Lång dag blev en kort dag! :)

Gosh dagarna bara flyger iväg nu. En hel skolvecka till har passerat och det närmar verkligen sig sitt slut nu. Idag började dagen emd ekonomi. Vi hade typ 20 min lektion innan han lät oss gå. Prov nästa vecka så var om man hade frågor. Sen Personal Growth i ett klassrum vi vanligt vis inte är i. Bänkarna gnisslade och hade uppfällda bord plus salen hade en blackboard istället för whiteboard. Kändes som stenåldern. Typ. Fanns inte heller någon klocka i salen så alla de sakerna drog ner min koncetration.. Iallafall på slutet! Slutligen var det dags för psykologi men den var inställd så åkte tillbaka igen! Blev en ganska snabb dag!
 
När jag kom tillbaka tog jag det bara lugnt ganska länge. Surfade runt på nätet och åt lite yogurt till lunch. Sen spelade jag gitarr ett tag. Har ont i fingrarna nu för mina förhårdnader har försvunnit... Måste jobba tillbaka de igen. Sen beställde jag pizza från Dominos och gick och hämta den. Ska berätta att man kunde hålla koll online hur långt de hade kommit. Typ 6.17 din pizza har påbörjats av Sarah, 6.19 din pizza är i ugnen. Tyckte det var ganska smart. 
 
Hotel Del hade julpyntats nu och det såg riktigt fint ut med ljusen. Tog en bild men känner att det inte ger det rättvisa för det var för mörkt så får nog  ta en i skymning istället när man kan se bättre!
 
Imorgon har jag inga speciella planer. Antagligen ta det lite lugnt, börja plugga till ekonomiprovet, träna lite. 
 

Ikapp med skolarbete igen!

Somnade slutligen igårkväll runt halv 3. Förstår inte hur jag när jag är upp så sent ändå har mina dagliga problem att somna.. Tar alltid mig ca en timme innan jag kan komma till ro efter jag lagt mig. Jag har provat massa olika saker som att dricka decaf te, duscha varmt, motionera några timmar innan, sova kallt, sova varmt och så vidare men inget hjälper. 
 
Lämnade in min uppsats idag! Hoppas verkligen jag får full poäng! Det kändes som den var bra men är alltid osäker när det gäller just uppsatser.. 
Har börjat planera för nästa termin. Kommer vara tungen att ta kvällskurser. Tyvärr.
Planerar att läsa 17 units. 12 är egentligen fulltid men är man ambitiös så ska det inte vara ett problem. Tänkte också försöka söka till Honors Program så kanske man kan få ett stipendium så småningom! 
 
Har pluggat hela eftermiddagen. Är ikapp med allt nu, kändes som jag kom av mig aningen efter thanksgiving men nu är jag på topp igen inför de sista 10 skoldagarna! 
 
Här börjar julpyntas för fullt nu och man ser hur husen dekoreras ett efter ett. Många tycker kanske det är för mycket men jag älskar det! Tänk om folk gjorde så hemma i Sveriges vintermörker också, då skulle det inte vara lika mörkt. Bara ingen gör som vår granne hemma som har blinkande epelepsiljus!!!!!! Här blinkar oftast inte ljusen, de bara lyser upp i varma färger!
 
Julpynt julpynt! Det var inte så starka ljus som det ser ut som på bilden dock!
 
Hitta dessa äpplechipsen med kanel på. Perfekt litet snack när har mycket att plugga som är både enkelt och inte allt för onyttigt! :)

Term Paper - done!

Klockan är nu halv 2 på natten och jag blev nyss klar med mitt term paper. Skjuter aldrig upp saker men detta har verkligen varit svårt för mig att skriva. Man var tvungen att komma på ganska mycket själv och jag kände hur fantasin brast..
Nu är det klart iallafall! Hoppas det blev bra. Känner egentligen att jag kunde gjort bättre. Fast så känner jag alltid och sen får jag tillbaka det med bra resultat ändå.. Jag visade iallafall på att jag kunde materialet i detta och det borde va viktigast!
 
Resten av dagen idag har varit lektioner. Det är verkligen inte mycket kvar nu och man känner hur det är det sista! Kul att träffa Amber och Lisabet igen efter lovet. 
Vi så hur någon blev eskorterad av college police av campus. Han hörde inte hemma där. De är verkligen på och det är bra, någon blev tydligen mördad där för 2 år sen. Inte bara någon random dock utan det var homicide vilket inte gör det mer okej men jag känner ju att jag iallafall inte är nästa offer. Fast ändå läskigt... 
 
Nä nu ska jag krypa till sängs. Tur jag bara har en lektion imorgon! Annars hade det vart svårt att ta sig igenom dagen! Gosh snart helg igen sen! Herregud vad tiden går! 
 
Ska gå på en yoga grej på lördag antagligen! Kul att prova på ju! Plus träning yeyyyy!

Vakna till jordbävning varför inte?

Då var man tillbaka i skolan igen efter en härlig lovvecka! Jag har inte gått upp senare än 8 hela lovet, jag vet jag är en morgonmänniska, men ändå tog det emot att vakna klockan 7 i morse. För att få lite hjälp med att vakna bestämde sig världen för att e jorbävning vore på sin plats så 7.30 skakade det lite men det var inte precis en stor..
När jag kom till skolan hade jag världens huvudvärk. Hade som tur var bara en lektion där vi började jobba om schizofreni. Vi fick också tillbaka våra prov. Något jag varit lite orolig över för kände mig lite okoncentrerad när jag skrev det. Visade sig att jag hade 97%. Så det vart ju helt ok. A+, men mina 99% förra provet vart ju bättre hehe! Nu är det ett prov kvar i denna kursen och ett term paper.
Mitt term paper ska vara klart på onsdag. Har börjat men känner att jag borde kommit längre. När jag väll sätter mig kommer det antagligen flyta på och komma naturligt dock!
Jag köpte boken som jag skulle läsa innan jag skrev uppsatsen i Kindle-format och låt mig bara säga ALDRIG IGEN! Tack gud för riktiga hederliga böcker med sidor i som man kan bläddra tillbaka i utan problem. Jag har alltid varit lite fascinerad över hur man kan highlighta citat på kindle men grejen är att jag gör det ändå i vanliga böcker med så var gör det för skillnad.
 
Träffade Lisabet snabbt innan skolan, hon har mejlat till ägaren av stallet hon är i så kanske kan få "jobba" där på söndagar! Ska mejla henne själv också så får vi väll fixa iordning ett möte eller något. Sen sprang jag även på Lisa och hon och Jonna skulle antagligen åka till outleten som ligger praktiskt taget i mexico nu någon helg och fråga om jag ville följa med vilket jag tackade ja till. 
 
Efter skolan köpte jag nya bagels, skypa med mamma och pappa och sen pluggat hela eftermiddagen med en paus för kvällsmat medans jag kollade på the voice! Cassadee Pope är så sjukt grym! Hoppas hon vinner hela alltet! Röstade såklart via facebook och online så många gånger man fick alltså 10 på varje! Samt köpte hennes låt 1 gång på iTunes, förra veckan gick hon upp som nummer 1 på hela amerikanska iTunes, över Gangam Style!!!  Helt sjukt! 
 
Nu tror jag det är dags för mig att börja krypa till sängs så jag är pigg imorgon och kan skriva klart den dära uppsatsen och sitta igenom 3 lektioner! Har ekonomiquiz första lektionen! Brukar dock vara väldigt enkelt, plus man får ha boken och anteckningar och prata! 

Terminen drar sig mot ett slut!

Idag blev det en pluggdag! Internet var fortfarande inte helt hundra så passa på att äta både lunch och frukost på Panera Bread så jag kunde vara inne på skype. Fortsatt läsa min bok som jag sen ska skriva mitt term paper om. Vi fick en lång lista att välja från och sen ska vi ställa en diagnos på en av karaktärerna. Det är mest självbiografier så det är ganska uppenbart vad felet är men vi ska även skriva varför vi skrev som vi gjorde på de olika Axis och lite så. Ganska kul uppgift ändå, inte bara rakt upp och ner en uppsats om ett ämne utan lite mer kreativt. Det är lätt att förstå varför hon är nummer 15 på listan över bäst lärare från alla USAs community colleges. Verkligen den bästa jag någonsin haft! I övrigt har det inte hänt mycket idag. Börjar sakta men säkert planera för min hemresa. Vad som ska med hem och vad ska stanna. Kommer antagligen göra en storstädning snart och börja packa saker jag inte behöver sista veckorna ändå! Helt sjukt vad tiden flyger iväg. Kan inte förstå att jag snart slutfört en hel termin på college. Har varit här i 4 månader snart, på tisdag är det 17 veckor! Wow. Nu är thanksgiving break över, imorgon börjar slutspurten! 3 veckor till, och en dag! Sammanlagt 13 skoldagar! Har 1 termpaper, ett antal personal growth uppgifter i olika storlekar, 3 prov och 1 quiz kvar. Det ska nog gå bra!

