Jag som trodde det alltid var varmt här...

Imorse gjorde jag ett stort misstag som inte drog upp gardinerna och kollade vad det var för väder ute. Istället tog jag för givet att det som 99% av alla dagar skulle vara varmt och tog ine med någon tjocktröja/jacka men nej då. Går ut och möts av dimma och kyla. Speciellt kul blev det sen när bussen var 10 min sen och jag stog där och frös!
När man sen åkte över bron från Coronado till San Diego så var det så dimmigt att man inte såg ner till vattnet!! Kändes som man körde uppe på molnen!!

Såfort jag kom fram till skolan så blev saker bättre igen, solen kom fram, jag slapp frysa och allt var bra! Eftersom det är onsdag har jag bara haft en lektion, Abnormal Psychology.
Just nu är det samma innehåll i PSYC 101 och Abnormal Psychology nämligen hjärnan så jag kommer bli expert på hur allt fungerar i huvudet!!!

Jag brukar sitta brevid samma kille och vi har pratat lite innan lektionern och idag insåg jag att jag har seriöst inte den blekast anning om vad han heter! Det är ju socialt av mig att inte ta reda på en sådan simpel sak!! Får nog bättra på det och fråga nästa gång. Typ 3 eller 4 gången kommer man där och bara "Ehum du förresten vad heter du för jag har ingen aning och det är kanske lite udda att jag inte frågat det ännu men ja ehehh"
Jag måste förbättra min sociala kompetens för såhär kan vi inte ha det!!

När jag kom tillbaka igen åt jag lite lunch innan jag drog mig ut på en powerwalk!! Att gå klockan 2 är varmt men det är skönt att ha gjort! Gick samma runda som förra gången och det kändes bra! Så härligt när man går längs stranden!! Funderade på att springa ner och ta ett dopp när jag kom tillbaka men slutade med att jag satte mig och plugga istället. Nästa gång tror jag tar badkläder under så kan jag bara hoppa i, dock är det nog smartare att gå en runda som slutar på stranden då.. Vi får se hur det blir!! Man kan ju variera sig lite också!

Nu ska jag göra klart mina hemuppgifter. Måste välja 4 personer och 4 händelser som påverkat mitt liv positivt eller negativt och skriva varför de har gjort mig till vem jag är idag! Det är superintressant att göra alla dessa självreflekterande uppgifterna samtidigt som det är väldigt svårt för man måste tänka till om mycket! Vi skulle till exempel ta fram bra saker om oss själva och sånt är jag urdålig på men tillsist hittade jag lite ändå.. Känns verkligen som det kommer vara en väldigt utvecklande kurs!
Dags att ta tag i det igeon och hitta 4 händeler och personer i mitt liv! Klurigt klurigt..

Bästa sättet att starta dagen?

Från att ha varit en av de som aldrig åt frukost har det nu blivit mitt favoritmål! Men när man kan njuta av Russin&Kanel bagels med Cream Cheese varje morgon är det kanske inte så konstigt!

Nu kör det igång på riktigt!!

Idag är det 4 veckor sen jag kom hit och nu märker man verkligen att skolan har kommit igång! Massa hemuppgifter i alla ämnen, inte särskilt svårt men tidskrävande definitivt! Jag borde börja göra det nu men ha extremt mycket spring i benen, helt sjukt så kanske vore smartast att få väck lite energi först genom att ta en powerwalk eller något annars kommer min koncentrationsförmåga vara ungeför noll, eller under noll.. Känner att bara skriva här är svårt!

Idag hände en rolig sak haha, jo ni vet i High School Musical, den första filmen, när Troy & Gabriella ska byta telefonnummer och de tar foton på sig själva när de lägger in sig som kontakter. Jag har ju alltid tänkt att det skulle aldrig hända att någon tog en bild när den la in sitt nummer om man precis träffats. Men jo det hände mig idag skulle få nummer till en som jag träffa i Personal Growth, Ashlee, hon ska inte ha den kursen nu för det krocka med någon annan men iallafall så passade hon på att ta en kontakt bild! Säkert bara jag som tyckte det var kul men ändå!

