She Looks So Perfect Cover

Ny video upp på Youtube :)
Ska försöka spela in några till i veckan och lägga upp. Måste bara lära mig låtarna så det blir bra!
 

London

Som några av er kanske redan vet så tog jag en kortresa till London nu under helgen. Det största anledningen var för att gå på en Taylor Swift konsert men det är såklart alltid trevligt att åka dit oavsett.
Det blev jag, Lina och Elin (som åkte ner hit från Orsa i Dalarna) på resan.
 
Det var inte särskilt många dagar då vi flög dit tidigt söndag morgon och sen kom hem tisdagkväll men det var definitvit värt det. Vårt plan lyfte redan klockan sju på morgonen vilket innebar att vi fick åka hemifrån strax efter fyra och därmed blev det inte någon sömn. Kan ju direkt säga att vi slocknade rätt tidigt på kvällen sen. 
Passade på att hämta ut mitt NI-nummer som jag ansökte om i Edinburgh så nu är allt fixat så jag får jobba i hela storbritanien. Känns riktigt skönt! Passade även på att köpa en jacka jag varit sugen på ett tag och lite örhängen och håraccesoarer men annars spendarades bara matpengar. Inte lätt att vara fattig haha!
 
 
Taylors Victorias Secret Fashion Show Outfit
 
 
 
På måndagen som var konsertdagen hade vi bestämt oss för att åka till O2 Arena rätt tidigt och köa eftersom vi hade ståplatser och ville gärna vara långt fram så vid 12-tiden var vi framme. Det resulterade att vi var i princip först i kön. De enda som skulle släppas in före oss var VIP. Som tur var kunde man inomhus så även om det inte var uppvärmt där var det ändå betydligt skönare än att stå ute. Vi köpte lite fika och satt och snackade vilket var trevligt. Tiden gick rätt fort också och det var värt det. När dörrarna väl öppnades så skynda vi oss in och lyckades komma allra längst fram med alla VIP. 
 
Konserten var som förväntat jättebra. Taylor är min absolut favoritartist och att se hennes konsert är alltid en upplevelse. 
Det började med förbandet The Vamps som öppnade. Kanske inte helt i min smak musikmässigt men de var väldigt duktiga och fick igång publiken och jag kan verkligen uppskatta när artister är bra live! De starta sitt band för bara ett år sen och nu fick de spela för ett fullsatt O2. Det är ganska mäktigt! Både jag och Lina fick ett antal stora leenden och blinkningar från deras sångare och vi bara skratta för han är typ 12. Nä kanske inte 12 men han är några år yngre än oss. Confidence boost iallafall.
 
Sen var det dags för Taylor själv. Det var jättebra rakt igenom. Älskar sättet hon bygger upp sina konserter på. Hon verkligen ser till att alla hennes låtar kommer till liv. Det är en sak jag verkligen älskar med hennes musik, det finns ofta något man hör bara på ytan men om man tänker efter är där alltid så mycket mer till det. Hon är också väldigt skicklig på att skriva musiken så att den även utan sången beskriver storyn hennes texter berättar. Jag sitter ju alltid och lyssnar igenom allting väldigt analyserande och jag tycker lite synd om alla de som inte förstår helheten av hennes musik. Eller andras musik heller för den delen.
Tyvärr är det många som hakar upp sig på hur hon skriver om förhållande och är tonårsidol och därmed missar hennes musikalitet och talang. Som tur är uppmärksammas hon de riktigt stora artisterna och fick komma upp och sjunga på en Rolling Stones konsert för inte så länge sen. 
 
Hennes setlist var 15 låtar lång och hon började med State of Grace som är en av mina absoluta favoriter. Det är också den första låten på hennes album RED. Det är något som bara gör den perfekt som öppningslåt då den lyckas att summera upp vad resten av albumet/konserten är om. Den börjar med ett rätt långt trumintro och så småningom kommer äver gitarren innan slutligen sången börjar. Den har ett väldigt hoppfullt sound och fungerar perfekt att öppna med sen kommer sticket:
 
This is a state of grace
This is the worth while fight
Love is a ruthless game
Unless you play it good and right
These are the hands of fate
Your'e my Achilles heel
This is the golden age of something good
And right and real

som visar på att egentligen var kanske inte allt så bra som det började och det bara visar på hur albumet har låtar om att fall in love men även heartbreak. 
 
Kan ju berätta att under det trumintrot hände det folk från taket som spela trummor och det är en del av det magiska med en Taylor-konsert, varje detalj är genomtänkt.
Några andra favoriter är All Too Well, en låt där hon verkligen låter sig själv bli omtålig och lätt att såra för hon är så öppen och ärlig i sitt låtskrivande. Denna valde hon dessutom att spela ensam på piano vilket tog fram det emotionella i låten ännu mer. Det var ett jättefint uppträdande och man kunde se runt sig om att det var många som var väldigt rörda och även hon själv var på bristningsgränsen till att gråta.
 