Gårdagens shoppingäventyr!!!

Nu sitter jag på Panera Bread och äter frukost och utnyttjar deras internet eftersom mitt fortfarande inte fungerar...
Igår åkte jag då till Fashion Valley eftersom jag hade alldelles för mycket energi för att plugga. Tänkte det var en bra idé att köpa lite mer julklappar och fixa nya hörlurar till mig själv! Resten av San Diego verkade också tycka det var en bra idé och det var inte lite trafik på väg in och på parkeringen. Hittade iallafall en parkering ganska snabbt som dessutom var nära! 
 
Gick direkt till min lilla nya favorit affär Typo. som har massa små saker som hörlurar, skrivblock, termosmuggar etc. Det har faktiskt kläder med. Köpte iallafall ett på jättesöta hörlurar och matchande ögonskydd för min långa flygresa hem. Jag vet att jag nyss köpte hörlurar men det är in-ears och det ger mig typ klaustrofobi i mina öron om jag har de i för länge. Så en hel flygresa är lite väl länge.. Ska ju flyga i typ ett helt dygn. Eller 22 timmar. Fast det är 9 h tidsskillnad så 13. Plus att det är ett byte och två flyg, så minus 3 typ. Men ska flyga iallafall 10 timmar i sträck. Då behöver man musik och sömn. 
 
Sen gick jag till Victoria's Secret och kolla på julklappar. Hittade lite och även en Pyjamas till mig själv som är jätteskön! Eftersom Pyjamasen var från PINK så fick jag en till liten hund som kan hålla Charlie Boltman sällskap. Han heter Charlie Boltman efter Chargers då han har en Chargers-jersey på sig! Den här är rosaglansig med svarta prickar så får komma på ett lämpligt namn. Påminner mig om Sharpay frå High School Musical haha!
På Victoria's Secret får man just nu secret reward kort som kan inehålla 10,50,100 eller 500 dollar! Jag har nu 3 så kommer få minst 30 dollar. Wihoo :)
 
Efter Fashion Valley åkte jag tillbaka och gick runt lite på Coronado, gick till bokhandeln och kollade runt i typ minst en halvtimme, sen köpte jag mat och kröp ihop i sängen tills jag skulle sova.
 
Min nya Pyjamas! Älskar allt från PINK! :)
 
Julstämning! Till och med palmerna är pyntade.
 
Charlie Boltman och hans nya vän :)
 
Hörlurar och ögonskydd!
 

Internetproblem som vanligt.

Nätverket här är verkligen katastrof. Nu la det nyss av och kan inte ansluta igen. Hade precis fixat klart bilder för mitt inlägg men nu kommer jag inte åt de för de är på datorn. Orkar inte koppla med sladd och grejer.
Har iallafall varit i fashion valley idag! Eftersom internet inte går igång så gör jag så att jag låter det vara nu så skriver jag imorgonbitti istället! Förhoppningsvis fungerar det då... Annars blire starbucks. Igen.
Internet som inte fungerar är verkligen det värsta. Ugh.


Hemkommen efter en underbar liten resa!

Då var jag tillbaka igen i mitt lilla rum på Coronado! Har varit fantastiska dagar i Santa Cruz. Idag körde vi efter frukost tillbaka mot San Diego igen. Tog sin lilla tid men ändå inte så farligt. Man satt ganska bekvämt i bilen så. 
När vi kom tillbaka till Carlsbad var alla andra där redan. Kul att träffa Jordan igen men även John, Camille, Jill och Payton. Såklart var alla jättetrevliga. Jill som är Johns tvilling undra om jag ville följa med henne och Camille på Breaking Dawn imorgon men måste verkligen plugga resten av helgen så fick tacka nej. Camille är John och Jordans dotter som är 10 och full med energi!! Helt galen!!
 
Efter att ha packat ur bilen så åkte vi till en mexikansk restaurang och åt! Jättegott! Det är så det fungerar här, orkar man inte laga mat blir det mexikanskt. Perfekt för dagen efter thanksgiving när alla redan ätit turkeysandwiches till lunch och inte känner för rester ett mål till eller att laga mat. Jag åt kycklingburrito som var super. Riktigt mätt nu dock. Känner att hungern aldrig kommer komma tillbaka.  
 
Efter maten var det dags för mig att köra hem. Vägarna här är ju lite större än hemma. Var 7 filer på ett ställe idag. Inte för det överhuvudtaget är något som stör mig eller gör mig nervös. Det är bara att köra, följa sin fil, köra om när det går för sakta. Jag var gjord för att köra här hehe. Allvarligt jag fattar inte vad folk snackar om som säger att det är läskigt att köra här... Det enda som hände var att jag missade min avfart och nästan kom till mexico. Det hade varit mindre kul. Vet inte riktigt var det blev fel men kom på väg 805 istället för 5 någonstans så körde inte förbi skylten precis. Fick iallafall ordning på det innan jag paserat riksgränsen och vände. Var lite obehagligt ändå eftersom söder om San Diego inte känns som ett ställe att vistas ensam på som blond tjej när det är mörkt.. Som tur är var det enkelt att vända och köra på motorvägen igen. På motorvägen är det lugnt.
 
Kom hem och gick och köpte ansiktsmask för min hud uppskattar inte långa resor i bil. Inte flyg eller tåg eller buss heller. Hoppade i ett bubbelbad med te och ansiktsmask på och nu hoppas jag min hud går tillbaka till normalt över natten. Är helt utmattad i både huvud och kropp så ska bli skönt att sova! Sovmorgon tills jag vaknar imorgon innan pluggandet börjar. Har ingen frukost hemma så kanske får gå och köpa det. Om jag är hungrig då. Kanske fortfarande är mätt! Vem vet..
 

Thanksgiving

Idag var det slutligen dags för dagen som var själva anledningen för hela denna resan upp till Santa Cruz nämligen thanksgiving day!
Började med frukost och kollade på Macy's thanksgiving parade på TV. Var underhållande en stund men blev ganska uttjatat med lip-syncing sell out artister efter ett tag.. Inget fan av sånt!

Därefter blev det lite lätt lunch och fortsätta tillaga kalkonen som är det viktiga! Det blev dock inte den traditionella kalkonmiddagen utan istället barbeque-ad baconlindad kalkon(baconen var dock inte på när man åt utan de spara vi till frukost). Till kalkonen var det en gröna bönor och sweet potato sallad, ungsbakade potatisklyftor med parmesan, ungabakade morötter(gula, orangea och LILA!!!!) och så sås såklart! En beach house variant som de sa! Var riktigt saftigt och gott! Till efterrätt blev det valnötspaj som var helt fantastisk trots att jag inte är ett fan av nötter! Fick dok ont i magen av den, som alltid när jag äter gluten. Fattar inte hur för jag är testad och är inte allergisk... Det suger iallafall..

Efter maten gick vi en promenad i den friska kvällsluften. Riktigt skönt, älskar hur frisk luften är, dock lite för kallt.. Men härlig att andas!

I anda av denna helgdag tänkte jag skriva ner saker jag är tacksam över för det är ju det det hela går ut på..

Jag är tacksam över:
• att ha fått möjligheten att göra allt det här. Den här resan är inte bara en resa till en annan destination utan även en resa inombords där jag lär känna mig själv bättre, blir starkare och kan kämpa för mina mål! Är också mycket tacksam över att ha min amerikanska del av släkten här som välkomnat mig med öppna armar och låtit mig bli en del av familjen!
• mina föräldrar som har gett mig världens bästa uppväxt och aldrig stått i vägen när jag haft drömmar och mål. De har stöttat mig och mina intressen varje dag och gett mig chansen att se både det ena och det andra. Det är verkligen sant att säga att de "gave me the world"
• mina bröder som aldrig misslyckas med att få mig på bättre humör. De må vara störiga ibland men när det verkligen gäller är vi alltid där för varandra. Finns inte ord för hur mycket jag uppskattar de!
• mina vänner som må vara få men de jag har är väldigt nära och jag litar på de till 100%. Kan berätta vad som helst och jag vet var jag har de. Underbart!
• alla resor jag gjort genom åren. Börjar bli en del platser nu. Från LA till NY till Kina till London till Rom. Underbara Guadeloupe, alperna och Medelhavet! Har fått se många fantastiska platser med både vänner och familj. De säger att resor är den bästa utbildningen och jag håller verkligen med, är glad jag fått uppleva allt och ser fram emot vad framtiden bjuder på!
• bra böcker som man måste tänka efter för att förstå! Även människor som uppskattar att läsa. Har kommit till insikt med att de som läser, känner efter hur de känner och gillar att resa är oftast de trevligaste och mest intressanta människorna.
• dagens teknologi som gör att jag kan hålla kontakt med alla hemma hur enkelt som helst!