Som ni kanske förstått betyder det att jag faktiskt skaffat mig en vän, ska träffa henne och en till av hennes kompisar på torsdag efter skolan så det ska bli superkul!!

Idag när jag kom hem från skolan satt det två vykort på min dörr från Grekland! TACK SÅ MYCKET MAMMA, PAPPA, AXEL & ELIAS <3 Har suttit och varit väldigt fascinerad över att det ena var i 3D!!

Idag regnade det en liten stund, jag gick ut från mitt klassrum på med solglasögonen och skulle ta mig hem när jag insåg:
a) det var inte så ljust ute
b) det var molnigt
c) det kom regndroppar.

Sen skulle det nog inte ens blivit klassat som regn i Sverige men här var det definitivt regn. Kom kanske 10 droppar.

Nu ska jag faktiskt försöka göra lite uppgifter sen kanske jag måste ta en paus och springa av mig lite men vi får väll se hur det blir med det! Tror kanske jag måste göra något först men vill inte skjutau pp saker heller nu när jag är typ världens mest studiemotiverade människa! Nä men faktum är att för första gången i mitt liv ser jag fram emot att gå till skolan för allt är intressant och lärarna är sjukt bra! Så mogen jag känner mig!

Skolarbete som tornar upp sig! Jag vet inte om ni kan läsa men där står på uppgift 6 att undersökningar visar att förstfödda oftast har högre IQ än sina syskon. Just saying... Hahaha men sen Axel och Elias är ju stört smarta så kanske inte är så i vår familj iallafall..

Lyckan att ha ett badkar igen, och att kunna fylla upp det med massa bubblor! Som ni ser svämmar bubblorna över haha! Superskönt att slänga på en ansiktskmask samtidigt som man ligger där i ett varmt bubbelbad, väldigt avslapnande!

Trött tjej...

Första dagen på veckan och jag är redan helt slut!! Fattar ingenting!
Idag hr jag iallafall haft en lektion bara, abnormal psychology. Det är väldigt intressant och vi har bara börjat med grunderna hittills! Ska bli kul att se vad som kommer sen, eller jag har fått terminsplaneringen och jag vet att det borde bli ännu mer intressant!

När jag kom tillbaka från skolan så Skypade jag med Caroline, sjukt länge sen sist!! Sen efter det prata jag även med mamma och pappa, aldrig pratat så mycket med mina föräldrar som jag har börjat med efter jag åkt hit! Har bestämt mig för att åka hem över jul vilket jag först inte tänkte för det var dyrt men jag har räknat ut att om jag slipper betala mat eller boende så går jag plus på att åka hem och vem vill dessutom fira jul ensam?!

Till lunch idag åt jag typ sådär världens godaste kycklingpanini från Panera Bread, den kommer definitivt beställas fler gånger! De har även massa soppor och sallader där som jag måste prova på för allt ser supergott ut! När jag kom tillbaka till rummet var jag så trött att jag vaar tvungen att vila en stund! Jag försöker att alldrig ta power naps eller liknande för vet att jag inte sover på nätterna då men det var helt galet så trött jag var plus att jag hade världens huvudvärk!

Nu så har jag skoluppgifter som väntar, en personal growth som är ganska intressant som jag tänkte förklara lite. Uppgiften kallas Weekly Quiet Time & Reflection Journal och går ut på att man minst en gång i veckan ska sätta sig på en lugn plats där man kan slappna och sen sitta där i en timme. Under timmens gång ska man verkligen känna hur man känner och tänka på varför man känner som man känner och hur man kan ändra det till positivare saker om det är negativt. Man ska även tänka på något man är tacksam för sen skriver man ner det i ett litet häfte. Jag tycker det verkar superintressant och jag tror man lär känna sig själv väldigt mycket.

