Tröttisdag

Idag var jag trött när jag vakna och kunde inte komma på vad jag kände för att göra hela dagen. Började med en lång stunds skypande innan jag tog tag i mig själv och gick ut på en promenad. Gick ner och köpte Frozen Yogurt på Yogurt Escape. Laddade på med ungefär allt som är onyttigt vilket jag aldrig gör. Brukar ta bara naturell smak med frukt men idag blev det choklad och browniebitar och cookie dought och hela köret! Ibland får man unna sig sånt också, det är ju trots allt fortfarande bättre än glass!!
 
Efter det passade jag på att gå till Island Surf och prova våtdräkter för att se vilken storlek som var lagom. Låt mig bara säga att det är varmt som tusan att prova våtdräkter eftersom de är så tajta och kluriga att ta på sig! Dessutom var det jättevarmt inne i affären. Provade två olika, bägge passade bra och han som jobba sa att eftersom det inte är sommar längre så kunde jag få upp till 20% rabatt. Nu måste jag bara bestämma vilken jag vill ha! Sen är jag halvägs till surfandet! Kommer säkert hyra en bräda några gånger dock innan jag köper en! 
Köpte ett armband inne i affären som jag tycker var lite fint.
 
Efter att ha provat våtdräkter fortsatte jag min promenad. Gick längs utkanten av ön och sen under bron förbi Ferry Landingen och sen fortsatte jag hela vägen till North Island och där vände jag upp och gick tillbaka. Blev sammanlagt 8.8 km. Det var varmt men väldigt skönt! 
Efter det har jag duschat, ätit lite och vilat då jag har världens huvudvärk. Det enda som hjälper är antagligen att sova men känner att jag får vänta tills 9 med det..
 
Just det! Som ni kanske märkt har jag ändrat lite på bloggdesignen. Vore kul med lite kommentarer om den. Bättre/Sämre än förra? Hur är färgerna?
 
Under bron, försökte nå över taggtråden men lyckades inte riktigt!
 
Hur härligt är det inte att ta en promenad bland palmträden längs vattnet?
 
Gick ner litte på stranden och skrev i sanden som det barn jag är
 
Armbandet jag köpte, vad tycks?
 

Surfin' it up!

Tillbaka från surflektionen säger bara OH MY GOSH aldrig gjort något roligare! Köp mig en våtdräkt och en surfbräda och jag kommer älska dig förevigt!
 
Ni undrar säkert om jag var så duktig som jag trodde. Svaret är jag var en naturbegåvning. På andra försöket stod jag upp på brädan och därefter fick jag varje våg! Åkte med hela vågen några gånger och det var verkligen en hälrig upplevelse! Vi var en grupp på 3 personer och av alla tre var jag den enda som klarade att paddla och fånga vågorna själv! 
 
Om någon kommer och hälsar på mig så är detta absolut något vi ska göra! 
 
Nu i efterhand känner man sig lite mör i kroppen men inte så farligt. Lär sova gott inatt iallafall. När man är i vattnet tänker man inte på hur tungt det egentligen är för man har så kul men man trycker ju sig up med armarna och varje gång man går utt i vattnet igen måste man kämpa mot vattnet som drar i brädan. Bra träningsform minst sagt!
 
Nu ska jag åka och handla mat för det börjar se ganska tomt ut i kylen men här kommer lite bilder precis som jag lovade!!
 
Jag och de andra två i gruppen, våtdräkter till knäna får även långa ben att se korta ut..
 
Surfbilder:
 
Nöjd tjej efter första surflektionen
 
Instruktören och hela gruppen.
 
 

Dags att förgylla drömmen..

Sitter här på bussen på väg till Mission Beach för att ta min första surflektion någonsin!!!! Surfskolan heter Pacific Surf School och de garanterar att man kan stå på brädan efter lektionen! Tror jag har lite förtur efter alla år i stallet, har ju utvecklat ganska bra balans.. Men vi får se!

Ni förstår inte hur länge jag velat detta!!!! Typ föralltid! Inga ord kan beskriva hur mycket jag ser fram emot detta!!!

Har köpt till ett fotopaket så jag får med mig bilder hem så ni kam få se hur jag surfar som ett proffs sen, eller något i den stilen!

Nu ska jag byta från buss till trolleyn önska mig lycka till!


Sömnbrist? eh ja!

Jag vet inte hur många som vet det här men om det är något jag verkligen inte gillar är det att ringa folk eller svara i telefon när okänt nummer ringer. Idag ringde telefonen här i Myra's hus och jag har ignorerat den förrut men idag bestämde jag mig för att svara. (Matilda - telefonskräck 1-0)
Med min vanliga tur så är det såklart något som säger "hej vi sänder live från blablabla och vi ringer dig för du ska få säga din åsikt i direktsändning om blablabla (typ något politiskt)". Behöver jag säga att jag la på snabbare än snabbast och nu antagligen aldrig kommer svara igen. (Matilda - telefonskräck 0-100)
 
Idag har jag varit sjukt trött och redan imorse när jag vaknade var jag så inte redo att gå upp. Eller problemet är att jag vaknar alltid en timme innan alarmet och hinner somna om men blir då istället väckt när jag väll somnat igen.. Kom upp och gjorde mig iordning innan det bar av till skolan. Ekonomiprov första lektionen. Tror det gick bra. Sen var det personal growth, alltid inspirerande, och tillsist psykologi. 
 
Efter jag kom hem var jag helt slut. Åkte och köpte mig en hamburgare och sen efter det har det inte hänt mycket. Har suttit framför datorn största delen av tiden och bara tagit det lugnt! Ibland behövs det också. 
 
Nu har jag precis skypat med mamma och pappa medans de gjorde sig iordning för dagen! Känns lite konstigt att de är reda att åka hemifrån medans jag förbereder mig på att sova men måste erkänna att det känns väldigt skönt dels att när vi alla är lite småtrötta måste de starta dagen medans jag har en hel natt av sömn framför mig, det andra som är skönt är att veta att de är vakna när jag sover. Jag har alltid varit lite smått mörkrädd och bara att veta att de är uppe får mig att somna på sekunden! På något konstigt sätt känns det mer hjälpsamt mot mörkret att ha de vakna på andra sidan jorden än vad det gör att ha de sovandes i samma hus när jag går och lägger mig. Antar att de måste vara vakna helt enkelt! 
 
På tal om sömn är jag nu helt slut och sängen väntar! Känner att jag har lite missade timmar att sova ikapp men om jag känner mig själv rätt kommer jag inte sova längre än till 8. 
 
Vad som händer imorgon får vi se, min plan var att ta surflektioner men har inte bokat in något. Får se när jag vaknar kanske bokar in efter lunch eller något. Annars är prio nummer ett att handla ny mat. Har hittat ett smoothie-recept som jag skulle kunna ta med till skolan om jag köper en mugg bara. Kan vara bra på långa dagar så definitivt värt att prova. Kommer väl en uppdatering om det när jag testat men nu ska jag sova!!

Idag är en bra dag!

Blev väckt halv 5 imorse av någon jäkel som körde förbi med så hög musik att det lät som jag själv startat musiken i mitt rum bortsett från faktumet att jag aldrig skulle fått för mig att lyssna på sån skitmusik! 
 
När jag väl vaknade på riktigt var jag minst sagt frusen och trött så tog en VARM dusch innan jag starta dagen! Efter att ha fått en ganska dålig start tog det så småningom en vändning! Kom till skolan hade en lektion, superintressant! Hem från skolan, skype med mamma och pappa! Mitt i det hela kom ett par jeans shorts jag beställde häromdagen! Passade perfekt och supersnygga! Det är en tjej i min ålder som köper in killjeans som hon klipper till och stylar om till shorts. Såg det av en ren slump och bestämde mig för att det var värt att chansa på att de passa och jag är jättenöjd!! 
 
Beställde äntligen en gitarr. Redan från början har det funnits en plan att köpa en ny akustisk här men det har inte hänt förens nu. Det är en present från mamma och pappa och längtar verkligen tills jag får den. En svart Ibanez blev det om någon undrar. Tack mamma och pappa ♥
 
Efter att ha pratat klart med mamma och pappa begav jag mig ut på jakt efter lunch. Jag måste erkänna att det är lite jobbigare att ta tag i sig själv och åka och fixa något nu när jag bor lite längre från matställen. Förrut var det bara runt hörnet. Inte för att det är långt nu det är bara en kombination av energibrist av att inte ätit samt beslutsvårigheter. Slutligen cyklade jag iallafall bort till "Coronado Ferry Landing" där man kan ta båten in till San Diego, något jag inte gjort ännu.. Där åt jag grekiskt mat på Spiro's Gyros. Blev dolmades och kyckling souvlaki. Det är ju inte som grekisk mat i Grekland men fick klart godkänt, speciellt deras dolmades. Orkade såklart inte allt så tog med mig 2/3 av dolmadesen, hälften av kycklingen och lite bröd så det får nog bli min kvällsmat ikväll. Kanske fixar till lite grönsaker också. Mosad avocado skulle nog vara gott med kyckling och pitabröd.
 