Det var några få saker. Finns säkert massa fler men detta får räcka just nu! Imorgon kör vi tillbaka till Carlsbad. Blir middag med Jordan, John, Camille, John's tvilling Jill & hennes baby Payton(så söt jag dör). Ska bli trevligt att träffa de! Har ju bara träffat Jordan förut.
Antagligen stannar jag över natt innan jag kör(!!) tillbaka till Coronado men vi får väll se. Helgen sen kommer tillbringas med att skriva Term Paper #2. Är ett ganska intressant upplägg då så ser fram emot det faktiskt! Bara 3,5 vecka tills jag kommer hem! Längtar! ❤

Happy thanksgiving to all of you ❤


Santa Cruz

Började dagen idag med en promenad! Här är riktigt fint och vädret har varit fantastiskt! Solsken och hyfsat varmt!!
Efter promenaden körde vi runt längs kusten och kollade in Santa Cruz mer. Fortfarande strålande väder och havet räcker så långt ögat kan nå! Därefter kom Bob och det var lunchdags. 
Efter lunch blev det en kort promenad till, lite fika och vila innan kvällsmat som vi åt på en fiskrestaurang i hamnen! Hur gott som helst! Älskar verkligen fisk. Det är allt som hänt idag! Skriver detta på min telefon så blir ganska kort. Är iallafall superkul att vara här och man känner sig så välkomnad och allt av alla! Kul att ha släkt här :)
 
 
Från morgonpromenaden
 
Bild på mig vid kusten
 
Fantastisk solnedgång

Lång dag på vägen!

Blev en minst sagt tidigt i morse! 4.30 lämnade vi huset för att plocka uppAry och vid 5 var vi på motorvägen påväg mot Santa Cruz! Trots det lyckades vi inte undvika LA-traffic helt.. Gick ändå ganska smidigt att ta sig igenom! Sen stannade vi på IHOP och åt frukost någon timme efter LA innan resan fortsatte. Typ hela vägen var det bara massa farmland och odlingar! Helt sjukt vad mycket yta av ingenting också! Vi pausa lite då och då och klockan halv 1 var vi framme! Betydligt tidigare ön jag trodde. Men det tog ioförsig 7,5 h så kanske nt var mkt långsammare ändå! 
 
Efter ankomsten har det blivit promenad längs stranden, kvällsmat, följa med och handla lite och pratat! Supermysigt i Bob och Annettes Beach house verkligen! Här är dock kallt! Fryser ihjäl trots varma kläder och ändå är det typ 17 grader. Kommer bli en tuff vinter hemma...
Är så himla glad över att ha all släkt här! Känns väldigt skönt och hemma på något vis. Efter vi kör hem på fredag så kommer Jordan, John & Camille redan vara där med Johns tvilling Jill och hennes baby Payton! Ska bli kul och träffa de med!
 
Har varit vaken i 18,5 timmar nu så sovdags! Imorgon blir det lite runtvisning av Santa Cruz och så kommer Bob också som har varit iväg och jobbat och inne är här ännu!
 
 

Lång dag men nu är bilen äntligen min!! ❤

Wow, känns som denna dagen varit oändligt lång! Klockan är 9.30 och jag somnar snart!! 
Imorse var jag på banken för att göra en cash advance så jag kunde få pengar på mitt konto men blev declined. Mycket frustrerande. Prova halva beloppet men declined igen. Efter det ringde jag pappa som ringde banken i sverige för att få veta att man bara kan ta ut en viss summa cash per vecka. Slutade med att jag fick gå till banken igen för att få en massa uppgifter så jag kunde göra en transfer istället...
Iallafall lär jag mig en hel massa saker!!
 
Efter det köpte jag fruktsallad och skinny peppermint mocha på starbucks (julsmaker=❤). Strax efter kom Anita och hämta mig så körde vi och mötte Jim på In-N-Out där det blev lunch! Cheeseburgare Animal Style från deras secret menu! Riktigt gott! 
 
Sen var det dags för dagens höjdpunkt, bilköp! Tog sin lilla tid med alla papper men det var inga problem! Skönt! Känns som första saken på länge i mitt liv som gått helt problemfritt!! Nu är jag iallafall bilägare! Ska piffa upp den och göra del perfekt! Körde därifrån och ut på 101 längs kusten och palmträd, på med radion och spelades gjorde Good Life-One Republic, en låt jag egentligen inte gillar men precis då kändes det väldigt mycket som good life och soundet passade stämningen!! Var tvungen att dela med mig av det momentet!
 
Eftermiddagen/Kvällen har spenderats hos Anita och Jim, hämtade lite grejer från deras Beach house som ska med imorgon och sen åt vi Tacos till kvällsmat! Gott gott! 
 
Nu är jag redo för att sova, Anita väcker mig 3.45 imorgon bitti sen bär det av till Santa Cruz! Känns precis som hemma att bli väckt på morgonen för sanningen är att jag inte ställt ett enda alarm förens jag flytta hit! Om det inte var något speciellt och bara jag skulle upp såklart men knappt då heller... ;)
Nu måste jag sova! 
 
 
Här kommer en bild på min bil!!! Ska nog ge den ett namn också! Typ från Harry Potter eller något !
 

Börjar göra mig redo för Santa Cruz

Idag har jag inte gjort någonting före klockan 2. Ganska skönt ibland att bara göra ingenting. Vid 2 gick jag och Haein till Starbucks och tog en kaffe! Julsmakerna har kommit nu! Så gott! Vi satt där i typ 3 timmar och bara pratade! När jag kommer tillbaka nästa helg ska vi gå och se sista Twilight-filmen. Bra att slippa gå ensam!
Efter att ha träffat henne gick jag och köpte en California Burrito och sen tog jag ett långt bubbelbad. Riktigt skönt! Lider med alla som inte har badkar, inkluderat mig själv de senaste 5 åren! Inget är bättre än att fylla upp med varmt vatten blandat med badskum! Helst med något att dricka och lite frukt till! 
 
Imorgon är det äntligen dags att hämta min bil. Före det ska jag gå till banken och försöka sätta in pengar på mitt konto! Sen hämtar Anita mig här runt 12-tiden eftersom hon ändå har ett möte här nere. Ska bli så skönt att ha en bil! Måste fixa skivor att ha i bilen så jag slipper lyssna på radio. Inget fan av radiomusik precis..
Har skjutit upp kroppkakorna hos Lisabet till en annan dag eftersom det nu blev tajt med tiden plötsligt. Lite tråkigt men det kommer hända så småningom! 
 
Nu ska jag packa ihop allt jag behöver för min trip till Santa Cruz. Alla varma kläder jag äger eftersom där kommer vara lite kyligare än här! Idag har man kunnat gå i klänning eller shorts/linne! Riktigt skönt! 
 
Älskar detta nagellacket från Kardashian Kolor! Första glitternagellacket jag provat som faktiskt täcker naglarna i glitter! Färgen heter Rainbow in the S-Kylie om någon undrar! :)
 
Klänningsväder <3 Ju mer jag kollar på denna bilder ju mer inser jag hur ung jag ser ut hah. Typ 16. 

Över 3 månader senare - bankkonto fixat.

¡Hola mi amigos!
Tänkte det var på tiden att jag slängde in lite spanska. Ett språk jag absolut inte behärskar men som skulle varit mycket användbar här! Alla skyltar står på både spanska och engelska så jag lär mig känna igen fraser som 'Varning trappsteg' och liknande.
 
Idag har jag fixat ett bankkonto! YEEEEEYYY! Nu ska jag fixa ett iTunes-konto kopplat till det så jag kan köpa musik och appar i den amerikanska affären! Eller kanske inte just precis nu men snart! Det är absolut största fördelen med ett amerikanska konto! Måste bara komma på smartaste sättet att föra över pengar till det också.. 
 
Åt lunch på Panera Bread. Cheddar & Broccoli soppa i en brödskål! Supergott! Sen på eftermiddagen har jag tvättat, sett Harry Potter 3. Tänkte se 4an med men orkade inte. Det är typ allas favorit men inte min. JAg gillar verkligen de 3 första. Speciellt 3an! 4an känns lite fristående jämfört med allt annat. Eller jag vet inte..
 
Nu har jag nyss gått en kort sväng runt kvarteret. Behövde lite frisk luft innan jag sover. Imorgon ska jag fika med Haein! Mysigt! :) 
 
 
 
Perfekt lunch! Soppa och grönt iste ♥
 
Mys med film i min sidenmorgonrock och knäsockar! Älskar Victoria's Secret!!!
 