Mitt stora dilemma nu är huruvida jag ska äta kvällsmat eller göra min Quiet Time först. Är egentligen inte jättehungrig men känner att om jag ska göra det så hinner klockan bli över 8 innan jag äter och det känns sent så blir nog mat före haha.

Ja ja känner inte att detta är så intressant kanske så ska gå och fixa iordning likte mat och göra mina skolgrejer nu!

Flygplatsen i San Diego ligger väldigt centralt så när man sitter ute på Campus kan man se hur flygplanen landar och så, de kommer så nära att man kan läsa vilket flygbolag det är haha!

Beach Day

Idag blev det stranddag! Har varit strålande sol hela dagen och sådär 25 grader! Superskönt!! Gick ner till stranden runt halv 11 tiden och stannade där några timmar. Sola sola sola! Det var faktiskt en liten jordbävning som det gungade lite!! Tog ett dopp i havet men det var kallt i vattnet idag.. Det varierar lite från dag till dag, klart det är aldrig supervarmt men det är dagar då det är betydligt varmare än andra. Jag tog med mig ett litet snack pack med minimorötter, småtomater och celleristavar med ranch dippa. Perfekt att ha med sig till standen om man vill ha något litet. Köpte även coconut water som ska vara supernyttigt och bra för typ allting, dvs här, hud, naglar osv. Tyvärr så var det ljummet när jag skulle dricka så blev inte så gott då...

Efter att ha legat där ett tag blev jag lite smått uttråkad plus att det blåste massa sand upp på mig så gick tillbaka till rummet igen och hoppade i träningskläder och joggingskor och gick på en 5,5 km powerwalk! Att gå på en powerwalk runt 3-tiden när det är strålande sol och supervarmt är kanske inte det smartaste men det var ändå superskönt. Gick ner till Glorietta Bay och sen över till Coronado beach där jag gick i sanden en bit! Jobbigt jobbigt!

Väl tillbaka tog jag en lång dusch för att få bort all sand som var överallt. Att få sand ut ur håret är inte det enklaste!!! Önskar man kunde knäppa med fingrarna och trolla bort all sand i ett ögonblink!! Skojar inte jag har fortfarande sand i öronen, håret och överallt!!!

Har iallafall fått i mig kvällsmat, supergod kyckling med pasta och broccoli från Trader Joe's, och efterdet blev det fruktsallad med yoghurt!!

Coronado Beach, den har blivit framröstad till USAs bästa strand:

Snack pack med morätter, celleri, minitomater och ranch

Glorietta Bay

Mitt lilla men ganska mysiga rum

Jag vet att ni har fått vänta men nu kommer äntligen lite bilder på hur jag bor!!
Det är inte stort men det fungerar, har bara 500 meter till stranden och är det fint väder kan man vara ute hur mycket som helst! Dessutom är det i ett väldigt säkert område så även om här knappt finns gatlampor vågar man gå ut och runt hur somhelst när det är mörkt!! Innan jag åkte framkallade jag massa bilder och jag har köppt så jag kan sätta upp på väggarna nu men det har inte blivit av ännu men det blir kanske morgondagens projekt om det inte är superfint väder, då blir det nog strand dag för mig!!

Detta är ungefär vad man ser när man kommer in i rummet, sängen tar upp mindre än hälften men mer än en tredjedel av rummet och den används bäde som säng, ställe att sitta med datorn, ställe att äta på osv! Bortom sängen har jag ställt mina resväskor så de inte är ivägen.

Här har ni alla mina skolböcker och anteckningsblock som behövs för skolan.
Det kanske är svårt att se men på nattduksbordet hittar ni även en rosa ficklampa med Disneyprinsessor på, det är den jag ska använda om det blir en stor jordbävning och strömmen går eller liknande!!!

