Tröttis tröttis..

Halva veckan har passerat och jag har lämnat terminens första uppsats. Skrev klart i morse och det kändes som slutresultatet blev mycket bra. 

I övrigt har inte mycket hänt idag. Jag fick mitt paket från VS!!!! YEY bikinis! Yey ska bli jättevarmt i helgen dessutom! Pyjamasen blev lite sådär då så ska nog byta ut den eller något. Får prova den igen och se hur det känns.
 
Skolan idag var seg, var fruktansvärt trött och då är inte en kvällskurs någon höjdare.. Det är fortfarande intressant men om man är riktigt trött hjälper knappt det! Sen så fort jag sätter mig i bilen piggnar jag alltid till och är superpigg när jag kommer tillbaka vilket alltid resulterar i problem med att somna.. Ond cirkel... Egentligen är jag fortfarande trött bara inte sovtrött.. Får väll läsa några kapitel så ska jag nog somna sen.
 
Ett problem med rummet är att det är fruktansvärt kallt. Jag sover alltid helt täckt under täcket nu. Har det helt över huvudet med bara ett litet hål över ansiktet för luft. Är typ kallare än vårt hus hemma vilket motsvarar arktisk kyla. 
 
Blir inga bilder idag, ska försöka komma ut i helgen och ta lite bilder när jag är på stranden i de 28 grader det ska bli så ni alla får se soligt väder ;)

Idag var en bra dag!

Idag har jag haft biologi och måste säga att det är ändå ganska okej kul. Iallfall på dagarna det är labb. Kunde dock alla svar på labben innan vi ens gjort den eftersom jag redan har gjort exakt samma labb i gymnasiet! Min labbgrupp är väldigt trevlig och vi sitter alltid och snackar medans vi gör labbarna vilket är kul.
 
Har fortfarande en bit kvar på min psykologiuppsats till imorgon. Det är inte ett svårt ämne utan problemet är bara att jag vill formulera mig perfekt. Det ska nog bli bra tillsist. 
 
Är överlag på ganska bra humör! Känns som jag kommit tillbaka igen och kommit in i mina rutiner och så. Känns väldigt skönt. Det kommer såklart alltid gå upp och ner och jag vet att mina ner oftast är ganska brutala men jag försöker iallafall mitt bästa. 
 
Har insett att så mycket som jag älskar min Kindle kommer jag bli fattig snabbt på grund av alla böcker jag köper. Inte för att det är något dåligt att spendera pengar på men ändå! Måste påminnan mig själv om att önska mig bokbidrag i födelsedagspresent!!! Hoppas jag inte tråkar ut er för mycket om mina dagliga inlägg om att läsa men det är typ min favoritsak i livet att göra. Plus spela gitarr och sjunga. Det är pretty much det bästa. Och resa! Nu är jag klar hahah!
 
Påtal om paket kommer mitt paket med bikinis från Victoria's Secret imorgon! LÄNGTAR!!! Hoppas verkligen allt blir bra! 
 
 
Dags att sova! God natt! <3
 
 

20 grader är inte varmt...

Idag bestämde jag mig för att gå ut och lägga mig på stranden och försöka jobba lite på min solbränna eftersom det trots allt var 20 grader. Vem försöker jag lura. 20 grader är inte särskilt varmt alls! Speciellt inte när det blåser. Jag gick ner till stranden i min klänning och frös nästan ihjäl och väl nere där låg bannemig folk i bikini och sola och jag kunde bara tänka "herregud och jag är den som är från landet där istiden aldrig försvann!"
Om ni inte fattat det ännu så blev det ingen solning för mig. Istället gick jag hela vägen längs stranden bort till klipporna och tillbaka. Mycket bättre...
 
Som tur är ser närmaste veckans väder ut att bli varmare. Det ska succesivt öka tills fredag då det ska va hela 27 grader. Förhoppningsvis är det varmt nog för lite solning så jag kan va redo tills att mamma, pappa och Elias kommer!
 
Har börjat lite på min psykologiuppsats. Inte världens största framgång hittills men det ska nog bli bra i tid till onsdagkväll. Det är jag helt säker på! Imorgon ska jag definitivt lägga lite mer tid på det och verkligen sätta mig och bara skriva! Sen blir det engelskauppsatsen också så småningom.. Ugh. Tråkigt. Får försöka ta lite pauser och underhålla mig mellan så jag får energi! :)
 
Solig dag idag! :D
 
Doppade iallafall fötterna i vattnet!
 
