapper och andra papper. Öppnat lucka två i min chokladkalender som jag glömde på morgonen, kollat på julkalendern. Passar på att se både den som visas nu och gamla greveholm från 1996 eftersom det är den bästa i svenk julkalenders historia!
 
Såhär såg det ut. Det ni ser är det så kallade "stallet" så misstag det inte för hagar.
 
Nu börjar nedräkningen till julafton! :) 

Ugh ibland blir det bara för mycket.

Imorgon måste jag gå upp tidigt så egentligen borde jag försöka sova ganska snart men är inte sugen på att sova. Antagligen för jag inte känner för att låta tiden gå snabbt och sen vakna imorgon. Jag vet att jag borde se fram emot imorgon och följa med ut till stallet men jag gör verkligen inte det. Helt seriöst har jag ont i magen och mår illa tack vare det. Det handlar inte om att jag är nervös över något för det är något jag verkligen vet jag är kapabel till att göra. Problemet är att jag vill inte binda mig till det. Jag vill inte att någon ska förvänta sig att jag ska komma dit varje helg. Ska vara där 8.30 på morgonen. Det tar säkert 40 min att köra vilket betyder att jag måste va uppe åtminstone 7. Jag behöver helgen för att sova någon timme extra efter sitta uppe och skypa på kvällarna under veckodagarna.. Sen brukar söndagar också vara en pluggdag. Jag känner att jag gör detta bara för att hålla kontakt med Lisabet nästa termin..
Mitt andra problem är att tydligen tycks det att jag isåfall behöver ta hit alla mina grejer, enkelt tänkte jag som trodde det betydde skor, hjälm och byxor. Men nej då menas även sadel. Det finns inte en chans att jag tänker 1) betala för det 2) ha den i deras stall hängande 3) fixa något ställe att förvara den. Den är värd mer än min bil typ. 
 
Anyway, idag har inte mycket hänt, tog en powerwalk imorse sen efter det tog jag det ganska lugnt. Har varit ganska trött i helgen så har varit skönt att bara göra ingenting. Kollat på Gossip Girl och målat naglarna! Skönt med lite egentid! Vill dock inte ens tänka på hur många timmar jag kollat på serier denna helgen. Men det är okej ibland.
 
 

Lazy Day!!

Idag har det regnat. Händer inte ofta så därför spenderade jag dagen inomhus utan att göra något speciellt. Eller på morgonen fixade med bilbetalning och så men efter det.
Bestämde mig tillsist för att börja se American Horror Story season 2. Det var verkligen inte så läskigt som första säsongen. Så jag såg de 7 första avsitten som släppts. Åt pizza från igår. En tredjedel är lagom mycket pizza för en gång. Helt sjukt beställde en small och ändå tar det mig tre dagar att äta upp..
Sen efter det har jag badat och nu kollar på jag New Girl säsong två och har sett de 7 första avsnitten där med! Sä ja som ni hör så har jag inte gjort mycket idag.. 
Ganska skönt att bara slappa ibland. Tänkte gå på en powerwalk men det regnade ju så gick bara och köpte en chokladkalender istället för imorgon är det 1 december och då behöver man ju en sådan!
 
Har pratat med Lisabet och även hennes tränare så ska med henne ut i stallet på söndag! Där fanns inte möjlighet att jobba just nu men kunde åka ut dit ändå och rida lite. Jag är nöjd med det, vet allvarligt inte om jag vill åka dit varje söndag utan bara lite då och då vore kul. Mest för att hålla kontakt med Lisabet även nästa termin.
 
Vi har också hittat ett nytt datum för kroppkakor, blir den 14e :) Ska bli kul!
 
Min chokladkalender! :D
 
Detta är verkligen hur dagen varit, mjukiskläder och tv-serier. Sen efter bad blev det pyjamas och tv-serier!