Rummet sett från andra hållet, har två byrås, en liten TV och en relativt stor spegel så man kan se sig själv ordentligt när man väljer kläder! Där ligger även ett strandtennisset men har ingen att spela med nu så det ligger mest där.. In i rummet till vänster finns en lite kyl och plats att hänga jackor eller i mitt fall handdukar.

Badrummet som har världens minsta handfat men det har sin charm! Där finns badkar vilket uppskattas! Har idag införskaffat badskum så blir nog ett bad snart!

Den ena byrån går att fälla ut så det är perfekt att förvara smink, smycken, solglasögon och allt annat som kan tänkas behövas!

Tillsist har vi en bild på mitt lilla kylskåp där man kan hitta bagels, cream cheese, yoghurt, juice, lite olika maträtter och så självklart burkar med chaipulver från Espresso House för det är ju den godaste chaien. Dock har jag inte tagit steget att införskaffa mjölk ännu men någon dag ska det väll ske också!! Allt vatten här smakar ju poolvatten, undra om det påverkar chai eftersom pulvret blandas med vatten... Antar jag får prova och se!!!

Hoppas ni uppskattade bilderna, det kommer säker fler när bilderna kommit upp på väggarna osv! Nu ska jag hoppa i ett varmt bubbelbad för här är inte varmt eftersom A/C har varit på för fullt hela dagen!! Antarktis brukar jag kalla rummet. Det fungerar bra när jag sover dock, stänger av A/C på natten så det är kallt när jag somnar men lagom varmt och behagligt när jag måste gå ur sängen på morgonen! PERFEKT!

Äntligen kom solen igen!!!

Idag runt lunchtid kom äntligen solen tillbaka till San Diego. Här har varit molningt och 24 grader i två dagar och det är då inte en varm kombination..

Pratade på skype med mamma och pappa på morgonen som vanligt och jag fick även upp modet och ringde på ett lägenhet som jag verkligen ville ha men det hade redan gått.. Lite synd. Tycker det är jobbigt att leta lägenheter för det är så svårt att veta vad som är bra och många vill att man binder sig ett år.. Jag känner att jag är nöjd så länge det finns internet och går att fixa mat så får se hur det blir. Kanske stannar här en månad till eller så för nu börjar jag komma igång med hur man äter om man inte har kök!! Det går faktiskt! Speciellt nu när jag lärt mig hur man väljer olika inställningar på mikrovågsugnen!!

Framåt lunch/eftermiddag åkte jag in till Downtown än sväng. Passade på att ta endel bilder så jag har något att visa så ni inte behöver läsa massa text hela tiden!!
Gick runt lite på Horton Plaza som är ett av shopping centerna här, gick även genom Gaslamp Quarters som är en del av downtown där det finns mycket resturanger och barer passade på att köpa Frozen Yoghurt på Pinkberry! Verkligen det godaste någonsin skapat.

Hittade äntligen en San Diego berlock. Betalade antagligen mer än vad jag kunde om jag letat längre men det började bli tråkigt. Vad jag gjorde va att jag gick in i San Diego Padres (baseball-laget) affär och köpte ett armband där som jag tog av berlocken från och satte på mitt egna arband istället.

Har äntligen städat och tvättat klart, fick igång maskinen idag hahaha, så idag kommer det lite bilder på hur jag bor men kommer i ett separat inlägg!!

Orange Avenue på Coronado

Gaslap Quarters i Downtown

Petco Park, baseball lagets hemmaplan!

Horton Plaza som är en så kallad Outdoor Mall. Eftersom här är så få regndagar och nästan alltid sol så är det onädigt att ha tak och var tvungen att kyla ner med massa air condition som kostar pengar!

Frozen Yoghurt från Pinkberry!

Armbandet jag köpte

Här är välding många bilar med egenvalda regristreringsnummer, den här står parkerad utanför där jag bor och jag tyckte det var ganska gulligt!