Älskar att jag kan ligga under täcket och läsa på min Kindle (orkar inte snurra bilden)
 

Heldag hos Anita och Jim

Låg och läste till jag avslutade min bok igår. The Fault in Our Stars, skiven av John Green. Har läst en annan av hans böcker tidigare, Looking for Alaska, en av mina absoluta favoriter. Han skriver på ett väldigt bra sätt som man lätt fastnar i. Nattens sömn sen var katastrofal. Jag fattar inte var problemet med min hjärna är som gör att jag inte sover. Hela natten vaknade jag i 10-30 minuters intervaller. Fruktansvärt... Det vart inte en pigg tjej som vi åttatiden släpade sig ur sängen. 
 
När jag väll kom upp så gjorde jag mig iordning och körde upp till Anita och Jim. Vi åkte ner till deras beach house som just nu är mer eller mindre ytterväggar utan innehåll. De håller på att bygga om och ska sen ha det som sitt "vanliga" hus istället. Vi fortsatte sen vidare mot Oceanside pier och längst ute på piren ligger ett lite diner, Ruby's, där vi åt lunch. Sen gick vi tillbaka igen och körde till deras hus för att kolla på Oscarsgalan. Mary kom också och även deras vänner Mark och Linda. Var supertrevligt och Jennifer Lawrence vann bästa kvinnliga huvudroll för sin roll i Silver Linings Playbook vilket var kul. Filmen är baserad på en bok och funderar på om det ska bli min nästa bok att läsa..
 
Kom tillbaka till lägenheten ganska nyligen så blev en heldag hos Anita och Jim! Nu sitter jag och dricker lite grönt te och väntar på att jag ska bli lite tröttare så jag förhoppningsvis sover bättre inatt! :)
 
 
Utsikten från Jim och Anitas hus, inte helt fel. Speciellt inte en solig dag som denna!!
 
Helt sjuk färg på vattnet idag! Så härlig!
 
Det var High School Surftävling på gång på stranden.
 
Jag ute på piren.
 
Pelikanis!
 
Jim och Anita skicka med lite blommor, tyckte de passade bra i en Chargers-mugg hahah!
 
Fick även en hel hög med kakor! Lite hembakta från Mary plus två lådor Girl Scout Cookies. Hejdå nyttiga liv.
 
 

Strandpromenad ♥

Har snart slutfört min första bok på min Kindle. Älskar den!!! Det allra bästa är att man kan markera citat och spara, det gör allt mycket lättare för nu behöver jag inte längre se till att ha pennor och papper till hands för att skriva ner och markera mina favoritdelar. För många kanske det verkar lite överdrivet att göra men jag gillar det. Jag gillar att tänka igenom vad de meningarna betyder mer än bara på ytan och se hur det kan vara metaforer för saker i ens egna liv. Men ja det kanske är konstigt... Eller annorlunda är kanske ett bättre ord.
 
Idag har jag först gjort mitt musikprov. Gick bra. Var inte jättesvår och man hade massa tid på sig! Missade några men inte allt för många!
 
Efter det så klädde jag på mig och gick ut på en promenad! Köpte en smoothie på Jamba Juice och fortsatte ner mot stranden där jag tog av mina skor och gick längs vattnet. Fortsatte nästan till klipporna börjar och var ute i säkert 2 timmar. Det var riktigt skönt och avslapnande att bara gå där och lyssna på musik utan att behöva tänka på något speciellt alls. 
 
Imorgon ska jag åka upp till Anita och Jim på förmiddagen och äta brunch. Sen ska vi åka ner till deras beach house som de börjat renovera nu! Ska bli kul att träffa de igen! Eventuellt stannar jag och kollar på Oscarsgalan men tror inte det för jag har två uppsatser att skriva och det vore skönt om jag kunde komma igång med de!
 
Världens härligaste strandpromenad! Vattnet var kallt men det var skönt att gå i!

Dags för nya tag !

Idag kom jag till insikt med att jag måste step up my game när det kommer till att plugga. Inte för att det inte går bra i skolan och så men snarare för att jag plötsligt börjat prokastinera något oerhört mycket. Engelskan gjordes klart sent igårkväll för dagens lektion och jag vaknade supertrött. Det är bara inte en hållbar situation. Insåg också idag att jag tagit fel på datumen för musiken och missat en inlämning så kommer få avdrag på det. Där finns dock ganska mycket extra credit uppgifter så är inte direkt orolig för betyg där men det var ändå lite av ett wake up call. Imorgon måste jag också göra ett prov online för musiken. Man har 3 timmar på sig och svarsalternativ så känns inte särskilt svårt men det var verkligen sista sekunden att jag kom ihåg det vilket stör mig. Jag brukar inte skjuta upp grejer och jag brukar absolut inte missa något. 
 