Efter jag hade ätit gick jag runt lite i de små affärerna som ligger där. Det är mest sm souverniaffärer men de hade även en del smycken som var kul att kolla på. Blir säkert några turer till dit, kanske hittar någon kul liten present till någon hemma. 
 
 
Nu måste jag plugga ekonomi för provet imorgon och kanske äta igen så jag inte glömmer bort det!
 
Nya shorts, yeah!
 
Perfekt dag för en liten cykeltur!
 
 
Jag på min cykel påväg att skaffa mat, fast stod faktiskt still när jag tog bilden!
 
San Diego i dagsljus
 
Coronado Ferry Landing
 
Här ligger alla små butiker vid Ferry Landingen. Visst ser det mysigt ut?

Live your dreams don't dream your life..

Då har man varit här i 8 veckor. Det är ganska länge men känns ändå som tiden gått fort. Varje lektion skriver min personal growth lärare ner inspirerande citat om det vi jobbar med på tavlan. Idag skrev han "If it's to be, it's up to me". Det är verkligen sant. Även om jag fått mycket hjälp från olika håll under hela denna processen med att komma iväg har jag ändå lärt mig att den enda man kan lita på till 100% är sig själv. Precis på samma sätt som man bara kan skylla sig själv om det till exempel inte blir klart i tid (självklart kan saker komma ivägen och nu menar jag enbart sånt man själv kan påverka). Ett annat citat han skrev förra veckan var "A goal without a plan is just a wish". Varje dag hör och ser man folk klaga på att de inte gör vad de drömmer om att göra men samtidigt har de inte ens påbörjat första steget dit. Första ynka steget av massa steg. Inget händer av sig självt och inget kommer gratis. Vill man göra något så gör man det istället för att bara säga att man vill annars blir man aldrig nöjd.
 
Nog med reflektioner om livet för idag. 
 
Tog mitt engelskatest idag. Fick level 5 i både läs och skriv så nu är jag kvalificerad till att faktiskt läsa engelskakurser på collegenivå. Testet är för att visa att man inte behöver komplettera sin engelska med förberedande kurser innan. Var inte så förvånad över mitt resultat allt annat hade varit en besvikelse. Tycker fortfarande de borde ha nog information om ens engelskakunskaper vid det här laget men nu är det avklarat iallafall. Om det är till någon glädje måste alla göra detta test inte bara internationella studenter. Men ändå..
 
Kom hem sen gjorde en likadan bagel som igår och läste igenom lite ekonomi för tordagens prov. Tror inte det kommer vara så svårt. Vi går igenom samma saker hela tiden så det sitter ju ganska bra nu..
 
En upptäckt gjord idag är att tandkräm är fruktansvärt dyrt. Det är något som borde vara gratis enligt mig. Tur att en tub ganska länge! Jaja det är väll sånt man får leva med.

Skolplanering och toppenresultat

Måndag idag och ny vecka! Många människor gillar inte måndagar men mina veckor är faktiskt roliga, till och med i skolan är det kul så jag tycker inte det är så farligt! Att gå upp på morgonen är inte heller ett problem då jag aldrig går upp senare än 8 på helgerna ändå! 
 
Fick tillbaka abnormal psychology provet idag. Innan hon delad ut proven berättade hon att 6 personer fått A, 21 B osv osv. Jag var lite smått nervös för jag vet ju att jag inte skulle vara nöjd med något annat än ett A och även om det kändes väldigt bra när jag skrev provet var det inte lika säkert som General Psychology.
Proven delades ut och jag hade inget att oroa mig för! Fick 121 av 125 poäng plus 2 extra credit vilket ledde till ett A+. Känns verkligen bra att ha fått en så bra start i alla ämnen. Psykologikurserna har jag fått jättebra resultat på proven och Personal Growth har hittills fått full pott på alla uppgifter utom en där jag fick ett ynka poängs avdrag. Har dessutom 10p extra credit där så ligger 9p över vad man egentligen kan få hittills! Ekonomin går också bra! Har första provet på torsdag och hoppas på även ett A där! 
 
Efter lektionen hade jag möte med counsellorn för att planera min skolgång. Kom fram till att om jag lägger till en kurs till denna terminen skulle jag kunna bli klar för transfer på 4 terminer. Det skulle isåfall vara en musikkurs som läses online. Hoppas verkligen det går att få till eftersom skolorna jag är intresserade av att byta till bara har antag på hösten så att läsa på 5 terminer vore inte att föredra. 12 units är vad som krävs per termin och är vad som är klassat som fulltid. Detta skulle innebära att jag skulle läsa mellan 14-16 units per termin istället men jag tycker inte tempot är så farligt så ska inte vara ett problem man får se till att blanda upp det så man inte läser alla tunga lurser samtidigt!
 
Imorgon ska jag ta ett engelska test för att bevisa att mina skills är bra nog för att läsa engelska-kurser. Tycker det är lite tramsigt. Har redan tagit TOEFL och de har mina betyg som är upp till Engelska C. Men whatever det kan inte vara så svårt.
 
Min hemmagjorda kyckling, avocado, keso, babyspenat och paprika-bagel jag gjorde till lunch! Vem skulle kunnat tro att jag skulle bli så bra på att fixa mat?

Fortfarande svårt att ta in allt

Tredje dagen i rad som spenderats på stranden! Hur skönt som helst! Varit ganska mycket med dubbla prov, quiz och hemuppgifter denna veckan så jag har unnat mig att verkligen ta det lugnt i helgen!
 
Det blåste ganska mycket nere på stranden idag.. Har fortfarande sand i håret som inte vill försvinna... Men det kan man leva med! Har fortfarande svårt att ta in att jag faktiskt bor här. Att jag har 5 minuter till stranden som blivit framröstad årets bästa i USA inklusive Hawaii. Här är alltid varmt och skönt och allting är överlag ganska bra med mig! 
 
Efter 4 timmar i solen på stranden cykla jag tillbaka igen. Duschade och försökte bli av med sanden men det gick ju sådär haha. 
 
Gjorde omelett idag igen till kvällsmat. Denna gången la jag även till avokado och det blev riktigt gott! Man blir precis lagom mätt! Lyxade till det lite senare dock och tog en skål mint chocolate chip glass till efterrätt! En av de få glassorter jag faktiskt gillar! Värmde en kopp grönt te också. Jag brukar alltid ha massa mjölk i te men inte i grönt där skippar jag mjölken helt! Jag hoppas ni alla lägger märke till hur jag gillar nyttiga saker men inte onyttiga!! Det är inte så att jag är beroende av vad jag äter och försöker att vara supernyttig utan det är bara så det är när det kommer till vad jag gillar och inte gillar! 
 
Nu tänkte jag fixa till mina naglar och kolla igenom om jag måste fixa något för skolan imorgon. Har möte med counsellorn som har hand om alla intenationella studenter imorgon för att planera min skolgång! Det är inte förens på eftermiddagen dock så måste komma på något att sysselsätta mig med efter min lektion men det ska nog inte vara så svårt!
 
Nu började någon skjuta fyrverkerier någonstans. Hände igår också och jag fick en hjärtattack, eller åtminstonde dubbla hjärtslag så chockad jag blev! Bor närmare där de skjuter nu så var mycket högre ljud och jag trodde typ någon bombade. Förrut skjöt Sea World dagligen och sen varje helg men de har slutat nu för det är "höst" så därför var jag inte alls beredd! Vet fortfarande inte vart det kommer ifrån för det är inte Sea World vilket jag kollat upp och det är inte heller på Petco Park där de skjuter efter Padres hemmamatcher för denna helgen är det bortamatch så ja nu har jag inga gissningar!
 
Har egentligen en bild på min omelett som jag kunde ha lagt upp men känns lite upprepande plus jag vill inte att ni ska känna er förnedrade när ni ser hur perfekt den är och vet att det är mitt andra försök i mitt liv.. 