Man lär sig något nytt varje dag..

Idag har jag inte gjort särskilt mycket måste jag erkänna. Började dagen med att prata med mamma, pappa, Axel och Elias på skype i 2,5 timme samtidigt som jag städade mitt rum, dock är det fortfarande inte helt färdigt och jag vet att det är några som vill se bilder men ni får vänta en dag till för imorgon borde här vara fotoredo! :) Slänger med en bild på hur det ser ut utifrån iaf ;)

Jag har även letat lite efter berlocker att sätta på mitt armband och jag är väldigt säker på att jag såg både San Diego och Coronado berlocker i en souvernier affär här men nu fanns där inga.. Det var en besvikelse men får leta vidare..

Under kvällen har jag varit hemma hos Donna och ätit middag. Träffade även hennes man Jim för första gången och det var supertrevligt. Vi passade på att gå igenom lite lägenhetsannonser och min plan är att börja ta itu med det imorgon. På vägen hem körde vi förbi några ställen i Pacific Beach och de såg trevliga ut. Det var i lite större lägenhetskomplex så där finns pool och så också! Men viktigast är ändå ETT KÖK!! Passade faktiskt på att köpa lite ordentliga färdigmaträtter från Trader Joe's när vi var och handlade iallafall. Trader Joe's är en mataffär med bara organiska varor och alla produkter är deras eget märke. Man kan tro att det är dyrt då men det är faktiskt väldigt överkomliga priser och rent ut av billigt jämfört med vissa andra ställen!

Jag är säker på att alla är superintresserade av dagens tvättuppdatering!! Jo som ni alla vet tvättade jag massor förhand där bland handukar. De hängde jag på tork i mitt badrum men de blev inte torrare. Idag hängde jag ut de i mitt rum och plötsligt gick det snabbare! Slutsats: Air-Condition gör luft torr och saker torkar bättre i torr luft!
Imorgon ska jag tvätta mina lakan! Har listat ut hur man får igång tvättmaskinen. Visade sig att jag snurrade knappen/hjulet (whatever it's called) åt fel hål. Ibland undrar jag över mig själv...


Stället jag bor på utifrån sett:

Mitt schema i skolan, inte så illa att ha en lektion 2 dagar och 3 två dagar och sluta senast 14.10!

Första skolveckan avklarad

Då var min första skolvecka i San Diego avklarad. Nu slipper jag sitta på lektionerna helt nervös över huruvida jag får en add-code eller inte.. Jag har haft tur och kommit med i ALLA klasser jag har crashed!
Började redan i måndags med Abnormal Psychology, där får man lära sig om olika psykiska åkommor så som depression och ätstörningar. Sen kom jag med i både Sociologi och Historia men valde att inte läsa någon av de. Sen har jag även fått add-codes till microeconomies, general psychology och personal growth!
Personal Growth är definitivt min favorit hittills. Jag sitter tillsammans med tre supertrevliga tjejer som alla tre kommer från San Diego. Dock visade det sig idag att det är en vars mamma kommer från Kalmar. Lite kul ju! Hästtjej var hon också, tänker att jag kanske kan prata mig in så kan jag följa med och rida lite om jag har tur och saknar det för mycket hehe!
Imorgon ska jag hem till Donna och äta på kvällen så ska vi gå igenom lite lägenhetsannonser tillsammans. Kan alltid vara bra att få lite hjälp med sånt!! Det är jättefint att bo på Coronado men detta rummet är väldigt litet och jag har inget riktigt kök vilket suger!! Det finns ganska mycket mat man kan göra iordning i micro om man letar lite men ändå. Antagligen kommer jag flytta till Pacific Beach eller Mission Beach. Det är smidigt att bo i Downtown med för det är nära till skolan men jag vill hellre bo vid havet heheh!
Så som ni alla vet gick jag och köpte tvättmedel igår. Kan berätta att det tog säkert 10 minuter att välja sort speciellt eftersom det bara fanns flytante och jag visste inte ens att det fanns flytande tvättmedel jag trodde det var i pulverform. Sen skulle jag tvätta då men någon tog maskinen innan jag hann.. Så skulle tvätta idag istället, men maskinen är halvt sönder så får inte igång den.. Mitt tålamod var inte så bra så sluta med att jag tvätta för hand haha!
Nu ska jag springa ner och värma min minestronesoppa som jag har köpt och sen är det väll dags att sätta sig och göra alla skoluppgifter!!