 

Produktiv dag

Har varit en bra dag idag! Fixat allt med bilförsäkring så nu är det klart vilket är väldigt skönt! Efter alla samtal kände jag till och med att min telefonskräck sakta men säkert blev mindre. Ni fattar inte hur mycket jag harar att ringa. Spelar ingen roll om det ett samtal någon förväntar sig att få, kundtjänst eller bara till någon.

Tog en sväng till Horton Plaza efter allt var klart och hittade en jacka äntligen! Och nya hörlurar eftersom mina glappar.. Och en mössa! Varför tog jag inte med mina mössor? Det är perfekt för kyliga dagar! Plus att det är en bra accessoar! Måste börja skriva ner vad jag vill ha med mig tillbaka hit från Sverige i vinter så jag inte glömmer det!
Iallafall är jag nu redo för att åka till Santa Cruz över thanksgiving. Det är ca 1,5 halv timme söder om San Francisco. Jag hoppas vi kan åka upp dit en dag. 
 
Imorgon ska jag gå och försöka starta ett bankkonto. Sen när det är fixat så är allt jag behöver ordnat. Tog sin tid men nästa termin kommer flyta på enkelt! Schemat för nästa termins kurser är släppt men kan inte regristrera sig förens 3 december. Ska dock börja spana in vad jag kan lyckas få ihop för schema! Hoppas jag slipper kvällskurser och inte för halv 10 heller!! 
 
Det andra jag måste göra imorgon är tvätta. Något jag är sjukt bra på att skjuta upp tills det verkligen måste göras! Nu måste det verkligen göras, innan vi åker iväg! 

På måndag ska jag hämta min bil!!! Men innan det ska jag hem till Lisabet och laga och äta kroppkakor, Amber kommer också och det ska bli riktigt kul! :) 
På söndag kan jag om jag vill följa med Amber till ett tempel för vår Cultural Plunge uppgift. Uppgiften är att prova något man aldrig gjort som jag sagt förrut. Känner dock att jag kan välja vad som helst för allt jag gör är saker jag aldrig gjort förrut. Iallafall detta tempelgrejet är någon buddism for beginners! Ska tänka lite på det, måste få in packande och sånt också.. 
 
 
Julstämmning på Horton Plaza
 
Kväll på Coronado
 
Mina nya hörlurar! Pretty Awesome! :)

Thanksgiving Break har officially startat!

Sista skoldagen idag innan thanksgiving break! Tiden bara rullar iväg! Nu är det lov en vecka sen är det bara 3 veckor kvar innan jullovet och då åker jag hem!!! 
Idag har Jim ringt och bekräftat att jag vill ha bilen så nu händer det! Har försökt fixa med försäkring. Herregud inte det lättaste! Imorgon måste jag få ordning på det och även öppna ett bankkonto. Skulle gjort det för länge sen men blev aldrig så.. Har iallafall googlat runt om bankkonton och vart i telefonsamtal med försäkringar. Känns nästan som man håller på att bli vuxen! Whaaat?! 
 
Resten av dagen har jag badat bubbelbad, ansiktsmask på och allt! Sen åt jag mat och kollade på Harry Potter. Den första filmen, ska fortsätta med nummer 2 och 3 och så vidare någon annan dag kanske imorgon. Ville ju helst se alla i ett med tar ett helt dygn så får dela upp det lite! 
 
Annars har det inte hänt så mycket spännande. Varit en ganska vanlig dag! Lämnade in mitt färdiga term paper. Men hon gillade ju utkasted jättmycket så ändrade bara några meningar som såg konstiga ut. Ni fattar inte hur smart jag känner mig här. Allt är så himla enkelt! Det boostar ju självförtroende ganska mycket! 
För övrigt har jag kommit fram till att jag vill jobba med psykologi blandat med dietist och sjukgymnast/personlig tränare! Så nu måste jag bara utforma ett jobb som innehåller alla! Kanske måste starta min egna business, hoppas inte för ekonomikursen jag läser är inget kul alls...
 
Gråa moln täckte San Diego idag på vägen til skolan.. Fortfarande fint!
 
Ansiktsmask på, redo för ett avslappnande bubbelbad!
A
 
Favoritfilmerna föralltid!
 
Älskar verkligen dessa strumporna. Skönaste någonsin att sätta på efter skolan!!
 
Detta är bilen som snart är min. Bara min alldeles egna!!

Snart Bilägare!!!!

Man känner ju sig aningen mer attraktiv här än hemma. Händer hela tiden småsaker som får en att le lite. Saker som aldrig någonsin hänt hemma. Tillexempel gick jag över gatan i måndags varpå några killar i min ålder vänder sig om vevar ner rutan på sin bil och bara "Hey what's your number". JAg bara skratta och gick vidare, men lite uppmärksamhet dör man inte av. Sen i tisdags var jag lite sen till ekonomin och efter berätta Haein att han som sitter brevid henne när jag gick in hade sagt: "how does she manage to alays look supercute and wear so cute clothes" och i torsdags sa någon åt mig att mina ögon var fina och när man väll kollade in i de kunde man inte slita blicken. Har helt enkelt bra gener för att vara här. Tack mamma och pappa! ♥
 
Dagen idag har varit lite upp och ner! Började bra sen lite sämre sen bra och sluta bra! Idag missade jag inte bussen för jag gick dit i god tid! Hade prov som antagligen gick bra! Kanske inte 99% rätt som förra gången men ändå! Ändå okej! Kände mig lite smått distraherad och speedad medans jag skrev men kunde ju min fakta så borde ju fått rätt ändå! 
 
Efter skolan hämtade Jim mig så kollade vi på en bil! Den var bra och köra och allt kändes bra så bestämt mig för att den ska köpas! Det är en liten silvrig Toyota Corolla! Blir säkert perfekt! Efter bilkollandet åkte vi till deras hus och sen kom Anita och Mary och så åt vi middag! Mycket mysigt! Så skönt att ha familj iväg från hemma här!!  De skicka även med mig lite lasagne rester som ajg kan värma! :) Och så kakor från Mary såklart! Supergoda!!!
 
Nu måste jag fixa klart det sista på mitt term paper så jag kan lämna in det imorgon och sen är det dags för Thanksgivingbreak! En veckas lov sen är det 3 skolveckor och 1 dag kvar innan terminen är slut! Det går undan!
 
Min plan för dagen var att gå och mäta mig vilket jag såklart inte gjorde. Imorgon måste jag! Seriöst! Vill veta hur lång jag är!

En ganska vanlig tisdag

Ni vet hur det känns ibland som man bara vill pausa allting och stänga av en stund från världen. Så känner jag just nu. Det är helt sjukt vad det snurrar i mitt huvud och har gjort hela helgen. Det har varit en ganska jobbig helg för att vara helt ärlig. Känner mig inte helt 100 och framförallt har jag kännt mig rätt så ensam. Just nu känner jag också för att prata med någon men alla jag skulle kunna tänka mig att prata med är halvvägs runt jordklotet och ligger just nu och sover. Det är nog det sämsta med att vara här. Saknaden av alla hemma. Det är både psykiskt och fysiskt ensamt. Eller man kan alltid ringa på skype men när man känner att man bara behöver en kram eller någon som kan sitta hos en finns där ingen. 
 
Idag har jag haft tre lektioner. Missade bussen i morse. Dålig start på dagen och efter en ganska jobbig helg kändes det som minst jorden undergång. Det är ganska lustigt hur en sån liten sak kan vara droppen som får det att rinna över. Kom med nästa buss iallafall, sprang och skrev ut mina papper och var inte mer än en minut sen så det var egentligen ingen fara. Ekonomi är ju inte kul alls. Tur den är en 'easy A' kurs iallafall så man inte behöver lägga så mycket energi på det. Efter det var det Personal Growth, en kurs som alltid får mig på bättre humör. Lisabet och Amber är alltid positiva och det blir lite som en säker plats att bara släppa allt annat! På måndag ska vi göra kroppkakor. Amber kommer också så vi får ju se vad hon tycker om denna svenska rätt. 
Sista lektionen var psykologi. Var ganska trött och ville bara tillbaka. Åkte hem köpte en varm baugett och varm choklad. Tyckte jag förtjänade det. Sen började jag städa mitt rum lite. Plugga lite och lite annat smått och gått. Nu har jag klätt på mig träningskläder och tänkte gå en promenad. Vet inte vad det är men har känt mig ganska irriterad på allt och inget så att gå hjälper väldigt mycket. Blir av med lite negativ energi! 
Måste också plugga mer, har trots allt prov imorgon. Sen vill jag att mamma och pappa ska vakna. För jag vill prata med de. Vad jag nu tänkte säga. Jag känner att jag har mycket att säga men kan inte riktigt forma det till ord. Det suger.
 