Ännu en perfekt dag på stranden

Var så fruktansvärt trött igårkväll så jag slocknade redan vid halv 10. Brukar alltid vara uppe och vänta på att mamma och pappa ska vakna och gå in på Skype men inte igår inte! Sov sammanlagt ca 9,5 timme. Heter det 9,5 timme eller timmar? 9,5 är ju mer än en och därför flera alltså plural vilket borde göra det till 9,5 timmar men det låter jättekonstigt att säga... Någon som är bra på svenska språket kan ju gärna berätta hur det ska vara!!!
 
Startade iallafall dagen med frukost. Bagel och te mums! Måste verkligen köpa med mig bagels hem i jul! Sen blev det skype med mamma, pappa och Elias medans jag väntade på att molnen som täckte himlen imorse skulle försvinna! Här är alltid moln på morgonen fram tills sådär 9-10 tiden men idag dröjde det till 12 innan de försvann... När alla moln väl var borta cyklade jag ner mot stranden! Köpte en cykelpump på vägen vilket verkligen var behövligt! Tog såklart den billigaste men vad som är bra är att den inte tar så mycket plats så man kan slänga med den i väskan om man ska någonstans! Efter att ha pumpat upp däcken blev cyklingen mycket bättre!

Innan jag la mig på stranden åt jag lunch på La Salsa som har mexikansk mat! Blev Baja Style Shrimp Tacos som var supergoda! Mätt och belåten tog jag mig sen ner till stranden där jag stannade några timmar innan jag cykla tillbaka igen! 
 
Nu ska jag äta och se på Top Gun eftersom min mamma tvingar mig och kommer fråga om det nästa gång vi pratar... Har köpt ett paket med celleristavar, minimorötter, äpplebitar, vindruvor, russin/solrosfrön med hummus och jordnötssmör som jag tänkte äta. Det är ganska stort så orkar nog inte göra någon mer kvällsmat! Kanske tar en yoghurt till möjligtvis. Tyckte det kändes som perfekt filmmat som man kan plocka lite och det tar inte slut direkt så man har något under filmens gång! Tänkte göra mig en kopp te också och mysa till det lite! 
 
Baja Style Shrimp Tacos
 
Kom ett flygplan som flög sjukt lågt när jag låg på stranden!! Ingen av dessa bildena är tagna med zoom!!
 
Älskar stranden!!
 
Idag låg jag riktigt nära vattnet! Skönt med blöt sand som inte blåser upp i huvudet på en!!!
 
Mitt hår har blivit helt otroligt blont nu! Nästan vitt!!!
 
Här är min kvällsmat som jag pratade om ser ganska gott ut va?
 
 

Här händer det saker

Haft en mycket produktiv dag idag även om 4 timmar spenderades på stranden! 
Första natten i huset. Sov ganska bra blev lite för varm så ska ta av den varma delen av täcket inatt! Vaknade ganska tidigt av morgontrafiken,  förhoppningsvis är det inte så farligt på helgerna och mån-tors ska jag ändå gå upp nästan när den börjar! Plus jag lär vänja mig mer och mer annars får jag väll sätta i öronproppar, något jag faktiskt äger för nödfall! 
 
Startade dagen med att åka och handla diverse saker jag behövde i matväg! Bland annat bagels till frukost och min tanke var att köpa whole grain men de hade kommit in pumpkin spice som jag var tvungen att testa och gud så goda! Efter/under frukosten hann jag med att skypa med både mamma, pappa, farmor, farfar, mormor och morfar! Skype är verkligen det bästa programet för att hålla kontakt med alla! Så himla enkelt! Perfekt att kunna ha i telefonen också så jag kan prata med folk när jag är i skolan till exmpel eller vartsomhelst där är wifi! 
 
Efter att ha pratat med alla cyklade jag bort till stranden! Verkligen perfekt strandväder och det var massa vågor idag! Tog ett dopp sen la jag mig och solade och sov ikapp timmen jag missade när jag blev väckt imorse! Skönt att låta tiden passera lite eftersom jag egentligen tycker att ligga och sola helt ensam kan bli lite långtråkigt men om man mer eller mindre sover är det ju lugnt!! Tur jag inte bränner mig heller! 
 
När jag kom hem från stranden satte jag igång med att tvätta allt som behövdes tvättas! Så skönt när allt är rent och nu har jag blivit en riktigt expert på tvättmaskiner! Kan antagligen fortfarande inte starta den hemma dock för den ser ut att komma från en annan värld med alla program och inställningar!!!
 
Till kvällsmat slängde jag ihop en omelett, min första någonsin! Som jag tillagat alltså, jag har ätit omelett förrut dock inte med dessa ingredienser så antar det var den första också! Iallafall bestod den av ägg, babyspenat och keso. Blev riktigt gott och supernyttigt så kommer definitivt göra den fler gånger! Dessutom är det billigt!! Keso och babyspenat är verkligen två favoriter. Jag gillar inte vanlig sallad så anväder alltid babyspenat istället och sen keso istället för dressing som inte heller är en favorit!
 
 
 
Coronado at night
 
Ziggy, katten jag passar! Den är jättestor jämfört med min söta, underbara katt Katten hemma och inte alls lika personlig. 
 
Cykelturen till stranden!
 
Två bilder på mig från stranden. Lite molnigt på den andra det var precis när jag skulle gå så kom några tunna moln.
 
Min spenatomelett som jag är mycket stolt över!

Känner mig smartare än någonsin !!

Gud min rygg är helt förstörd av att ha släpat runt på alla grejer idag! Lämnade mitt rum på Cherokee Lodge imorse och drog till skolan med skolböcker och dator och alla möjliga småsaker nerpackade i väskan. Tungt blev det och såklart har det varit en extra varm dag idag dessutom! Skoldagen rullade på i vanlig takt. Quiz på ekonomin igen, med bok och prat så borde inte var några problem. Personal Growth är alltid kul och mycket lärorikt! Lisabet sa att hon skulle prata med hon som har stallet där hon rider om att jag kan hjälpa till med att  tex. ta in/ut hästar, borsta, tvätta osv så får man rida gratis.
 
Sista lektionen var Psykologi, fick tillbaka våra provresultat. Kan ju börja med att berätta att över hälften inte blev godkända (D&F). Jag hade däremot endast 3 fel och fick därmed ett A!! Fick dessutom rätt på extra credit frågan så mitt resultat blev 96/100!!! Snacka om bra start på kursen! Vi började med ett nytt kapitel och jag blev uppkallad för att visa ett svar på tavlan vilket jag klarade. Det är verkligen en utveckling för om det är något jag aldrig tyckt om att göra och därmed undvikit är det att säga saker under lektioner men nu så är jag mycket säkrare och vågar svara på frågor osv. 
 
Nu är jag i Myra's hus, har ont i huvudet och börjar inse att jag borde se till att äta något ordentligt eftersom det inte skett idag. Har ju nu tillgång till ugn och spis medans jag bor här så får väll ta tillfället i akt och laga någonting vet dock inte vad. Är inte så bra på det där med matlagning.. 
Innan jag börjar tänka på mat måste jag hämta min cykel på B&B. Har redan dragit på mig träningskläder så det blir en liten promenad dit sen cykel tillbaka och eventuellt inom affären. Det finns dock endel saker i kylen och frysen som jag kan använda om jag vill så får nog kolla det först! Känner mig inte så motiverad till att laga mat haha.. Men måste äta något antar jag..
 
Tror det blir så att jag slänger ihop något litet och sen köper mer mat imorgon!!

Vart är mina magiska krafter när jag behöver de?

Fy tusan vad jag hatar att packa det är verkligen tråkigt och jobbigt att få ner allt på ett bra sätt. Jag har absolut inga packningsskills what so ever! Antagligen därför jag brukar låta mamma och pappa göra det åt mig efter jag tagit fram vad som ska med. Tyvärr fungerar inte det här men vad ska man göra. Om man bara kunde knäppa sina fingrar och trolla ner sakerna i väskorna.. Som ni kanske redan förstått har jag packat ihop mina saker och även förflyttat de till Myra's hus där jag ska bo i 5 veckor. Har fått nyckel redan så sticker dit efter skolan imorgon. Mitt rum känns så omysig nu när alla mina grejer är borta.. 
 
Hade prov nummer 2 idag. Kändes bra det med. Allting är mycket lättare här än hemma!! Känns iallafall så, kanske bara för första gången läst saker som faktiskt intresserar mig. Måste göra en målsättning till Personal Growth-klassen imorgon. Allvarligt vet jag inte riktigt vad jag har för mål så det lär bli lite klurande. 
 