Det är dags att rycka upp sig nu. Det har gått fyra veckor på terminen. Det är en fjärdedel redan. Jag kan få A i alla kurser om jag vill och varför skulle jag inte vilja det. Det må vara jobbigt ibland, riktigt jobbigt till och med, och allt känns dåligt men det är faktiskt inte rättvist mot mig själv att inte ta vara på att jag lyckades nå målet på en dröm som funnits i så många år till 100%.
 
Anyway, nog med det nu! Tog en promenad ner till stranden tidigare idag. Skoskav nu men det var skönt att komma ut!! Var och handlade mer Campbell soppa sen hehehe! Obsession ♥ 
Ingen trodde antagligen jag någonsin skulle börja äta soppa men ingeting är omöjligt. 
 
Nu ska jag nog äta något och läsa lite innan jag kryper till sängs! :)
 
 
Så fint väder idag på min promenad till stranden :)
 
Älskar hur det var varmt nog att gå i shorts idag!!
 

Engelska är verkligen inget kul ämne..

Blir inget långt inlägg idag för ska stiga upp om 7 timmar och ha min hemska engelska lektion... Det är det jag har suttit uppe med nu på kvällen med. Är så fruktansvärt tråkigt... Fattar inte hur jag ens ska ta mig igenom kursen, hjälper inte precis att det är fredagsmorgonar heller när jag redan är trött efter veckan som är fylld med sena kvällskurser. Önskar ärligt talat att jag kunde hoppa av den..

I övrigt har jag haft en bra dag. Biologin är kanske inte så kul men psykologin är intressant. Känns som en väldigt enkel kurs att få ett A i vilket är skönt såklart!

Åt lunch bestående av kokt ägg, lax och avokado vilket var supergott! Nyttigt också! Något annat jag fått upp ögonen för är Campbell soppa!! Åt sparrissoppa till kvällsmat idag och lunch igår, så sjukt god den är!! Billigt oxå och lätt att tillaga efter skolan! Så nöjd med att jag prova! :)

Nu måste jag verkligen försöka sova så jag överlever min mardrömsengelska :(


Min Kindle har kommit!!!

Äntligen efter en lång väntan har jag fått min kursbok till Lifespan Development! Redan inne på fjärde skolveckan så var verkligen på tiden. Fick tillbaka förra quizet, det jag gjorde utan att ha bok, och hade fått full pott så det kändes som en bra start på kursen! 
 
Något kul som hände idag är att jag fick min Kindle jag beställde förra veckan! Ska bli intressant att prova! Hittils känns den jättebra! Ska bli så skönt att kunna skaffa böcker hursomhelst närsomhelst eftersom jag älskar att läsa!!
 
Yey min Kindle! :D
 
Köpte också detta fodralet, ganska snyggt va?
 
Hitta denna bilden som togs ute i Lomma för cirka ett år sen! Blev ganska bra ändå :)

Snabbinlägg för jag har inte gjort något speciellt idag.

Idag har jag konstaterat att jag nog är en av de nördigaste människorna jag känner. Insikten kom när jag hade klätt på mig och gick runt i min Star Wars tröja, Harry Potter halsduk och tjocktröja som har hörlurar inbyggda. Mitt andra konstaterande var att jag är helt okej med det. 
 
Idag har jag haft biologilektion. Fick tillbaka mitt prov och det var precis som jag trodde inte ett A. Men bara en poäng från så det var kanske inte så jättedåligt ändå. Trodde det skulle vara mycket värre. Fick också mitt labquiz som också gick bra! 
 
Bortsett från det har inget speciellt hänt. Har varit och handlat mat, jättetråkigt hehe. 
 
Hitta denna bilden från Halloween. Stört nöjd med min utklädnad!

 
Jag har en Perry the Platypus keps. Bästa någonsin! :D
 
Min bästa vän i San Diego ♥

TIllbaka i San Diego

Är tillbaka i San Digeo igen! Känner mig sjukt trött och utmattad i hela kroppen nu! Har varit fantastiska dagar med min bror men också väldigt intensivt! Nu är det dags att börja gå tillbaka till skolrutinerna igen och sen om 4 veckor så kommer mamma, pappa och Elias hit! Ska bli superkul!
 