Imorgon ska jag kolla på en bil med Jim efter skolan som han och Anita har hittat. Den är perfekt i pris och allt. Efter det blir det middag med de och Mary. Ska bli mysigt! Så från och med imorgon kanske jag är bilägare!! Vi får väl se... Idag är det 5 veckor till jag åker hem! Längtar faktiskt!

Mycket funderingar

Idag har jag skypat med mormor och morfar sen mamma och pappa hela förmiddagen. Var ganska trött och så men efter det tog jag tag i mig själv och gick ut. Gick till Clayton's för lunch. Blev en sallad med fetaost och kyckling samt cheese fries och en isté. Ganska udda kombination. Men vill se om deras cheese fries var goda. De var sådär. Jag och Lina åt de godaste i Fashion Valley innan hon åkte! Kanske inte det nyttigaste men ibland kan man unna sig något. Efter det har jag mest pluggat. Duschade också och spelade lite gitarr. Musik är verkligen det bästa som hjälper mot allt. Hur man än mår kan musik göra det bättre. 
Har tänkt ganska mycket på olika saker idag också. Det är helt underbart här och jag vill aldrig åka härifrån men det finns också andra saker jag vill göra i mitt liv och jag vet inte om jag vid något tillfälle vill göra det istället. Jag vet att jag bara är 20 och har tid på mig att göra alla möjliga saker men ändå. Låt mig också säga att jag hatar hur man inte kan jobba här för det känns som jag är på väg att bli världens fattigaste människa.
 
En liten bild på mig själv. Det suger att det börjar bli lite kallt för snart blir man väll av med all solbränna..
 
Clayton's = mysigaste stället ever.
 
Detta gör Clayton's extra perfekt!
 
Älskar hur de har söta förkläden och hur man sitter runt disken precis som i en film. De har också små bord/bås. Verkligen mysigt ställe!

homesick.

Idag har varit världens segaste dag. Har varit kallt till att börja med. Jag har varit uttråkad till tusen och mest bara tänkt alldeles för mycket på alla möjliga saker. Det är såna dagar som saknaden är som störst. Jag längtar egentligen inte hem för jag vill inte åka härifrån men jag saknar verkligen personer hemifrån. Det suger verkligen att inte ha någon riktigt nära vän här som man kan höra av sig till när som för att göra något. Sa till Elias att jag snart skulle komma hem varpå han säger: "ja hem till mig, du bor inte här det är inte ditt hem". För mig känns hemma fortfarande som Sverige. Mitt rum där är det som känns som mitt rum! Jag fattar att jag bor här men det känns inte som hemma. Kanske om jag hade bott på ett ställe som iallafall hade kök och inte bara ett rum på ett B&B som blir lite som hotelliv hela tiden, inte lika lyxigt men storleksmässigt. Det finns inget med detta rummet som är jag. Jag har massa foton som jag skulle kunna sätta upp men det känns som det är för kortvarig tid för att göra det. Istället blir det bara opersonligt. Längtar till att få sova i mitt egna rum en månad över jul. Önskar jag kunde förflytta mitt rum hit. Det är perfekt. Det är verkligen personligt anpassat efter mig.
 
Idag är det fars dag, i Sverige iallafall. Min pappa är världens bästa. Så många tidiga morgonar det har blivit för att jag skulle åka och tävla. Aldrig någonsin har han klagat eller sagt nej. Det var bra dagar det, långa men bra. Alltid om jag behöver hjälp med något vet jag att han alltid är där för mig och även jag inte är hemma idag och kan fira honom så kommer jag alltid vara hans lilla tjej och hoppas dagen varit fantastisk! ♥
 
 
Det är allt jag har att skriva. Kanske inte världens roligaste uppdatering men jag har heller inte något kul att skriva eller är på humör för att tänka ut något..
 
Chai te är det bästa när man känner sig lite frusen som idag.

House of Sweden

Inatt kunde jag inte sova. Gick och la mig cirka halv 12 och strax där efter hör jag sirener. De körde runt, runt med blåljusen på och så småningom hörde jag även hur en polishelipkopter började cirkulera över Coronado. Den ropade ut meddelande iblan men kunde inte urskilja orden. Jag var inte särskilt rädd för vad kan häda här? Men det lät väldigt högt och jag har ju vant mig vid komplett tystnad. Klockan 2 bestämde jag mig för att googla vad som hade hänt men hittade inget. Pratade lite med Elias på skype, och pappa! Det var skönt för efter det flög helikoptern iväg och jag kunde äntligen sova. Tyvärr bestämde sig mig kropp för att klockan kvart i 7 var det dags att vakna. Det är inte helt okej att jag vaknar så tidigt fast jag behöver mer sömn... 
 
Tog det iallafall lugnt på morgonen och sen runt 11-snåret fortsatte jag julklappshandeln. Lyckades få köpt lite mer, känns bra! Skulle behöva köpa en jacka till mig själv för det börjar bli kallt och jag är känslig för kyla men känner inte för att betala för en jacka som jag kommer använda typ en gång i veckan.. Kommer dock frysa ihjäl i San Francisco om jag inte har en.. 
 
Efter shoppingen träffade jag Lisa. Vi gick upp till Balboa park för att gå till House of Sweden som visade sig vara öppet enbart på söndagar. Så istället gick vi bara runt där och pratade. Var mycket trevligt. 
 
Sen kom jag hem och åt en lätt lunch och var inne på datorn fram tills det var dags att äta kvällsmat. Nu har jag nyss varit iväg och handlat ansiktsmasker, nagellack och mörk choklad och är påväg att ta ett varmt bad för jag fryser som tusan och har världens huvudvärk! Förhoppningsvis kan lite omhändertagande av mig själv bota det! Tror mest på chokladen, bara den inte är för mörk.. Tror kanske jag skulle tagit en annan sort men vi får väll se!
 
Om inte bubbelbad hjälper är det nog läge att skaffa en sån här filt!!
 
Så vackert när man åker över bron och solen glimmar på vattenytan
 
House of Sweden!

Julklappsshoppingen har börjat!

Idag har det varit kallt. Riktigt kallt! Åkte till Fashion Valley med Haein och jag hade jeans och stickad tröja men frös ändå! Inte okej San Diego! Påbörjat min julklappshandel. Inte kommit särskilt långt men har iallafall lite idéer. Jag gillar att ge bort saker mer än att få saker och om jag hade fått välja själv hade jag köpt massa saker till alla som ska få presenter! Tyvärr är min budget inte riktigt så stor men jag finner mig själv sitta där och tänka hur perfekt det hade varit att köpa det det och det till den och så vidare! Jaja om jag blir riktigt rik någon dag kan jag äntligen få ge bort saker som jag vill! Vad jag själv vill ha är en svårare fråga. Kan inte komma på något speciellt alls. Har det jag behöver och jag är mest glad för att jag kan vara hemma i jul överhuvudtaget. 
 
På kvällen ösregnade det så ställde in min powerwalk. Cyklade och köpte en shrimp burrito till kvällsmat och sen gjorde jag ändå massa styrkeövningar iallafall innan jag tog med en klase vindruvor och hoppa i ett varmt bubbelbad! Precis vad jag behövde!
 
Nu ska jag krypa till sängs! Imorgon blir det Balboa Park med Lisa, den andra svenska tjejn som är här och pluggar! :)
 
Nu börjar det bli julstämmning lite här och bar! Detta är från Fashion Valley!
 
Världens skönaste myskläder! ♥
 
Kom på att jag nog aldrig la upp en helpersons bild från Halloween när jag var helt sminkad och klar och hade strumpor och skor på! Här kommer det en!

Man slutar aldrig förvånas!

Jag vill ofta börja mina inlägg med god afton eftersom jag skriver de på kvällen men varje gång hindrar jag mig eftersom jag ser på min statistik att de flesta läser anting på morgonen/förmiddgen eller sen eftermiddag men aldrig tillräckligt sent för att kallas afton..
 
Godiset var en succé. Utom djungelvrål.. Folks miner! Dör! Iallafall så lät jag Amber, Lisabet och Izabella ta så mycket de ville och sen tog vi med lådan in i klassrummet och lät alla som ville ha ta för sig! Vi lura i vår lärare att smaka djungelvrål hans min var priceless! Alla bara skratta åt skämtet och sa att det var som att va i Junior High igen! Tog med resterna till min pyskologi klass och sen vart allt slut. 2,5 kilo godis poof borta! Alla blev iallafall väldigt glada så stort tack mamma och pappa från alla! 
 