När jag kom hem från skolan idag tyckte jag att jag förtjänade en Frozen Yogurt så skulle gå och köpa men de hade inte öppnat ännu så fick vänta 10 minuter och eftersom de öppnade lite försent behövde jag inte betala! Gratis är godast! Frozen Yogurt är verkligen min favoritsak i hela världen! Älskar naturellsmak och sen bara frukt på! Så frächt och gott! 
 
Nu måste jag duscha och sen försöka skaffa någon form av kvällsmat innan jag tar tag i min målsättning.. Får bli take-out vad har jag dock ingen aning om. Kanske någon soppa eller sallad eller något! 
 
Hur god se inte min Frozen Yogurt med jordgubbar, hallon och mango ut?
 
Packat och klart! Kommer sova mycket sämre inatt utan min tiger men kände att jag kan ju inte ta med den till skolan imorgon...

Första provet slutfört

Idag hade jag mitt första prov. Det var i Psychology 101 och det är ju alltid lite nervöst att se hur lärare formulerar frågor och hur detaljrikt det är. Det visade sig vara mycket enkelt och jag kände mig väldigt säker på mina svar. Det var några få jag klurade lite på men tror jag fick rätt på de sen. Imorgon har jg nästa prov denna gången i Abnormal Psychology. Känner att jag borde vara lite bättre förberedd och kunna det bättre så ska läsa igenom det några gånger till. Samtidigt är allt svarsalternativ så svaren kommer att finnas i frågan och det är förmodligen bara så att jag inte känner mig helt redo för att om det hade varit ett "vanligt" prov där man skriver svaren precis som man alltid gjort hemma hade jag antaglien inte kunnat allt. Det märktes verkligen på det provet jag hade idag. Jag kunde det mycket bättre än vad som krävdes då jag redan kunde svaren till 90% av frågorna innan jag ens sett svarsalternativen.. 
 
Idag var det en lång skoldag dvs 9.35-14.10, om det nu kan klassas som lång. Ekonomi först på morgonen och sen har jag alltid en lucka på 40 min innan Personal Growth eftersom han släpper oss tidigt. Så brukar passa på att äta en frukt eller något litet där. Lisabet och Amber som också har PG brukar vara där tidigt med så oftast sitter vi bara och pratar en stund innan vi börjar. Ska antagligen följa med Lisabet ut till ett stall där hon rider och jobbar någon helg. Ska bli superkul! 
 
Sista lektionen var provet, tog ca 30 minuter. När jag kom hem handlade jag lunch och frukost för imorgon. Orkar inte köpa på mig massa saker eftersom jag flyttar in i Myras hus på torsdag så det blir som det blir med mat. Det vill säga blir mer take-out istället för sallader och liknande. Köpte även nya plåster eftersom det är viktigt att ha! Min mognadsnivå är inte så hög när det kommer till sånt så köpte givetvis sorten med Disneyprinsessor på! 
 
Imorgon måste jag packa ner alla mina saker så jag kan förflytta de. Har inte börjat ännu och jag fattar inte riktigt hur det ska gå men jag lyckas säkert på något vis!!

plugga plugga plugga..

I morse när jag vaknade kändes mitt rum som antarktis minst sagt. A/C på för låg temperatur är inget kul alls. Tog därför en varm dusch innan jag började dagen! Missade nästan bussen till skolan som för en gångs skulle var i tid men sen efter det har dagen flutit på bra! Hade en lektion som vanligt, sista innan provet på onsdag! Stannade kvar på skolan och pluggade, satt först utomhus i det fina vädret och sen vid 2 tiden mötte jag Erica som också läser samma kurs så gick vi igenom allt tilsammans. Det känns ganska bra. Har fortfarande lite saker att memorisera. Man får dock ta med sig ett index card som är 3"x5" med små anteckningar på ena sidan som en liten fusk lapp med tabeller och liknande. 3"x5" är inte stort så man får inte precis plats med mycket ändå.
 
Egentligen tror jag att jag kan det ganska bra redan men det är svårt när det är prov med ny lärare. Man vet aldrig vad som väntar sig. Hela provet är dock svarsalternativ så hur svårt kan det vara. Jag vet att jag skulle kunna näst intill allt om jag har svarsalternativ.. Men man förlorar inte på att kolla igenom en extra gång. Har en kort Personal Growth läxa att göra också innan jag går och lägger mig. Egentligen brukar jag se till att få allt gjort över helgen men eftersom jag var iväg denna helgen blev det lite annorlunda denna veckan..
 
Idag när jag skypa med min familj insåg jag att bakom mig var tallar, framför mig palmer och till höger om mig kaktusar. För mig är det lite konstigt eftersom jag tänker att det kommer från tre olika sorters miljöer. Tall = skog, Palm = strand och Kaktus = öken. Tydligen kan de växa på samma plats. Man lär sig nya saker varje dag!
 
USA, Kalifornien och Coronados flagga längs Orange Avenue.
 
Chillar och pluggar på Campus

Bilduppdatering från igår!

Nu är jag tillbaka från Carlsbad igen och har därmed en dator så jag kan lägga upp bilder! Efter att ha sovit gott bland trollkarlar och hippogriffer var det dags för frukost. Strax innan nio kom Mary och strax efter även Randy, Mette, Emily och André. Det serverades äggröra som förutom ägg innehöll tomater, broccoli, skinka och ost, bagels, melon och sen stekta korvar som faktiskt var väldigt goda och kryddiga även om jag egentligen inte gillar korv. Efter frukosten begav sig Mette & co till Legoland, de erbjöd mig att följa med men det skulle bli lite svårt med mina tågtider och jag behövde plugga annars skulle jag gärna följt med! Har ju aldrig varit på Legoland det är bara Elias som har fått den upplevelsen av oss barn av någon oklar anledning... 
 
Efter de hade åkt packade jag ihop mina grejer och sen körde Mary mig till tågstationen! Hon skickade även med mig lite kakor som givetvis var jättegoda! Har redan ätit alldelles för många för en dag men så kan det bli ibland. Tågresan var såklart jättefin igen och jag fick lite bilder utöver havet. Väl framme i San Diego var Trolleyn försenad, antagligen eftersom både Padres och Chargers har hemmamatch idag, så jag missade bussen över till Coronado vilket gjorde att jag fick sitta en timme på stationen och vänta. Sjukt tråkigt. Lyckades iallafall koppla upp mig till WiFi så kunde Skypa med mamma och pappa lite! 
 
Under resten av eftermiddagen har jag inte gjort mycket. Har en del plugg för mina två prov att ta itu med så kanske springer och köper någon god dricka och lite frukt så jag orkar hålla igång!
 
Nu kommer massa bilder så jag hoppas ni är redo för det! Kanske blir det fler såsmåningom om jag får bilder från Anita och Jims kamera.
 
Piratredo
 
Allt var utstyrslat i minsta detalj för att få Piratstämning
 
På varje bord fanns det små piratdetaljer som små skepp med kanoner.
 
Här är ett av Jims egna byggen som han pysslat med inför festen.
 
Skattkartor och guldmynt - ett klart måste!!

Här togs det bilder på alla familjer när de kom för att få bilder på alla. Man ser inte så tydligt på bilden men man har havsutsikt i bakgrunden.
 
En bild på Emily som är Mettes dotter.
 
Vi hade matchande Piratringar som man fick på cupcakesen som serverades!
 
Hogwartsexpressen i Tågrummet där jag sov inatt!
 
Såklart en Hogsmeadestation!
 
Självaste Hogwarts!! Och framför ser man det piskande pilträdet! 
 
Förbjudna skogen och Malfoy som ska klappa Vingfåle och vi alla vet ju hur det slutade...
 
Quidditch planen där en match på gång!!
 
Utsikten från Coastern!!! Perfekt dag för foton visst ser det härligt ut?! Helt klart finaste tågresan jag någonsin åkt!

Äntligen dags för Pirate Party!!!

 
Idag var det äntligen dags för Pirate Party hos Anita och Jim! Tog bussen hemifrån 20 i 9 i morse för att sedan ta mig upp med Coastern till Carlsbad! Det var en trevlig tågresa med fin utsikt över havet när man passerade bland annat Encinitas, Del Mar och Solana Beach! 
Väl framme i Carlsbad plockade Anita upp mig på stationen och sen begav vi oss till deras hus där  jättegod French Toast innan vi påbörjade att fixa iordning grejer! 
 