Dagen idag spenderades med shopping. Köpte en Harry Potter halsduk, Slytherin, wohoooo! Älskar Harry Potter <3 
 
Vi tog oss sedan till flyplatsen och checkade in Axels saker sen skildes vi åt när jag åkte vidare till min terminal. Känns lite tråkigt att veta hur lång tid det är till vi ses nästa gång. Eller det är 3 månader så ska kanske inte klaga, men det känns länge! Saknar verkligen att ha familj och vänner nära... 
 
Flygturen hem sen var väldigt trevlig. Satt brevid en kille som var 15 och hade ett band som jag pratade lite med. Han var väldigt trevlig och det verkade som bandet hade ganska bra musik också. Han tyckte jag skulle komma på deras nästa show på onsdag så får väll se hur det blir med det! 
 
Nu är jag trött som tusan så ska faktiskt sova. Blev kanske inte en så kul uppdatering men ville inte skippa det heller...

New York dag 3!

Blev ingen uppdatering igårkväll så den om gårdagen kommer nu istället.. 
 
Dagen inleddes med att vi gick till Times Square och shoppa lite, eller kollade runt iallafall. Efter det blev det en stor brunch på kitchenette, ett av mina favoritställen i New York. De har världens godaste pancakes och hela inredningen är supermysig och söt! Blev en perfekt start innnan vi fortsatte med lite shopping igen.
 
Var riktigt kallt och blåsigt tyvärr. Ett tag hade jag på mig långärmad tröja, flannelskjorta, tjocktröja och vinterjacka på det! Tyvärr frös jag fortfarande. Jag har verkligen inge tålighet mot kyla det är helt sjukt.
 
Till sist åkte vi tillbaka till hotellet för lite återhämtning och ombyte innan vi åkte ner till 23st där vi skulle gå på konsert. Först gick vi och åt på chipotle som var jättegott även om jag inte åt så mycket för var inte hungrig.
Konserten var beroende på vilken del av den olika bra. Det var 4 förband och det första var riktigt dåligt. Nästa var OK men hans musik sög och han försökte för mycket. Sen var det en tjej, Tiffany Alvord, som var ensam på scen med sin gitarr och hon var riktigt duktig. Sista förbandet var Cute is What We Aim For som är av en genre som antagligen inte alls hörde hemma på denna turnén men de var riktig bra! Till sist var det Allstar Weekend och de levererade som vanligt. De är väldigt duktiga även om deras musik i sig inte är särskilt bra. Men har aldrig sett några andra som verkar uppskatta varenda sekund på scen lika mycket. Den ser verkligen ut att ha riktigt kul!
 
Nu ska jag göra mig redao för sista dagen. I eftermiddag bär det av till San Diego igen. Lite värme igen!!! 
 
Kolla vad jag hittade!!!
 
Axel på Kitchenette
 
Vår mat :)
 
Konsertdags! :)

New York dag 2

Andra dagen i New York idag! Gick upp vid 8 tiden och gjorde oss i ordning. Sen gick vi ner och åt frukost, var sådär frukost. Blir antagligen så att vi går ut och käkar frukost resten av dagarna. 
Efter frukost åkte vi ner till Staten Island ferryn för att kolla på frihetsgudinnan. Tyvärr började den inte gå förens klockan 12. Förra året jag var här gick den dygnet runt så jag antog att det fortfarande gjorde det. Vi bestämde oss för att ta det imorgon. Istället började vi gå uppåt och tog oss förbi 9/11 memorial. Man kan inte se så mycket utifrån men man får betala endel för att komma in så vi nöjde oss med att gå runt utanför.

Efter det tog vi tunnelbanan upp till Central Park där vi gick runt en stund och bara njöt av tillvaron innan vi fortsatte in på 5th avenue och åt lunch på T.G.I.F. Vi bägge åt hamburgare och riktigt gott var det! Efter det fortsatte vi gå längs 5th tills vi kom till Times Square där vi gick in på Forever 21 och kollade kläder. Lite senare på eftermiddagen gick vi till hotellet och tog en paus innan vi gick till Macy's och Victorias Secret som ligger precis utanför vår hotell. Provade endel kläder men inget var bra... Köpte ett par skor dock så var lite söta inför sommaren. Axel hittade iallafall lite grejer. Vi passade på att köpa varsin Pizza slize till kvällsmat och sen till efterrätt gick vi till Pinkberry och köpte frozen yogurt! YUM!

Har varit en mycket lyckad dag!