När vi stog där och prata om svensk godis och vad som var godast säger Lisabet: "äter du krsodhiioko" jag fattar ingenting. Hon slänger in endel svenska ord ibland men detta var bara inte något jag kunde gissa så jag står där helt clueless tills hon börjar beskriva för Izabella som undrar var det är och hon bara snackar om potatis som tillagas konsigt och det är bollar med fläsk i så jag bara: "menar du kroppkakor?" hon bara JAAAA! och jag kunde ju sen höra och förstå att det var det hon hade sagt men allvarligt vem skulle gissat på det i första hand? 
Då berättar hon att hennes mormor brukar göra det och hon tycker det är jättegott och de äter det med grädde och lingon och dagen efter sterker och äter med smör. Känns igen tycker jag! Iallafall så skulle hon ringa sin mormor och se till att de gör det snart så ska jag komma över! Trodde aldrig jag skulle åka till San Diego och bli serverad kroppkakor, tänkte snarare mexikansk mat!
 
Påtal om mat så var idag var min sista sockerfyllda frukost dag för nu är yogurten slut! Ville bara ni alla skulle veta det! Jag har varit och köpt bagels, keso, jordgubbar, hallon, osötat müsli och jordnötssmör som ska ersätta yogurten! Er första tanke är säkert att det inte låter kanske inte jättnyttigt men tänk för det är det och jag är expert på sånt ska ni veta! Det är fyllt med protein från keso och jordnötssmör, C-vitamin i jordgubbarna och så vidare! Om jag fortfarande inte når järnnivåerna får jag väll bara börja äta järntabletter för miljonte gången i mitt liv! Er andra tanke är säkert oj vad mycket hon plötsligt ska äta. Såhär är läget: jag säger alltid till alla att frukost är viktigt men lyssnar aldrig själv. Jag vet att min frukost brukar vara för liten och jag har insett att hela mitt dagsintag är för lågt när det kommer till näring så nu har jag bestämt mig för att börja äta frukost ordentligt! Speciellt eftersom jag går i skolan 9.30 - 2.10 varannan dag och kommer hem strax innan 3 och först då äter jag lunch. Och för övrigt kommer jag inte precis äta värsta jätteportionen av allt!
 
Varje dag är det också 6km power walk som gäller, plankan, sidplankan, crunches, knäböj, rumplyft, benlyft i olika varianter och så vidare. När jag kommer hem i jul. Om 5 veckor och 6 dagar så ska kommer det vara en hälsosam, vältränad tjej som stiger av planet! Bor man vid stranden är det lika bra att hålla igång! Men den allra största anledningen är att jag blir piggar och gladare, sover bättre och mår bättre vilket är viktigt!
 
Nu fick jag SMS från Lisabet. Kroppkakor blir den 19 november! Sen på kvällen åker jag vidare till Jim och Anita och därefter Bob och Annette på tisdag för Thanksgiving!
 
Dodado life is good!
 
 
 
Glada tjejer som tuggar i sig godis.
Det är från vänser: Lisabet, Izabella och Amber. Izabella är för övrigt JÄTTEDUKTIG på att teckna seriefigurer så hon ska göra mig till en superhjälte heheheh! Jag ser fram emot det!
 
På måndag är det Veterans Day och då är man ledig för att hedra alla veterans i krig. Därför tyckte de det var lämpligt att förvandla hela skolgården till en kyrkogård.
 
 
Är jag den enda som snurrar mina dumleklubbor när jag äter de?
 
Idag var jag tvungen att va en sån nör och lägga upp dagens outfit för tyckte jag så så himla smart ut haha! Föresten påtal om att vara smart fick jag tillbaka mitt prov där jag fick 96% rätt och mitt första utkast av mitt term paper. Enda kommentaren bortsett från någon konstig mening var: Wonderful paper!
 
På min powerwalk idag började det regna så kom tillbaka helt dyngsur! Men man lär sig uppskatta regnet när det kommer så sällan och det var riktigt magiskt när jag gick längs stranden. Det var så rått på något vis! (inte rått som i kallt grått och äckligt utan rått som i nedskalat, skört och enkelt) Det var verkligen mäktigt!

SVENSKT GODIS HAR ANKOMMIT! :)

Onsdag = kort skoldag. Om ni inte lärt er det ännu! Hade min lektion som var mycket intressant som vanligt! Sen blev det lite shopping köpte två lite varmare tröjor, knästrumpor, sockar, ett par boots och äntligen J.K. Rowlings nya bok. Ser verkligen fram mot att läsa boken. Älskar att läsa och jag fattar inte hur vissa människor inte gillar det. Allvarligt det måste vara som inte stämmer då för det finns inget bättre än att bli riktig insugen i en bra bok. Helst en som man måste tänka lite extra för att förstå och får en att öppna upp ögonen till nya saker i världen! Man får också en chans att besöka platser och världar, möta människor och personligheter som man kanske aldrig skulle fått chansen till i verkliga livet! Mitt budskap är: LÄS MYCKET! 
 
"The more you read, the more things you will know. The more you learn, the more places you'll go."
- Dr. Seuss
 
Åt också en ceasar sallad med vitlöksbröd och en frozen yogurt! Mums mums! Sen åkte jag hem, kolla på the voice, badade bubbelbad, powerwalk och gjorde min läxa! 
Idag hade äntligen mitt paket kommit! De i skolan kommer vara så glada över godiset! De är verkligen helt uppspelta över det haha! 
 
Jag tappar bort min telefon i mitt lilla rum mist 10 gånger om dagen. Saknar att kunna ringa den från hemtelefonen. Det är en negativ sak med att vara här. Jag kom nyss på att jag har en telefon på rummet som jag kan ringa min mobil från. Jag är verkligen inte smart ibland. Så därför är det kanske inte negativt iallafall. Glöm att jag någonsin nämde det!
 
Här börjar kännas kyligt nu. Temperaturen är bara strax över 20 och aldrig trodde jag man skulle klaga över det. Fryser på vägen till skolan när det är ännu kallare! Men jag skulle inte heller byta ut det mot något i världen. Jag älskar verkligen att vara här! Det känns bra! 
 
Gjorde upptäckten häromdagen att min supernyttiga grekiska yogurt innehåller 20 g socker per portion. 20 GRAM! Det är 2/3 av vad som borde va dagliga maxintag. Nä vet ni vad här kommer det bli frukostförändringar. Ska nog börja med keso med jordgubbar och lite lite müsli till istället. Mest för jag äter för lite järn och calcium så varför inte boosta det lite på morgonen! Ibland känner jag att jag borde bli dietist för jag hade nog varit bra på det. Det är faktiskt ganska kul att äta nyttigt!
 
På lördag ska jag och Lisa, den andra tjejen som är här från Sverige och pluggar, gå till den svenska stugan i Balboa Park. Tänkte det kunde vara kul, de säljer typ svenska saker och så, finns massa stugor för olika länder!
 
Verkligen tur jag tog med tigern annars hade jag nog aldrig sovit...
 
Mina nya boots, ganska osmickrande bild för mina ben.
 
WOHO äntligen fick jag tag på J.K. Rowlings nya bok! Ser fram emot att läsa den!
 
Bubbelbad med lite snacks i form av vindruvor med getost och äpplen med hummus! Blev så mätt att jag aldrig åt kvällsmat sen!
 
Först julpyntet har kommit upp!

Election Day!

Idag har varit en lång dag! Somnade inte förens halv 4 i natt. Fattar inte vad som hände, kunde verkligen inte sova! Förhoppningsvis går det bättre ikväll. När jag gick upp i morse önskade jag att jag kunde sova lite till för det var inte enkelt. När jag kom till skolan visade det sig såklart att första lektionen var inställd så jag satt där och var irriterad över att jag var där. Hade lite problem med mitt term paper så fick redigera om det i skolan men fick klart det sen. 
 
När det var dags för personal growth glömde jag min vattenflaska utanför och var både trött och törstig hela lektionen. Tillsist var det dags för prov. Gick nog ganska bra! Man räknar bara 2 av 3 prov sen självklart final exam och jag har fått starka A på de två första så jag visste att jag inte behövde prestera lika högt denna gången. Skönt att släppa pressen lite även om jag nu i efterhand känner att jag borde gjort det bättre. Ibland har jag nog lite väl höga krav på att allt ska va perfekt men vad gör man.
 
Efter skolan pratade jag en stund med mamma medans jag åt lunch. Sen passade jag på att gå en powerwalk och duscha. Riktigt skönt! Efter det har jag kollat på valvakan, faktiskt ganska intressant!! Har suttit och kollat på det i 3 timmar nu och snart borde resultatet vara klart. Det är väldigt jämt... Men Obama leder just nu efter att han vann i Kalifornien! 
 
Imorgon har jag bara en lektion, skönt! Funderar på att gå och shoppa lite efter, påbörja julklappshandeln och framförallt inskaffa lite mer varma kläder för Thanksgiving som ska spenderas i San Francisco där det är något kallare än här.. Har en liten läxa som jag måste göra ikväll men det borde inte vara så tidskrävande. Jag har fastnat framför valvakan. Nu säger de att det är nästan säkert att säga att Obama vunnit! Wohoo! 
 