Lite senare kom det fler släktingar som hjälpte till att fixa iordning. De som kom var Jordan som är Anita och Jims son, Mary som är Anitas mamma sen Mette som är Anitas syster Emilys dotter tillsammans med sin man Randy och deras två barn André och Emily! Jordan körde ner från Los Angeles och stannar övernatt, Mette bor i Montana så de är här en hel vecka! Det var verkligen superkul att träffa alla och om jag vill åka skidor någongång kan jag numera ta en trip till Montana som ligger vid kanadensiska gränsen! Det känns verkligen bra att ha lite släkt här och även om vi inte är jättenära släkt känns det ändå nära! Anita och Jim ser det som att de har adopterat mig och fått dottern de själva aldrig hade!
 
Festen i sig var mycket lyckad! Kul att träffa folk och god mat! Jag fick i uppdrag att ta foton och det gick bra! Tog några egna också men de kommer upp imorgon när jag kan ladda upp via datorn. Jag ska sova här i natt och rummet jag ska sova i har ett modelltåg i sig och hela omgivning runt det är Harry Potter relaterat så där finns Hogwarts, Hogsmead, förbjudna skogen, qudditchplanen osv osv! Det är som om jag nästan får gå på Hogwarts själv!!!! 
 
Nu är klockan nästan midnatt och jag är riktigt trött! Imorgon kommer Mette och familj samt Mary över på morgonen för frukost och både jag och Jordan stannar över natt så det blir en riktigt storfrukost med allesammans! Ska bli jättekul och trevligt! 
 
Bilder kommer så fort som möjligt!!!
Idag var det äntligen dags för Pirate Party hos Anita och Jim! Tog bussen hemifrån 20 i 9 i morse för att sedan ta mig upp med Coastern till Carlsbad! Det var en trevlig tågresa med fin utsikt över havet när man passerade bland annat Encinitas, Del Mar och Solana Beach! 
Väl framme i Carlsbad plockade Anita upp mig på stationen och sen begav vi oss till deras hus där jag fick jättegod French Toast innan vi påbörjade att fixa iordning grejer! 
 
Lite senare kom det fler släktingar som hjälpte till att fixa iordning. De som kom var Jordan som är Anita och Jims son, Mary som är Anitas mamma sen Mette som är Anitas syster Emilys dotter tillsammans med sin man Randy och deras två barn André och Emily! Jordan körde ner från Los Angeles och stannar övernatt, Mette bor i Montana så de är här en hel vecka! Det var verkligen superkul att träffa alla och om jag vill åka skidor någongång kan jag numera ta en trip till Montana som ligger vid kanadensiska gränsen! Det känns verkligen bra att ha lite släkt här och även om vi inte är jättenära släkt känns det ändå nära! Anita och Jim ser det som att de har adopterat mig och fått dottern de själva aldrig hade!
 
Festen i sig var mycket lyckad! Kul att träffa folk och god mat! Jag fick i uppdrag att ta foton och det gick bra! Tog några egna också men de kommer upp imorgon när jag kan ladda upp via datorn. Jag ska sova här i natt och rummet jag ska sova i har ett modelltåg i sig och hela omgivning runt det är Harry Potter relaterat så där finns Hogwarts, Hogsmeade, förbjudna skogen, qudditchplanen osv osv! Det är som om jag nästan får gå på Hogwarts själv!!!! 
 
Nu är klockan nästan midnatt och jag är riktigt trött! Imorgon kommer Mette och familj samt Mary över på morgonen för frukost och både jag och Jordan stannar över natt så det blir en riktigt storfrukost med allesammans! Ska bli jättekul och trevligt! 
 
Bilder kommer så fort som möjligt!!!

Sakta men säkert blir jag mer redo för mina första prov

Har varit en mycet trevlig dag idag. Körde förbi stället i Pacific Beach och det såg absolut bobart ut! Ligger nära både bussar, strand och matställen så perfekt. Lunch blev det på ett grekiskt ställe. Där fanns inte Souvlaki, inte fyllda paprikor och inte grekisk sallad.. Däreomt fanns där kebab och falafel vilket inte är grekiskt överhuvudtaget. Kort sagt det var väldigt amerikanskt-grekiskt snarare än grektiskt. Maten var iallafall god och det är väll det viktigaste.
 
När jag kom tillbaka var det bara att sätta igång att plugga. Gick aldrig och köpte något snacks att ha på rummet utan istället sprang jag ner och köpte Frozen Yogurt efter att ha bearbetat ett kapitel. Lite senare blev det även en dusch paus följd av kvällsmat och sen körde jag igång igen. Nu har jag iallafall tagit mig igenom allt material för provet i General Psychology så det är ju en bra bit på vägen. Nu måste bara alla termer fastna också! Har även prov i Abnormal Psychology nästa vecka. Mycket av det är samma i bägge kurserna eftersom det är lite baskunskaper om hjärnan som man måste kunna för att förstå allt så det är ju en klar fördel! 
 
Imorgon ska jag upp vid halv 8 tiden för att bege mig upp till Anita och Jim i Carlsbad för deras Pirate Party. För att komma dit ska jag ta åka med coaster, vilket är ett tåg som går upp längs kusten och det ska vara väldigt fin utsikt så det är ju lite kul. Tänkte ta med mig skolpapper också så jag kan plugga samtidigt eftersom det är ca en timmes tågfärd! Borde egentligen plocka fram grejer jag ska ha med mig och packa iordning lite men kommer antagligen inte ske förens imorgon bitti, men det är lugnt behöven inte ha med så mycket så det tar max 5 minuter att slänga ihop. Det blir säkert bra!!

Värmebölja

Provar blogga från telefonen för första gången.. Just nu sitter jag och väntar på att Donna ska hämta mig så ska vi åka förbi och kolla på stället jag ska bo nästa termin och sen äta lunch! Ska bli supertrevligt!

Idag ska det bli varmt, väldigt varmt! Så varmt som 38 grader! Hoppas verkligen det är ökenvärme och inte tropisk!!! Hela helgen ska bli riktigt varm! För em gångs skull har jag massa planer och jag som helst legat på stranden men all ledig tid kommer gå till att plugga! Alla planer är dock roliga saker så det är inte så synd om mig..

Måste komma ihåg att köpa pluggsnacks aka morötter, celleristavar och typ ranch dippa. Perfekt för plugg!
Nu börjar det bli dags att åka kommer mer om hur allt gick lite senare!

 

Vädret närmaste dagarna:


13 - ett riktigt lyckotal!

Ni vet hur man alltid fick lära sig hur man skulle bära knivar och vassa föremål när man var liten och även hur man ska skära saker säkert. Jag kan ju börja med att säga att ingen av denna kunskap fastnat i mitt huvud och varje gång jag håller en kniv är jag antagligen en fara för mig själv. Har länge väntat på dagen då jag ska skära mig på något men har klarat mig väldig bra fram tills igårvkäll. Jag har en sån där fancy fällkniv med hundra olika redskap som mamma och pappa köpt i Schweiz (?) och den används flitigt till att dela grönsaker och annat med. Igår skulle jag ta ut kärnan ur en avokado och lyckas såklart eftersom jag håller kniven fel fälla ihop den över min tumme. Aj. Ett jack blev det allt och jag tänkte först ta en bild och lägga upp men sen insåg jag att det vore ganska omänskligt av mig för de flesta om inte alla skulle ogilla det så ja det blev ingen..
 
Idag har jag varit handikappad på grund av min tumme. Ni fattar inte hu svårt det är att skriva på telefonen med touch när ena tummen är omplåstrad. Inte för att jag smsar så mycket men skulle skriva till mamma och pappa och en mening tg 2 min för det blev fel hela tiden!! 

Bortsett från det har dagen varit mycket bra! Fick tillbaka mitt Quiz med högsta betyg! Inte för att det är så viktigt för själva slutbetyget men bra start ändå! Sen var det Personal Growth där jag vann en tävling och fick 10 poängs extra credit! Psykologi som sista var också bra, bestämde med två andra att sitta kvar på måndag och plugga för provet nästa vecka. Har idag också upptäckt att det finns ett Starbucks på Campus. Har läng undrat var alla fick sina drickor från eftersom enligt mig låg närmaste fem kvarter bort men fel hade jag för närmaste ligger i skolans kafeteria! Det är ju alltid bra att veta!
 