Axel på Times Square

 
Axel väntar på att en Subway ska komma :)
 
Jag i Central Park (lägg märke till snön i bakgrunden)
 
Glad tjej :D
 
 

Framme i New York

Första dagen på New York resan!!! Bytte plan i Charlotte imorse vid halv 6 lokal tid innan jag fortsatte mot New York. Lyckades tyvärr inte sova någonting, möjligtvis 20 minuter på första planet, så är väldigt trött nu!
Det var inte ett moln på vägen och det var superfint med alla stjärnor som lyste upp himlen. När jag väl kom fram till JFK åkte jag till Axels terminal och kollade igenom lite TV-serier medans jag väntade på att han skulle komma. Hans plan var en halvtimme tidigt så var inte alllt för farligt! 
 
Efter att vi hade mött upp med varandra begav vi oss till hotellet som vi lyckades komma fram till bara någon minut efter incheckning öppnade så gick därmed väldigt smidigt! :) 
Efter att ha slängt in allt på rummet gick vi ut en sväng. Vi promenerade upp till Times Square och gick runt lite där. Vi år även kvällsmat och köpte donuts som vi tog med upp till rummet som efterrätt! Blev mest en mjukstart inför allt annat kul!! 
 
Jag blir lika chockad varje gång jag är här över hur stort allt är, husen är himlans höga och skärmarna på Times Sq ska vi inte ens prata om!! Var riktigt kul att ha med Axel och se hans reaktioner! Han verkar uppskatta det en hel det l hittilf
 
Imorgon ska vi antagligen åka förbi frihetsgudinnan och kanske ta en promenad i Central Park. De har Harry Potter utställning vid Times Square just nu och imorgon komme de som spelar Fred och George dit för foton och autografer! JAG ÄLSKAR HARRY POTTER! Kanske blir ett besök dit för att träffa de. Vet att det är nördigt men så värt!!! Kanske kan köpa en souvernir också! 
 
Har en musikuppgift att göra. Eller jag ska under kursen göra 5 av 8. Hittills har jag gjort alla men idag tror jag blir en av dagarna jag skippar. Hade inte räknat med att inte få någon sömn alls så kan inte tänka klart nu.. Har varit vaken i över 30 timmar nu vilket är helt sjukt. Känns seriöst som jag rest öst till väst... Klockan är halv 9 nu så är okej att sova iallafall! Imorgon väntar en ny dag då behöver jag vara utvilad!
 
 

Dags för avresa! :)

Sitter för tillfället utanför gaten på San Diego Airport och väntar på att boarding ska börja för mitt plan som ska ta mig till New York. Eller ja, detta planet tar mig till Charlotte, North Carolina där jag ska byta till planet som sen tar mig till New York.
 
Axel är också påväg och hans första plan som tar honom till Bryssel borde avgå snart!  Känns lite konstigt att hans plan avgår tidigt på morgonen den 15 medans mitt går sent på kvällen den 14 och ändå så lyfter han före mig!! En hel timme för att vara exakt! Så det blir med tidskillnad.
 
Påtal om 14 är det mitt oturstal om ni inte redan visste det. Jag kan seriöst berätta ungefär alla dåliga event i mitt liv och bevisa hur de relaterar till 14. Det betyder givetvis inte att varje gång det är den 14 händer något dock. Idag är det Alla Hjärtans Dag. Enligt mig är det en Postcard Holiday som är jätteonödig och jag fattar inte grejen. Är väl roligare att bli uppvaktad på en helt spontan dag och inte en då det är ett "måste". Dålig ursäkt för att gör något speciellt för någon. Om man däremot gör speciella saker året runt så är det okej att fira för skojs skull. Det är min åsikt. Jag fick faktiskt ett litet kort skickat från Anita och Jim dagen i ära där de önska mig en Happy Valentine's Day och en trevlig resa! Det var väldigt gulligt av de tycker jag!
 
Dagen i övrigt började med att spenderas pluggandes inför mitt prov jag hade idag. Gick nog sådär.. Kunde endel men det var vissa jag var osäker på. Tur man får räkna bort ett prov även om jag önskar det vore det sista jag räkna bort. Har trots allt haft en dålig vecka och det kanske är okej att få ett B någongång. Bara det inte blir en vana hehe. 
 
Innan provet träffade jag Haein på skolan, känns som det kommer bli en torsdagsrutin. Vi åt Cali Burritos och drack Caffe Mochas och det var supermysigt! Vi har pratat lite om att åka till Orlando, Florida och gå till Wizarding World of Harry Potter. Lite svårt att få ihop med skolan dock eftersom vi har olika scheman men dät finns några allternativ som skulle funka. Helst vill man ju undvika mitt i sommaren när resten av världen, observera världen och inte bara landet, är där. Vi får väl se vad som händer med det! :)
 
Nu ska jag snart boarda mitt plan så är dags att stänga ner!
 