Jag har ju skrivit tidigare att jag måste prova något nytt för personal growth så jag och Lisabet har hört av oss till ett stall som jobbar med autistiska barn för att se om vi kan göra lite voluntärarbete där under en dag! Hoppas verkligen det går att få ihop för det skulle vara mycket kul att se hur de agerar runt hästarna och så. Tyckte det var en bra idé på något att göra. Inte för att det var min idé men ändå!
 
Nu är det officiellt att Obama vann valet!! Då kan jag ju gå tillbaka till mitt pluggande igen, efter alla tal och så.. 

Kan inte riktigt sova idag inte...

Varför jag fortfarande är vaken är en mycket bra fråga. Är bara inte trött. Sjukt pigg faktiskt och klockan är kvart över 1.. Inte bra inte. 
Idag har jag pluggar massor och gått i skolan. Har prov imorgon, ännu en anledning till varför jag borde sova. Har skrivit klart mitt första utkast på mitt term paper. Kändes väldig välskrivet redan nu så känner mig väldigt nöjd men insåg att jag skrivit det single spaced och det ska vara double spaced så mitt ca 3 sidor långa term paper blev plötslig närmare 6. Blir att ta bort endel. Men det gör jag imorgonbitti, det är trots allt bara första utkastet och nu kan jag verkligen spara det bästa! 
 
Imorgon är det presidentval! Det är ju ganska coolt! Min politiska åsikt är ju att jag hoppas Obama vinner, hans åsikter är mest vettiga helt klart plus han verkar vara en skön snubbe! Jag är faktiskt lite insatt tro det eller ej! Inte så mycket men tillräckligt för att ha en åsikt, mer än vad jag någonsin kunnat säga om tidiager svenska val. Vilket är ganska illa för det är där jag får rösta ju. Nästa gång kanske jag faktiskt läser på lite så jag kan vara välinformerad gällande mina beslut. Eventuellt iallafall. Det är ju ganska länge kvar!
 
Hoppas mitt paket med godis kommer snart!!! Alla vill ju smaka, enkelt sätt att få folk på bra humör!
Nu ska jag faktiskt försöka sova tror jag. Ganska säker på jag nyss kände en jordbävning detta inlägg är något utav en live-rapportering. Om det överhuvudtaget var en jordbävning, om inte glöm att jag sa något! Enligt mina två jordbävningsappar var det ingen, eller så har informationen inte kommit ännu. Anyway...
 
Här kan ni se hur jag pluggat för fullt hela eftermiddagen och kvällen! :) 

30 grader i November - love it!

Idag blev det riktigt varmt precis som lovat. Var 30 grader runt 11 tiden och har ingen aning om det blev ännu varmare sen men 30 är inte så dåligt inte.. När det är så fint väder och man bor 5 min från stranden finns det bara en rätt sak att göra nämligen gå till stranden vilket jag också gjorde. Var där mellan 11 och 2. Det är lagom för mig som är lättuttråkad och inte tycker det är allt för roligt att ligga där ensam efter ett tag. Önskar jag hade någon som kunde hålla mig sällskap och som man kunde typ spela strandtennis eller vad som helst med men vad ska jag göra.
 
Gick upp sen och köpte en burrito och blev alldelles för mätt. Men det var gott och därför värt det. Nu blir det tillbaka till nyttiga livet igen. Tror jag ska köra igång min 14 dagars utmaning från Abnormal Psychology nu. Den ursprungliga utmaningen är att inte äta snabbmat på 14 dagar (då räknas även kaffe från från t ex starbucks in och all färdigmat i affärer). Jag äter nästan ingen snabbmat så att inte äta något på 14 dagar skulle vara väldigt enkelt, hade bara fått bestämma mig för att inte göra det. Om man som jag inte äter mycket snabbmat kan man välja att göra någon annan form av 14 dagars utmaning så jag tänkte göra en kombination som är ingen snabbmat men för att det ska bli en utmaning tänkte jag lägga till att se till att göra någon fysisk aktivitet och träning varje dag! Sen måste man skriva om det och vilken skillnad man känner fysiskt, psykiskt, ekonomiskt etc. Så startar det imorgon tänker jag! 
 
Eftermiddagen och kvällen har jag ätit lite kvällsmat i form av äppleklyftor och vindruvor. Var fortfarande mätt så det var vad jag kunde få i mig. Frukost imorgon kommer nog till och med bli svårt.. Tror seriöst min magsäck har krympt! Anyway, jag har också kollat på Once Upon A Time såklart! Favoritprogramet! Sen slutligen har jag gått min 6 km powerwalksrunda och gjort lite andra övningar. 6km rundan är just nu min favorit, den är väldigt lagom att gå framåt kvällen och den tar ca 50 min vilket man alltid kan trycka in så det är lätt att göra dagligen!
 
Nu har jag inte mer att skriva idag. Blev ganska mycket trots att jag inte gjort mycket! Här har nu blivit vintertid här med så det är 9h skillnad igen. Personligen tycker jag vintertid är det mest onödiga någonsin infört. Hellre ljust en timme längre på eftermiddagen/kvällen än på morgonen. Här sover jag ändå den extra timmen och hemma är det mörkt oavsett när man går upp så vad är skillnaden om det bli ljust 1 timme eller 2 timmar efter man stigit upp det gör det inte lättare att vakna ändå. Om jag hade fått bestämma hade jag tagit bort vintertid illa kvickt! 
 
Avundsjuka?
 
Älskar dessa två armbanden jag köpt här! Färgen är perfekt!
 

Slappdagar

Både dagen idag och gårdagen kan ju beskrivas som riktiga slappdagar. Har varit riktigt trött efter en intensiv vecka och behövt chansen att bara ta det lugnt och återhämta mig. Har passat på att städa rummet och köpa mat för kommande vecka men framförallt har jag lagt tid på att skriva mitt term paper i Psychology 101. Jag har skrivit ungefär halva nu och jag är väldigt nöjd med det jag skrivit. Det är bara första utkastet som måste vara färdigt på tisdag om man vill ha det genomläst innan det ska lämnas in på riktigt veckan efter. Jag har en bra känsla redan men det skadar inte att få det genomläst.
 
Idag har också en stor höjdpunkt varit att skypa med Anna, Ellen och Tilda som jag för två år sen åkte på den fantastiska resan över hela USA med. De är alla och hälsar på Ellen och lite tråkigt att jag inte kunde vara med men väldigt roligt att se de även om det var över Skype!
 
Pratade också en lång stund med Lina, saknar verkligen att ha henne här. Vi har känt varandra så himla länge och gjort och upplevt massa saker tilsammans så det känns konstigt att vara ifrån varandra när det alltid varit så enkelt att träffas närsom om det var något! Men om 6,5 vecka kommer jag hem en månad och då blir det ändring på det. Iallafall ett tag! 
 
Igår pratade jag med Anita om Thanksgiving. Jag ska åka med henne och Jim till Bob och Annette som bor strax söder om San Francisco. Det ska bli riktigt kul att träffa Bob och Annette samt prova på att fira denna amerikanska helgdag eftersom det inte finns i Sverige! Jag åker till Anita och Jim på måndag och sover där så vi kan bege oss tidigt på tisdag morgon! Sen kör vi hem på fredag.
På fredagen kommer Mayday Parade till San Diego. Jag har varit lite besviken att jag skulle missa det men nu inser jag att det kanske går att få ihop. Missar kanske förbandet men vem bryr sig. Biljetterna kostar bara 20 dollar så chansar antagligen och köper en och har jag tur hinner jag. Det skulle vara helt otroligt för det är ett band jag verkligen vill se! Axel vill också se de så jag önskar han kunde följa med men det är lite svårt. Jag saknar min bror, båda mina bröder. Det är inte jätteofta jag och Axel gör saker ihop men ibland går vi på konserter eller bio eller tar en fika och det är alltid perfekt! I sommras var vi i Stockholm några dagar och det var verkligen en av mina favoritsaker detta året! Tycker synd om alla er som inte har några bröder för det är verkligen det bästa! ♥
 
Har inte mycket mer att skriva idag. Imorgon ska det bli 28 grader så blir nog en tur till stranden, skönt!
 
Här är en söt bild på mig och Axel när vi var små och roade oss förfullt med trollspön gjorda av pinnar! Tänk hur kul man kunde ha bara genom att plocka upp varsen pinne på marken!

Gårdagens konsert!

Nu kommer äntligen mitt inlägg om gårdagens konsert! Som jag skrev igår åkte jag efter att ha ätit och dumpat mina skolgrejer tillbaka in till Downtown. Kom dit cirka 50 min innan dörrarna öppnade och gick bort till den lilla kön för oss med Pass the Line cards. Det var bara 6 personer i kön men jag fick gå in efter de två första för de såg när jag hämta biljetterna och resonerade som så att jag tekniskt sett var där för 3 timmar sen och skulle va precis efter de. Snällt av de! Inte för det spelade någon roll vi alla var lika långt fram under konserten.
 