Nu tänker ni säker men herregud vad mycket bra saker som hänt idag men här kommer det bästa. Jag fyllde in någon enkät när jag fick mitt skolbusskort och idag kom ett mejl där det stod: "Hej du har vunnit två konsertbiljetter till valfri konsert via Livenation!" Wohooo kunde det vara ett bättre pris eller? Dessutom får jag gå förbi kön för jag har ett skolbusskort hehe! 

Om ni undrar varför det hänt så mycket bra saker är det antagligen för att det idag är den 13. 13 är mitt turnummer och det händer alltid bra saker i komination med 13. 
 
Nu sitter jag och väntar på att Myra ska ringa. Det är hennes hus och katt jag ska passa och idag ska jag komma förbi och kolla och så ska vi gå och äta. Supertrevligt och väldigt snällt att jag får bo där! Ska bli kul att ha en katt i huset också! Saknar min katt så himla mycket..
 
Och jag har föresten bokat flygbiljetter hem över jul!! Kommer vara hemma 19 december till 20 januari. Perfekt eftersom jag ska till tandläkaren 20 december. Kul att passa på att träffa alla också! Mitt största problem är att jag kommer frysa ihjäl när jag landar efter den långa resan mitt i decemberkylan och mörkret och det varmast klädesplagg är en vanlig tjocktröja. Mamma och pappa ni får hämta mig inne på flyplatsen bokstavligen inne!
Vi får väll se hur detta går.. 

National Chocolate Milkshake Day

Har inte sovit många timmar inatt för det tog mig hur lång tid som helst att somna men när jag vaknade i morse kände jag mig ändå ganska utvilad! Hur skönt som helst! Har köpt ett nytt paket English Muffins till frukost nu. Denna gången blev det whole grain! Nyttig tjej här! Även om jag fortfarande har Cream Cheese och Boysenbärmarmelad på. Helt 100% nyttigt måste det ju kanske inte vara. 
 
Fortsatte dagen med skola. Träffade den andra svenska tjejen, Lisa, och bestämde att vi ska ta en fika på söndag. Tror hennes kompis som också är svensk även kommer med. Ska bli supertrevligt!
 
På lördag är det dags för Pirate Party! Börjar bli riktigt taggad eftersom jag älskar att klä ut mig! Ska åka dit på förmiddagen och hjälpa till att få iordning saker och sen stannar jag till Söndag eftersom det inte går tåg hem på kvällen. Det kommer även lite fler släktingar bland annat Jordan, (Anita och Jims son), Emily(Anitas syster) och hennes dotter Mette. Ska bli kul att träffa alla!
 
Något annat spännande som har hänt är att jag har fixat boende för nästa termin genom San Diego Student Housing. Det fungerar så att man delar en lägenhet med andra studenter och vad som är bra är att där redan finns möbler och allt sånt. Man behöver bara ta med lakan! Lägenheten ligger i Pacific Beach och där finns pool, jacuzzi, tennisbanor och gym på anälggnigen. Plus att det är nära till stranden! Kan det bli bättre? Jodå internet ingår och även TV-kanaler på TVn! Internet är faktiskt högst upp på listan på viktiga saker för jag måste kunna Skypa med mamma och pappa! ♥ Nu tror ni kanske att det inte kan bli bättre? Men det kan det för som det ser ut i nuläget kommer min roommate inte vara någon annan än självaste Ellen!! Helt underbart! Säker på att vi kommer ha det superkul tillsammans! 
 
Läste på Facebook att idag är det minsan National Chocolate Milkshake Day så efter att ha pluggat en bra stund tyckte jag att jag förtjänade något gott så sprang över till Clayton's och köpa mig en. När jag kom tillbaka var det dags för dagens träning! Körde först några övningar för magen, vet inte tyckte inte de kändes så effektiva. Sen hittade jag en jätteintensiv men kort rutin som tydligen används av Victoria's Secrets modeller. Den var bara på 10 minuter men tro mig det kändes i benen efteråt! Älskar känslan efter man har tränat och man har spaghettiben då vet man att man gjort ett bra jobb!
 
Min Choklad Milkshake. Ser den inte supergod ut? Jag lovar det var den, dock väldigt mäktig så ont i magen fick jag allt..

9/11 - never forget.

Idag är det som ni kanske alla vet 11 år sedan 9/11. Många av er kanske undrar om det märkts av mycket på stämmningen och så vidare. Svaret är att det har märkts men inte så mycket. Det var det amerikanska flaggor längs hela Orange Ave. här på Coronado som inte sitter uppe vanliga dagar. Där man hör och ser mest är helt klart twitter, facebook osv. 
 
I övrigt har det varit en grå dag, molnen täckte himlen hela dagen och både under förmiddagen och nu nyss precis när jag var och handlade kunde man känna regndroppar. Inte mycket men lite. Det är dock fortfarande varmt så det gör inte så mycket, speciellt inte en dag man går i skolan.
 
Skolan idag har precis som vanligt varit bra. Hade mitt Quiz på ekonomin. Lättaste någonsin, man fick prata med varandra och använda boken. Något sånt skulle aldrig hända i Sverige det är jag säker på. Läraren sa dock att vi skulle se det som ett tillfälle att repetera och lära oss innan vi får ett riktigt prov men innan dess kommer vi ha två till Quiz men ändå.
 
Efter ekonomi var det personal growth och psykologi. På personal growth berättade vår lärare att San Diego City College har blivit rankat det bästa community colleget i hela USA. Det finns 120 stycken i bara Kalifornien så där finns en hel del. Han sa även att en av lärarna på skolan var rankad nummer 15 på lärarlistan nämligen Kristin Cole som faktiskt råkar vara min Abnormal Psychology lärare!! 
 
Efter skolan begav jag mig hemåt och kollade på svenska hollywoodfruar som lätt är veckans höjdpunkt! Gjorde lite styrkeövningar för magmusklerna och benmusklerna sen skulle gjort ett helt program men det var visa övningar som mina handleder var för klena för så istället stack jag ut på en powerwalk/joggingrunda. Försöker ta det lite försiktigt med knän och fötter som aldrig vill fungera som de ska och det kändes ganska bra faktiskt. Blev drygt 3 kilometer så inte särskilt långt men vill hinna tillbaka innan det blev mörkt. 
 
Käkade nyss en sallad till kvälsmat, supergott! Ska kolla igenom lite skolgrejer nu innan det är dags att krypa till sängs!
 
Här kan ni se de amerikanska flaggorna längs Orange Av. NI kan också se hur underbart  väder det varit idag..
 
Räddaren i nöden när man inte sovit ordentligt på natten.
 
Så här ser mina nya short och min tröja från Pink ut, perfekt för träning.
 
Såg när jag var ute på min runda att vissa redan börjat halloweenpynta! Lite tidigt tycker man kanske.. Men det är ju ändå ganska kul att titta på!!!

 
 
 
 
 

Fashion Valley

Äntligen tog jag mig idag till Fashion Valley för lite shopping. Först var jag i skolan såklart och hade abnormal psychology, vi är precis klara med hjärnan och behandlingsmetoder så nu ska vi börja med att lära oss om alla möjliga psykologiska åkommor som depression, ångest, ätstörningar, sömnproblem etc. Ska bli riktigt intressant!!
 
Efter min lektion blev det Skype med mamma och pappa, Elias var även med på ett hörn som tyckte det var himla orättvist att jag bara gick i skolan mellan 9.35-11.00 på måndagar. Om han bara visste att det gäller onsdagar också och att jag inte går i skolan alls på fredagar!! 
 
Efter att nätverket lagt av cirka hundra gånger bestämde jag mig för att åka vidare istället så tog Trolleyn till Misson Valley först för hade sett ett par skor i en tidning som jag vill kolla på tyvärr var de jättefula i verkligheten så hoppade snabbt på en buss till Fashion Valley istället. Köpte ett par shorts och en tröja på Victoria's Secret och 5 par trosor allt var från PINK såklart. Älskar alla PINK varor skulle kunna köpa allt i affären om jag hade pengar. Om jag någonsin skulle bli sponsrad av något skulle jag vilja att det var med deras produkter.
 
Stannade inte längre än så eftersom jag började få världens huvudvärk.. Att inte äta lunch i tid samtidigt som man ränner runt mellan shoppingcenter och skolan i strålande sol utan vatten är inte något jag rekomenderar. Vanligtvis har jag alltid vatten med mig vart jag än går, det har blivit en vanesak men glömde ta min flaska imorse. Lär ju inte glömma det fler gånger. Tog mig iallafall tillbaka till Coronado och köpte en Ceasarsallad. När jag åt blev jag frågad om jag gick i High School här på ön. De som går sista året i High School är födda år 1995.. Alltså 3 år yngre än jag. Jag vet inte om jag ska uppskatta mina att jag ser så undomlig ut eller om det var förolämpande..
Efter jag hade ätit släppte inte huvudvärken så var tvungen att lägga mig i 40 min och bara göra ingenting. Hoppas verkligen jag kan sova inatt ändå!
 