 
Pluggar för fullt som ni kan se hehe!
 
Helt redo för New York yey!
 
Allt som behövs för en lyckad flygresa; frukt, vatten och tuggummin!
 
Valentine's Day kort :) (inkludera min adress om någon vill skicka post till mig)
 
 
 
 

Tvätt, Plugg och snart redo för New York

Idag har jag äntligen varit duktig och tvättat mina kläder! Slängde in allt i en maskin, blandade färger hit och dit och ska säga att allt såg perfekt ut i rätt färg när jag var klart så kommer nog fortsätta med det haha! Maskinerna här är nog inte så bra..
 
Är nu tillbaka efter ytterligare en sen kväll i skolan. Lifespan Development är en intressant kurs så det gör inte så det var inte så farligt! Sprang in i Haein som hade lektion precis före mig i klassrummet brevid så vi bestämde oss för att det blir fika imorgon. Måste ta bussen till skolan imorgon så jag slipper parkera på flygplatsen vilket kostar en hel förmögenhet! Har bokat en shuttle bus som ska plocka upp mig utanför skolan så jag slipper ta bussen från City Colleg Trolley Station, en station som inte är särskilt trevlig på natten.. Det var lättare sagt en gjort att boka då jag inte hade en exakt adress osv men till slut löste det sig! :) 
 
Innan avgång har jag biologiprov, har endel kvar att gå igenom förmina rutiner har inte riktigt kommit på plats ännu men det löser sig! Har ju redan läst allt detta i gymnasiet så det ska ju finnas kvar någonstans i hjärnan eftersom jag förra terminen lärde mig att man inte glömmer saker man bara kan få svårare att återkalla information av olika anledningar. 
 
Har funderat lite på om jag ska köpa en Kindle. Älskar att läsa och det är skönt att slippa släpa på böcker överallt, samtidigt finns det inget som slår känslan av att ha en riktig bok framför sig med sidor att bläddra mellan.. Riktigt svårt val faktiskt. Det hade vart jätteskönt att ha tillgängligheten till nya böcker snabbt och möjligheten att ta med sig 10 böcker utan att det väger ett ton men som sagt det blir aldrig som en riktig bok.. 
 
Nu är jag såklart superpigg fastän jag borde sova så jag kommer upp tidigt och kan börja plugga och slänga ner de sista sakerna i min packning.. Dessutom kommer det bli en lång dag med lektioner och prov innan två flyg där bytet är 5.55 EST dvs 2.55 min tid så blir inte den bästa sömnen där..
 
 
Ganska coolt ljus från solnedgången när jag skulle köra till skolan! Månen var oxå vriden åt fel håll, den var inte det i somras. Antar det kan ändra med årstiderna!

Opepp på allt. :(

Skrev igår att jag skulle lägga mig tidigt men slutated med att jag inte kunde sova så gick upp igen och var uppe till typ 3. Hatar att gå i skolan på kvällarna, det är inte precis så att jag sover bra till att börja med så att lägga in ett moment när man måste va helt vaken och aktiv till klockan 10 för att sen köra hem och allt gör inte precis att jag är trött på kvällarna. Det är verkligen jobbigt. Blir inte bättre av att jag måste gå upp tidigt på fredagar sen.
Det är också jobbigt att få in bra pluggrutiner. Allvarligt finns det inget bra med det... Hälften av kurserna jag läser är dessutom jätteomotiverande att läsa. Allmänt tråkiga eller ren repitition vilket också är tråkigt. Undrar varför jag ens gått gymnasiet före få göra detta. Verkligen ovärt.
 
Är överlag på skitdåligt humör. Orkar verkligen inte.. Är väll lika bra jag går och lägger mig och hoppas jag vaknar på bättre humör. 
 
Hejdå och God Natt!

Maybe it's not my weekend but it's gonna be my year!

Ytterliggare en dag har gått utan att jag har tvättat mina kläder inför New York. Sämst. Nu är alla lediga dagar slut.. Får se till att göra det imorgon! Eller onsdag! 
Känner att det är dags att rycka upp sig igen och ta tag i livet! Har mest suttit inne hela helgen och haft tråkigt men min ursäkt är att jag faktiskt först var sjuk sen fick allergi och därför var jag allmänt trött.
 
Har tagit det lugnt idag, börjat plugga lite på biologin men inte skrivit något på uppsatsen. En del av mig önskar väl att boken ska komma imorgon så jag verkligen kan börja! Men gör den inte det så måste jag börja oavsett!! Det blir säkert bra ändå! Det borde inte vara så svårt!
 