Treachorous, en av mina favoritlåtar. Under denna låten höjdes en smal bit av scenen upp och där gick hon utan säkerhetslinor och balanserade medans hon sjunger "That nothing safe is worth the drive ",  "I'd be smart to walk away, but you're quicksand" och "This slope is treacherous, This path is reckless, This slope is treacherous, And I, I, I like it".
Om inte det är en genialiskt sätt att framträda den låten vet jag inte vad som är. För där är hon och gör något som är lite farlig och hon borde inte göra det men hon gör det ändå. 

Jag hade kunnat fortsätta skriva hur långt som helst om denna konserten men vet inte om någon är intresserad av att läsa mina tankar och hur mycket jag uppskattar Taylor Swift så ska stoppa mig själv här. Vem vet kanske kommer ett inlägg till så småningom. 
 
Här är vi i kön!
 
The Vamps
 
Länst fram whopidoo!
 
 
 
Tonight I'm gonna dance, for all that we've been through
But I don't wanna dance, if I'm not dancing with you
 
Guitar Solo!!!
 
And they tell you that you're lucky,
But you're so confused,
Cause you don't feel pretty, you just feel used
 
We're happy, free , confused, and lonely at the same time
It's miserable and magical. 
I don't know bout you but I'm feeling 22.
 
En del av konserten uppträde hon på en B-stage en bit bort och då var det hon och hennes gitarr bara så spelade hon några av sina äldre låtar vilket alltid är jätteuppskattat. 
 
O2 är rätt stort, tar 20.000 pers så det är ju ganska coolt att sälja slut alla biljetter till 5 konserter på några minuter.
 
Cause I don't know how it gets better than this
You take my hand and drag me headfirst, fearless
And I don't know why but with you I'd dance
In a storm in my best dress, fearless
 
It's a Love Story, baby just say yes.
 
Hon hade ett riktigt KILLER-performance av I knew You Were Trouble, som egentligen inte är en personlig favorit men hon hade slängt in lite high notes och gjort om arangemanget så det var riktigt häfigt!
 
I know it's long gone, and that magic's not here no more
And I might be okay, but i'm not fine at all
 

Meaybe we got lost in translation, Maybe I asked for too much
But maybe this thing was a masterpiece, Till you tore it all up
Running scared, I was there I remember it all too well

And you call me up again just to break me like a promise
So casually cruel in the name of being honest
I'm a crumpled up piece of paper lying here
Cause I remember it all too well

This hope is treacherous
This daydream is dangerous
 
Two headlights shine through the sleepless night
And I will get you, get you alone
Your name has echoed through my mind
And I just think you should, think you should know
That nothing safe is worth the drive and I will
Follow you, follow you home..
 
Här är hon uppe och balancerar.
 
Redo för det avslutande nummret. 
 
 
Drinkar på TGIF efter :) Asgoda Mojitos :)
 
 

The Middle

Här är den tredje videon jag spelade in häromdagen :) Hoppas ni gillar den!
 

Ny uppdatering

Jag vet att jag är riktigt dålig på att uppdatera här även om jag säger att jag ska bli bättre. Problemet är att jag inte riktigt gör tillräckligt mycket saker för att ha något att skriva om. Jag vet att jag skulle kunna uppdatera med mina tankar och åsikter om saker men allvarligt talat är det säkerligen inte så intressant att läsa. 
 
För alla som undrar var jag faktiskt gör just nu är svaret tragiskt nog ingenting. Det är jättetråkigt och jag måste verkligen ändra på det men jag har en plan iallafall och det är en bra start. 
Är mest hemma på dagarna och spelar gitarr eller läser böcker. Två av mian favoritsaker i världen att göra. Tycker det är jätteskönt att bara sitta helt ensam utan att behöva prata med andra. Skönt att bara vara inne i sin egna värld. Mina fingertoppar har fått jättehård hud nu av allt spelande men det är bara skönt för då gör det inte ont om man spelar för länge eller blir märken.
 
Inatt läste jag äntligen ut boken Nyckeln som är den sista i Cirkeln-serien. Låg uppe till klockan 3 eftersom jag inte kan somna om jag läser. Det är kanske korkat ett ens börja läsa då för det finns nog ingenting som får mig att piggna till så mycket som en bra bok. Jag tror jag blir alldelles för analytisk och känslosamt bunden till böckers handling för att kunna somna. Men kan inte klaga, jag älskar att läsa och gör gärna det. 
 
Under dagen har jag sen spelat gitarr. Spelade in några nya videos som kommer komma upp på Youtube. 2 är redan uppe offentligt men den tredje håller jag att fixa till färgen på och lite så den kommer snart. Får se om det är något som uppskattas.