Idag har jag föresten haft världens flyt med bussar och trolleys. Har väntat max 2 minuter på varje hållplats! Det får en att känna att inte ha en bil inte är så hopplöst trots allt! Trolleyn är det bästa, den är jättesmidig och det är lätt att ta sig vidare från stoppen ut till stränderna till exempel. För övrigt kom kontrolanter på idag när jag åkte, med pistoler och allt! Inte precis som skånetrafiken där man alltid kunde hitta på en historia om hur man tappat sitt busskort och fått ett nytt och därför inte hade fixat sitt studentbuss-ID ännu fastän det hade gått en hel termin redan..
 
Jag på bussen på väg till skolan! 
 
Så här kul är det att Skypa med Elias! Han är något speciellt det barnet.. 
 
Lite kul att alla Trolleylinjerna har symboler brevid namnen. Lite roligare att åka med Palm-linjen snarare än gröna!

Sol, Strand och Bad!

Idag blev det ännu en stranddag! Det var lite molningt men fortfarande varmt och solen tar ändå. Låg och solade i några timmar, har sovit riktigt dåligt inatt och drömt mardrömmar så var superskönt att bara ligga och vila en stund! Välbehövligt minst sagt! Köpte med mig Capri-Sun, 1 nektatin och lite vindruvor! Nektarinen var perfekt mogen och vindruvor är ju alltid en favorit så det var perfekt att ha med sig till stranden!
Tog ett dopp i havet och idag var vattentemperaturen riktigt behaglig, känndes lite varmare än vanligt! 
 
Framåt halv 4 tiden bestämde jag mig för att det fick vara lagom för dag så gick tillbaka och duschade och sen satte jag mig och pluggade. 
 
Nu ska jag kolla lite på TV innan jag ska sova för imorgon är det måndag och ny vecka igen!! Helt sjukt vad tiden går snabbt!!
 
Solglasögon, strandhanduk och massa vatten är något som behövs för en dag på stranden! 
 
Frukt och Capri-Sun, solklara favoriter och världens bästa strandsnacks!


 

Nya frukostvanor

Vaknade nyss och nu är det inte bagels till frukost längre utan istället English Muffins, på surdeg, med cream cheese och boysenbärmarmelad! Supergott! Till det blev det lite juice. Just nu är det Guavajuice men har även haft apelsin och grapefrukt innan men man måste variera sig lite! Alla tre innehåller iallafall mängder av Vitamin C!
 
 
Såhär mysigt hade jag det igår med bubbelbad och chai! ♥

Ändrade planer och plugg

Idag har varit en mycket lugn dag. Planen var egentligen att jag skulle möta Myra, vars hus jag ska bo sam passa hennes katt under en månads tid, men det blev uppskjutet till torsdag. Tanken var att vi skulle kolla på huset och sen gå ut och äta på en restaurang där hennes barnbarn Andrew jobbar eftersom hon ville jag skulle träffa honom.  Eller om det var han som vill träffa mig kanske, jag kommer inte ihåg.. Oavsett hade hans skift blivit flyttat och därför får det vänta tills torsdag.
 
Efter jag har bott i hennes hus i en månad ska jag flytta tillbaka hit igen och då får jag ett annat rum som är lite större med framförallt har det större garderobsyta så jag får undan mina väskor!! Sängen ser desutom superskön ut så jag hoppas att det inte bara är som den ser ut!!
 
Lunch blev det på Panera Bread medans jag Skypade med mamma och pappa. Som vanligt supergott! Lyxade till det med en cookie till efterrätt även den jätt
egod! Jag har aldrig varit mycket för varken soppor eller mackor förrut men sen jag kom hit är framförallt soppa något jag gärna äter till lunch!
 
Efter lunch var min plan att plugga och städa. Öppnade böckerna och kollade igenom lite. Städningen kom jag ingen vart med och jag har inte ens en bra anledning varför. Katastrof. Jag hatar att leva i stökig miljö så varför jag utsätter mig för det är en mycket bra fråga. Det är som om jag plågar mig själv frivilligt..
 
Var lite sugen på att ta en tur till Fashion Valley men efter att ha kollat igenom diverse hemsidor och hittat em miljon grejer jag ville ha kände jag att det var bäst för min ekonomi att vänta någon dag så jag inser vilka saker jag behöver och vilka som är helt onödiga! Har faktiskt kommit fram till endel saker som jag behöver på riktigt så kanske tar mig dit imorgon istället!
 
Nu tänkte jag göra med en Chai Latte med Espresso House underbara chaipulver och sen hoppa ner i ett varmt bubbelbad och göra min en timmes Quiet Time. Vet inte om jag förklarat riktigt var det går ut på men det är en hemuppgift från Personal Growth som går ut på att man en timme i veckan (minst) ska sätta sig och tänka på hur man känner och varför för att bli mer självmedveten. Jag tycker det är jättebra och för mig är det väldigt givande så kommer säkert fortsätta med det även efter denna kursen är slut! Egentligen borde alla prova det någon gång för det är väldigt rogivande och man lär sig mycket om sig själv när man tillåter sig att inte bara känna men också tänka på hur man kan förändra negativa känslor. 
Jag slänger upp en bild på instruktionerna så ni förstår lite mer exakt vad det innebär. 
 
Instruktionerna för Quiet Time, jag hoppas det går att läsa!
 
Den här reklamen var i en av tidningarna på flyget hit, tyckte det var lite kul!
 

Då var man redo för Pirate Party

Då var man tillbaka efter dagens äventyr!! Som jag skrev igår var det viktigaste idag att få tag på en Piratdräkt och det lyckades jag med wohoo! Från början tänkte jag göra något simpelt som en röd-vit randig tröja och jeansshorts, bandana och lite andra accesoarer men när jag gick in på Party City's hemsida och insåg hur billig en full kostym var så ändrades planerna! 
 
Runt lunch tid hoppade jag på bussen och begav mig till Point Loma där det ligger ett Party City. Det gick betydligt smidigar än jag trodde att åka dit nu när de dragit om Trolley-linjerna lite. Insåg också att det nu är väldigt enkelt och smidigt att åka till Fashion Valley så det blir nog en trip dit snart. Anyway, på Trolleyn på väg till Point Loma så stötte jag på en som jag har Personal Growth med. Pratade lite med henne på vägen vilket var trevligt. Hon var sjukt imponerad över att jag vågat åka hit och va här ensam och sen ta mig runt hur som helst. Jag vet inte riktigt, jag tycker inte att åka runt är någon big deal men alla är vi olika. Har insett att när jag skriver något är det alltid om folk från Personal Growth, antagligen för det är där de härligaste människorna finns. 
 
Efter att ha kommit fram till Old Town skulle jag gå 15 minuter enligt Google Maps, kan säga att det tog max 10. På vägen passade jag på att äta på In-N-Out som man alltid hör ska vara så himla fantastiskt, hamburgarna var definitivt goda, deras pommes däremot.. Inga favoriter! 
 
På Party City hittade jag en utklädnad och köpte även med piratörhängen med döskallar. Mycket nöjd med mina införskaffande och dyrt var det inte heller. Efter det hade jag lite beslutsångest om huruvida jag skulle åka till PB eller inte men jag bestämde mig för att åka hem för var ganska trött och jag orkade helt enkelt inte.. Får bli en annan dag! Slänger upp lite bilder, bland annat på mig som pirat. Det blev en ganska suddig bild men det får duga..
 
Old Town:
 
Lunch på In-N-Out! Gott Gott!

Party City!!!
 
Min Piratdräkt, vad tycks? :)
 
Lite närmare så man kan se piratörhängena

Avslutar med VMA efter en allmänt bra dag

Ännu en skolvecka har passerat. Tiden gå verkligen snabbt i veckorna!! Lite långsammare på helgerna men är det inte så man alltid velat ha det? Superskönt att ha 3 dagars helg alltid också! 
Mitt ekonomi quiz blev uppskjutet till tisdag. Chill, fast jag kan det så hade lika gärna kunnat ha det gjort.
Innan Personal Growth satt jag och Lisabet, tjejen vars mamma är från Kalmar, utan för salen och där var en kille som spela gitarr så sluta med att han spela lite olika låtar som vi sjöng med till!! Sen kom även Eva som också har Personal Growth och var med tills vi började. Har kort sagt varit en bra dag!
 