Har bestämt mig för att beställa hela min bokönskelista. Det är 9 stycken böcker så det borde bli ganska lagom läsning för våren. Det var inte heller särskilt dyrt vilket alltid uppskattas!!! Nya böcker är också det bästa som finns! 
 
Är ganska trött nu så ska nog krypa till sängs, blir lite tidigare än vanligt men det är skönt att så så varför inte! 
 
Har föresten fått nytta av gitarren mamma och pappa köpte. Spelade in detta för ganska länge sen och jag är såklart inget pro men tänkte ändå det kanske vore lite kul.. Försök att inte tänka så mycket på faktumet att jag har pyjamas på mig, och håret typ hänger in i gitarren!
 

Slödag Söndag.

Idag har varit ytterligare en långsam söndag. Det finns inte så mycket kul att göra ensam det är helt klart. Morgondagen kommer helt ägnas åt pluggande då jag redan har en uppsats att skriva samt ett prov att plugga inför. Full fart från början. Skönt att ha saker att göra dock.. Sen på torsdag bär det av till New York! Yey! Måste fixa med upphämtning till flygplatsen så jag slipper betala en förmögenhet för parkering hela helgen! Om ni inte har förstått det ännu så längtar jag jättemycket, ska bli kul att träffa Axel och resa lite. Göra lite turistsaker och bara ha kul i en stor stad, känns verkligen som jag behöver det!!! 
 
Har inte mycket mer att skriva om idag eftersom inget har hänt så får bli ett kort inlägg..
 
 
Tröjan jag köpte igår. 
 
 
Här är ett citat från en av mina favoritböcker. Kände bara för att dela med mig av det, behöver verkligen nya böcker!!
 
“You spend your whole life stuck in the labyrinth, thinking how you'll escape one day, and how awesome it will be, and imagining that future keeps you going, but you never do it. You just use the future to escape the present.” 
― John GreenLooking for Alaska
 

Var är mina TV-spel?!

Jag är fruktansvärt sugen på att spela tv-spel. Men tyvärr äger jag inga. Helst hade jag velat spela need for speed, med ratt och pedaler, som det vi hade när jag var liten. Mario Kart hade också varit okej, eller Guitar Hero hade varit en riktig höjdare det med!! Är också sugen på att spela Sims. Tyvärr så kan man inte ha det i halvskärm så man kan inte göra annat samtidigt vilket suger. Hade behövt en dator till för det.. 
 
Började dagen med att äta upp resten av mina Girl Scout Cookies, inget skämt, och fick därefter ganska snabbt världens sockerfall och var tvungen att vila en timme. Det var ungefär då jag bestämde mig för att inte köpa flera eftersom det inte kommer vara bra för min hälsa då jag uppenbarligen inte kan äta de i måttliga mängder.. 
Efter att ha vilat och därefter skypat en stund med mamma och pappa var det dags att ta tag i dagen! 
Solen strålade men temperaturen var inte mer än 13-14 grader så efter att ha dragit på mig varma kläder tog jag mig ut på en promenad ner längs Garnet Ave. Stannade på mitt favoritställe när det kommer till varma baugetter och köpte min special som jag alltid köper dvs: Grovt bröd med kyckling, pesto, feta, paprika, babyspenat och bacon. Tog med mig min macka och begav mig till stranden där jag satte mig och åt. Efter jag var klar var det så kallt att jag bestämde mig för att gå, passade på att köpa en tröja på vägen som jag spanat in sen ungefär i somras på vägen. Stannade också på Trader Joe's för att köpa ny glass eftersom den jag köpte igår var äcklig. Den nya sorten var jättegod som tur var!
 
Eftermiddage fortsattes med en varm dusch. Så skönt. Älskar känslan av att precis ha duschat och känna sig helt ren och fräsh. Resten av dagen ägnades åt att kolla på TV-serier, skriva en bokönskelista, deppa över att jag inte äger några TV/Data-spel och såklart ätit middag! 
 
Inspiration ♥
 
Vacker dag nere vid stranden idag
 
Ready to work out! :)
 

Milk and cookies, girl scout cookies!!

Hade jag vetat hur snabbt mina utslag skulle försvinna om jag tog ett allergipiller hade jag tagit direkt det började och inte 30 timmar senare.. Iallafall i morse när jag vaknade var det lite bättre men sen under dagen kom det tillbaka mer. Efter att ha smörjt in mig i flera omgångar med anti-itch cream får kliandet så letade jag äntligen upp min allergimedicin och det tog 1 timme sen försvann det mesta. Helt otroligt!
 