San Diego

Nu har jag varit i ca 3 veckor i San Diego och saker börjar komma igång på riktigt.
I början av förra veckan hade jag två Orientation Days där man fick information om skolan och vad som gäller när man är en internationell student. Det var meningen att vi skulle vara 12 stycken men bara 5 dök upp.. Där bland en annan tjej från Sverige!! Vem hade kunnat gissa det??

Framåt helgen var jag och Lina först på fredagen iväg på lunch med Donna i Pacific Beach. Supergott!
Varje gång man är där borta och ser alla som surfar så känner jag att det är dags att ta tag i att börja själv! Det har sedan länge varit ett mål och nu har jag alla möjligheter att fulfölja det!

På lördagen kom Anita och Jim, släktingar till mig, och hämtade oss och sen bar det av uppåt till deras hus i Carlsbad. På vägen dit körde vi längst kusten och passade på att stanna i Del Mar och käka brunch. Det blev amerikanska pannkakor med färsk frukt för min del, supergott!!
Sen åkte vi vidare hem till Mary som är Anitas mamma. Hon är 87 år men superpigg och glad! Hon hade bakat jättegoda kakor och vi fick med oss hem!

Efter det skulle vi vidare till Anita och Jims beach house som egentligen ligger i Oceanside och inte Carlsbad men på vägen dit åkte vi förbi deras hus för en rundvisning och jag fick med mig en cykel att låna.
Väl vid deras Beach House passade vi på att gå ner till stranden en stund, där så vi delfiner som simmade förbi bara några meter ut från stranden!! Sen blev det mexikansk mat till kvällsmat innan Jim körde hem oss igen!

Denna veckan har skolan kört igång på riktigt och eftersom jag sedan tidigare bara var registrerad i kvällsklasses som pågår till klockan 10 på kvällen har jag spenderat hittills "crashing classes" eftersom jag inte vill gå till bussen ensam i downtown så sent på kvällen.
"Crashing classes" innebär att man går till en lektion säger till läraren att man gärna vill läsa kursen fast än man inte är med i den och om han/hon har någon plats. Detta är typsikta situationer jag känner mig obekväm i och inte gillar men det har gått bra! Jag har kommit med i en Historiakurs, två psykologi, förmodligen en personal growth och kanske får en plats i en ekonomi så jag kan släppa historian!

Första dagen var lite jobbig och det var mycket nytt och jag träffade inte så mycket människor som jag connectade med.. Andra dagen var bättre, träffa två supertrevliga tjejer i Personal Growth så förhoppningsvis kan jag få den kursen nu så jag kan lära känna de bättre!!! Idag har också varit bra och varje dag blir saker lättare och känns bättre!


Nu ska jag kila iväg och skaffa något att äta till kvällsmat samt köpa tvättmedel. Jag har kommit till insikt att jag inte har någon kunskap om tvättmedel, använder man olika för olika färger eller olika material? Hmmmm, kommer antagligen bara köpa det billigaste och sen hoppas på det bästa!! Tur kläder är billigare här än hemma..

Slänger med lite bilder, ska försöka bli bättre på att ta bilder men det är svårt att komma ihåg...


Havet i Oceanside där Jim och Anita har sitt Beach House:
Utsikten från Cornado Bridge på vägen till skolan, det man ser är Mexiko:
Två bilder från Campus:

Välkommen till min nya blogg!