Nu har jag inte gjort så mycket under eftermiddagen/kvällen. Har ätit kvällsmat och nu kollar jag på MTV VMA. Alltså MTV Video Music Awards. Det är väl lite lagom underhållande, somliga av uppträdanden är inte så bra. Sen vinnarna i de olika kategorierna är väll mer eller mindre värdiga. Men ja, det är väl kul att kolla på ändå.
 
Det bästa som hände idag var nog ändå att prata med Ellen som sa att hon funderade på att plugga utomlands nästa termin och kanske i San Diego då! Seriöst vore helt underbart om hon kom så hoppas verkligen det blir så!! Eftersom vi bägge är hemliga agenter vore det ju lämpligt om vi befann oss på samma ställe så vi kan sammarbeta! Helt logiskt eller hur? :)
 
Imorgon ska jag antagligen försöka få tag på en piratutklädsel till Anita och Jims Pirate Party nästa helg! Det är en kul idé de kom på när de var i Australien och fick höra om International Talk Like A Pirate Day som är varje år i September. Därför har de nu årligen ett Pirate Party! Ska bli superkul, älskar att klä ut mig!!

Mina Bröder är Världens Bästa

Efter ha gjort denna Personal Growth uppgiften om familjerelationer och allt möjligt har jag ju verkligen insett att de två viktigaste människorna under min uppväxt och i mitt liv överhuvudtaget är mina bröder. ♥
Axel och Elias ni är bäst, älskar er och jag saknar er massor! ♥
 




När börjar hösten egentligen?!

Då var det onsdag igen och dags för min sjätte vecka i San Diego. Har haft en lektion idag och som vanligt var det intressant. Det fungerar väldigt bra att läsa på engelska, inga problem alls med termer eller någonting. Idag lärde jag mig att från och med 21 september är det höst. Huh?! Det är ju bara jättekonstigt. Hela mitt liv har jag lär mig att höst är när dygnsmedeltemperatur är fallande och mellan 0 och 10 °C. Var påväg att säga det men sen isåg jag att jag inte vet hur mycket det är i Farenheit så det fick vara. Jag står iallafall fast vid att höst är det när det är rätt meteorologiska förhållande. Om det sen aldrig når den temperaturen så får man väll helt enkelt vara utan det. Årstider är väderpåverkat och INTE mellan speciella datum, datum har vi har månaderna till. 
 
När jag kom hem prata jag med först mamma och pappa och sen mormor och morfar på Skype. Så himla smidigt att prata med alla hemma!! Passade på att göra en sallad och åt samtidigt! Sen åt jag lite kaka som jag fick med mig hem från Donna i Måndags. Efter allt blev jag sjukt trött så var tvungen att vila i en halvtimme, helt sjukt!! 
 
För övrigt har jag fått typ världens bästa erbjudande. Ska vara husvakt åt Vickie's, som driver stället jag bor på, svärmor. & kattvakt! Har saknat att ha en katt så ska bli super! Det är ett hus med två sovrum på Coronado och jag ska bo där i 4,5 vecka, gratis! Perfekt läge att bo på Coronado och dessutom en månads gratis boende!!!! Ibland har man flyt alltså! Har inte fixat med alla detaljer ännu men hon skulle ringa igen i veckan så ska vi bestämma mer. 
 
Nu ska jag fortsätta pluggadet för mitt Quiz imorgon! Måste också fixa någon form av kvällsmat, kvällens dilemma utan tvekan. Jaja det löser väl sig det med! 

Efter mycket strul är jag äntligen tillbaka igen.

Äntligen är min blogg tillbaka igen. Den har varit nere nästan en vecka nu tack vare att blogg.se bytt system och allt möjligt och min blogg följde inte med men det är iaf fixat nu om någon undrade vart den tagit vägen!
 
Så det har såklart hänt massa saker i mitt händelserika liv dessa 5 dagar. Faktum är att jag faktiskt gjort en hel del även om helgerna abrukar vara lite sega..
 
Lika bra att börja där vi slutade antar jag! Så i torsdags träffade jag Ashlee och Olivia efter skolan. Ashlee och jag skulle haft Personal Growth tilsammans men hon var tvungen att hoppa av den kursen för det krockade med en annan kurs men vi har haft kontakt ändå. Anyways, direkt efter att vi alla slutat körde vi upp till ett café som jag tyvär glömt namnet på och åt supergoda mackor. Jag tog en med fetaost och hummus på focaccia som var supergod!! Vi satt och pratade lite, de erbjöd mig en plats i deras band som antagligen aldrig kommer startas eftersom Ashlee inte tar tag i att bli grym på sitt instrument haha! Men ändå kul, om det skulle bli av vill säga!
 
Efter att ha ätit klart skulle Olivia hemma och plugga så hon släppte av oss vid Ashlee så tog vi hennes bil istället och åkte till Hillcrest där vi gick in i några affärer och sen åt frozen yoghurt på Pinkberry!! Efter det blev jag tvungen att följa med henne och handla innan hon körde hem mig. Mycket intressant att följa med och köpa nyttig mat. Hon ville ha flingor så hon tog ett par som var glutenfria och Organic för då är det nyttigt ju... Att de var smaksatta med jordnötssmör däremot det var inget som påverka!! Haha så olika syn man kan ha på vad som är hälsosamt.. Oavsett var det en mycket trevlig eftermiddag och det känns bra att känna någon iallafall.
 
Fredagen spenderades på stranden, där var halv sandstorm och att få ur sand ur öronen har jag upptäckt är något av de svåraste utmaningarna jag stött på i mitt 20 åriga liv.
 
lördagen var Anita och Jim nere i San Diego så  de kom och plocka upp mig runt 11 tiden så åkte vi till Balboa park och åt lunch på the Prado. Åt en supergod sallar med rödbetor, gulbetor och getost!!! Till efterrätt blev det en triple sorbet som var en stor kula sorbet som smakade av skogsbär, päron och mango. Denna serverades med kokoscrisp och även det var jättegott!! På vägen tillbaka körde vi  förbi hamnen i San Diego där det under denna helgen var jättestora segelfartyg! Även piratskepp och så!
 
Söndag blev ytterligare en dag på stranden med sand i öronen, passade på att gå ut och äta lunch och lyxa till det lite med cheesecake till efterrätt. Annars är jag väldigt nyttig och äter mycket sallader.
 
Måndag var labor day vilket är en ledig dag här i USA. Det är kort sagt för att fira och hedra de som arbetar. Var inbjuden på BBQ hos Donna vilket var supertrevligt. Träffade lite av hennes vänner, alla mycket äldre än mig såklart, och det var väldigt kul. Riktigt god mat också! På vägen hem körde vi genom Pacific Beach och Mission Beach istället för motorvägen och precis när vi var vid Mission Bay där Sea World ligger så startade fyrverkerierna som de skjuter varje kväll på sommarhalvåret! Det var riktigt nära och vi var precis på rätt ställe vid rätt tid för att se de!! Kunde inte ta några bilder för dålig vinkel men i lördags kväll var uppe vid den kanten av Coronado som vätter mot San Diego och då fick jag lite bilder på fyrverkerierna iallafall.
 
Så idag då, tisdag, var det skola igen! Ekonomin var inställd så bliv bara två lektioner. Fick tillbaka Personal Growth inlämningen med strålande resultat. Bra start!! Nu har jag påbörjat nästa uppgift och det är verkligen utvecklande. Har redan på två veckor insett saker om mig själv som jag aldrig kunnat förrut. 
 
Nu ska jag värma en kopp te och plugga för har ett Quiz på torsdag i Ekonomi och ett Psychologi prov nästa vecka på 4 kapitel! Slänger med lite bilder från senaste veckan så får vi hoppas att från och med nu kommer det att fungera!!
 
Såhär ser en typisk kvällsmat för mig ut, inte helt illa
 
Sea World's fyrverkerier
 
 
Jag och den goda efterrätten på the Prado
 
Jag, Jim och Anita på the Prado
 
Underbar stranddag
 
Cheesecake som jag lyxa till det med i Lördags
 
Jag innan BBQ hos Donna
 
Utsikt över ravinen från Donnas hus i La Jolla, ovservera att en liten colibri flög förbi och kom med på bilden!!