Klockan 6 öppnade de dörrarna och de enda som var framför oss var de från All Time Lows officiella fan-club. De fyllde en rad och sen var det vi så det var väldigt nära! Lokalen fylldes upp och när klockan slog 7 kom första bandet, Hit the Lights, in på scen. Har inte lyssnat på de tidigare så kunde inga låtar men de var väl ganska duktiga. Därefter var det dags för the Downtown Fiction. De har jag däremot lyssnat på förrut. Kanske inte ett av banden jag lyssnar på mest men jag har deras musik. Deras set var bra och de fick igång publiken! Cameron Leahy, deras sångare, tar priset för mest grimaser framförallt med ögonen under en spelning någosin!
Till slut var det dags för sista förbandet, the Summer Set, även de ett band jag lyssnar på litegrann. De har en tjej som spelar trummor vilket jag tycker är lite coolt! Även de levererade en bra show och nu hade publiken kommit igång ordentligt eftersom fler kände till dessa! 
 
Till sist kom bandet alla väntat på, All Time Low, in på scenen och det var helt otroligt! Vid det här laget tryckte publiken på riktigt mycket bakifrån. Alla runt mig sa att det var det sjukaste de varit med om och att det inte ens var lika tryckande på Warped Tour! Det startades några Moshpits som jag lyckades undvika (ville ju hålla kvar min plats längst fram i mitten). Jag har alltid skrattat och sagt att det är tramsigt med moshpits och att det var typiskt sånt som händer på konserter med band Axel lyssnade och att det sög. Nu står är man där själv och jag vet att det är fler band jag själv lyssnar på där det absolut händer under konserterna. Det var även ett 15-tal personer som tyckte det var lämpligt att crowd-surfing. Helt galet! Konserten var fantastiskt bra och det var kul att höra lite låtar från deras nya album live blandat med deras gamla! Helt klart ett av mina favoritband om inte mitt absoluta favorit band!!
 
Idag är jag trött och min kropp gör ont men det är värt det! Konserter är verkligen en av mina favoritsaker i livet. Jag gillar egentligen inte när människor är för nära eller trånga utrymmen men på konserter så spelar det ingen roll. Man är helt genomsvettig och man vet inte längre om det är ens eget svett eller grannens men det härliga är att man är där och för några timmar finns det inget som stör en eller tynger ner en. Man bara är! Alla är där för samma sak och man har något gemensamt och glädjen och upprymdheten som fyller rummet är fantastisk! Därför älskar jag konserter! Till och med band som inte har världens bästa musik på sina album kan ha en grym live show för de är så inne i det och får med sig publiken! Det är ett coolt fenomen hur så många människor kan bli till ett bara genom lite musik. Precis som Alex Gaskarth (sångaren i All Time Low) själv sa, något som jag verkligen håller med om, We don’t offer you any solutions, necessarily, but we definitely offer you a minute to escape.
Det är så det är, det är därför det blir så viktigt och underbart att gå på deras koserter för kanske var det dagar när det kändes som allt gick fel och deras musik, deras låttexter var det som faktiskt tog dig genom dagen. För det är den kraften musik har.
 
 
 
Cameron Leahy från the Downtown Fiction
 
The Downtown Fiction
 
The Summer Set
 
The Summer Set
 
All Time Low
 
Looking back at life on the other side, I realize that I didn't fit in, didn't hate it but I didn't quite relate it to my precious little world
Breaking out of a town called Suburbia, I remember everyone always saying "Little brat must be crazy
 never make it in our vicious little world", Still I'm leaving..
Got a dream, got a spark, got somewhere to be, Take a breath, say goodbye to their precious little world
So long live the reckless and the brave
 
Maybe it's not my weekend but it's gonna be my year..
 
Jack
 
Zack
 
A hand full of moments, I wished I could change but I was carried away
Give me therapy, I'm a walking travesty but I'm smiling on everything
 
I've never told a lie, and that makes me a liar,
I've never made a bet, but we gamble with desire,
I've never lit a match with intent to start a fire,
but recently the flames are getting out of control.
 
She's dancing alone, I'm ready to go but she's so lost in stereo, lost in stereo
 
'Cause I feel like a bad joke , Walk the tight rope to hold on to you
Was it real? Or a love scene from a bad dream?
I don't think I can forget about it
 
 
Should I write myself out of the history books, and mark a place in time for every chance you took
Don't get me wrong I know you've got your life in place - I've yet to take the hint,
Some day I'm sure I'll get the picture, and stop waiting up...
 
Cause if we stand for nothing, we'll fall for anything..
 
 

Lång men kul dag! :)

Wow idag har varit en lång dag! Positivt lång! 
Vaknade i morse och var sjukt trött, fattar inte varför för det blev inte sent igår. Mötte upp med Haein på skolan innan Ekonomin, hon tog en buss tidigare än mig men vi hade bestämt att ta kaffe innan skolan. När jag kom dit hade hon redan beställt till oss bägge för kön var så lång. Hur underbart är inte det att komma och få höra att ngåon har beställt sorten du gillar åt dig så du slipper vänta! Hon hade också köpt powerbars med grekisk yoghurt i! Perfekt kombination för att vakna till liv igen!
Fick tillbaka våra prov, fick näst bäst resultat i klassen med 96 poäng. Gissa vem som var bättre än mig med 98? Haein, såklart! Go international students!
 
Efter ekonomi var det Personal Growth. Avans telefon ringde förra lektionen så han hade med sig klubbor, mexikanska klubbor. Låt mig säg att aldrig igen kommer jag smara mexikanskt godis. Det var fruktansvärt! Ungefär lika äckligt som kinesiskt. Nä godis från USA klarar jag och Europa. Eller nej bara vissa länder i Europa egentligen. Därefter var det psykologi och sen var skoldagen och skolveckan slut! 
 
På väg hem från skolan hämtade jag ut min konsertbiljett! Fick desutom ett grattis VIP Pass The Line Card eftersom jag har ett busskort! Åkte tillbaka och lämnade mina skolgrejor och köpte en hamburgare till mat! Eftersom det blev en kombinerad lunch och kvällsmat tänkte jag att det var lika bra att köra på stort. Efter att ha ätit och gjort mig iordning bar det av till Downtown igen för konsert! 
 
Jag har bestämt mig för att skriva mer om konserten imorgon eftersom tiden drar iväg och klockan är nu 1 och jag är jätetrött! Dessutom har inte alla bilder laddats över till datorn heller! Men jag lovar det kommer bilder och allt! :)
 

Happy Halloween!!!!

Goda nyheter är att jag överlevde kvällens Haunted Trail och även labyrinten! Det var riktigt kul faktiskt! Fast läskigt! Det var jag, Haein och Jason (Haeins pojkvän) som gick. Tyvärr hann inte Haeins Jasmin-utklädnad komma så eftersom Jason var Dexter klädde hon ut sig till ett av hans offer inlindad i platsfolie och med fakeblod och så! Blev också bra, men synd att hon inte fick den utklädnaden hon ville. Nästa år!

Vi började med the eXperiment(Labyrinten). Vi var lite vilsna ett tag och människorna var riktigt obehagliga för de kom riktigt nära och skrattade på läskigt vis, skrek och var allmänt nära! Efter det lilla äventyred gick vi själva Haunted Trail! Även det superkul men läskigt. Det var mer läskigt i början än slutet för alla gjorde undefär samma sak så på slutet blev man inte längre rädd! Tog cirka 30 min att gå hela! Efter det åkte vi och åt burritos eftersom vi alla var hungriga. Planen från början var glass men mat kändes mer lämpligt och efter vi hade ätit var alla för mätta!! 
 
Resten av dagen i dag har inte varit jättehändelserik. En lektion i skolan, frozen yogurt med Haein vid lunch och lite pluggande. Kvällen var definitivt dagens höjdpunkt!
 
Har kort sagt varit en kul dag och nu drar sig årets Halloween mot sitt slut! Helt sjukt var tiden går undan! 3 veckor till Thanksgiving, sen är det 4 veckor efter det tills jag åker hem över jul!! Idag är det också 3 månader sen jag åkte hit! En fjärdedels år, ganska svårt att ta in! Men jag har det bra iallafall!
 
Alice round 2! Om de någonsin behöver en ny på Disneyland är jag absolut villig att ta jobbet!
 
 
Jag och Haein, svårt att få en bra bild i mörket men denna blev ganska ok! Vi glömde ta bild precis i början när utklädnaderna är som bäst så blev i slutet istället men bättre än inget!