Hade engelska idag, inte kul alls. Vi gjorde lite mer gramatik och några visste inte att order "ÄR" är ett verb. Att vara. Herregud. Jag lärde mig det när jag gick i lågstadiet.. 
Efter tre mycket långa timmar var det iallafall över, för denna veckan, och jag begav hemåt. Blev stopp på vägen för att köpa Panda Express till lunch och idag sa min fortune cookie "your most memorable dream will come true". Kändes skönt att veta ju!
 
Efter att ha ätit påbörjade jag veckans musikuppgift men började plötsligt må illa igen så var tvungen att sova en stund innan jag fortsatte. Till sist blev jag iallafall klar vilket kändes väldigt skönt! Det är inte så svåra uppgifter än så länge. 
 
Bestämde mig efter jag var klar med allt att jag förtjänade att lyxa till det lite denna fredagkväll så gick och köpte ett paket glass. Köpte det billigaste som fanns för jag var snål och det fick jag tyvärr smaka på eftersom det brast lite smakmässigt... Till min stora förtjusning stod även några utanför affären och sålde girlscout cookies!!!!!! Köpte såklart ett paket och gud så goda! Köpte thin mints och hade kunnat äta hela paketet i ett!!
Som ni kanske förstår blev det en ganska lyckad myskväll med kakor, mjölk, te och glass! Perfekt kombination om ni frågar.
 
Just nu forsar regnet ner och lät förrut som det kom en åskknall till och med! Det händer i princip inte att det åskar här!! JAg har lyckats missa alla skurar som kommit under dagen precis vilket är chockerande för det har kommit några stycken! Imorgons ska solen komma tillbaka igen dock så då blir det frid o fröjd igen! 
 
Oslagbar kombination!

En plus och minus dag på många vis..

Dagen idag har varit en lång dag. Kände mig ganska nere och väldigt ensam när jag vaknade. Det kan verkligen vara jobbigt att inte ha någon som man är nära med närvarande. Efter att ha skypat med mamma och pappa försökte jag iallafall ta mig samman och tog en lång dusch innan det bar av till skolan där jag träffade Haein. Istället för att köpa fika köpte vi varsen burrito eftersom ingen hade ätit sedan frukost och klockan var redan 4... Inte bra. Lite svårt att skaffa rutiner i början av terminen. Jag har aldrig köpt mat i kafeterian förrut med det var verkligen en positiv upplevelse! Var supergott, väldigt fräscht och smidigt! Hällde i mig en flaska vatten också och sen efter köpte vi kaffe så när jag väll satt på min biologi trodde jag jag skulle explodera av all mat och vätska. Så fruktansvärt mätt!
 
Biologilektionerna är ok. Har två lärare, min labb-lärare är bra! Han är skämtsam och gör lektionerna roliga! Kul grej är att han jobbat i samma labb som en av de som upptäckte DNA. Han hade lite utav ett "fangirl moment" när han berättade om hur han skakat hand med denna biologigud! Den andra läraren som thank god inte är min labblärare är tråkigt. Han läser rakt upponer från power pointsen och det är bara drygt. Man behöver inte ta några anteckningar för han bidrar inte med något extra utöver slidesen...
 
Psykologin sen var som vanligt intressant! Det är fortfarande väldigt mycket introduktion men vi börjar komma in mer på ämnet som är Learning. Läraren är väldigt bra vilket såklart gör det mycket roligare!!! Fortfarande ingen förståelse över hur hon simmar med späckhuggare dock...
 
Imorgon har jag engelska, min minst gillade kurs. Så fruktansvärt tråkigt och läraren verkar hemsk....... Gjorde precis min läxa och gud så tråkig och omotiverande. Hon verkligen lyckats med att ta fram det tråkigaste materialet hon kunde hitta. Jag är faktiskt ganska enkel att motivera, jag älskar att läsa och inte bara dåliga skräpböcker. Catcher in the Rye är en av mina absoluta favoritböcker och det är en klassiker. För försöka hålla ut. Jag måste ha mina units. 
 
Har bestämt mig för att söka jobb på skolan, fickpengar aka shoppingpengar är inte helt fel.. Ska söka som tutor för kurserna jag redan läst och sen för prereq-mattekurser tänkte jag! :) Man tjänar typ 8-10 dollar/timmen så är inte mycket men jag kan jobba hela dagar och varje krona är en bonus.
 
Idag har jag fått en allergisk reaktion mot något. Hela jag är rödfläckig och det kliar nu också... Suger. Säkerligen mor min nöt och torkad frukt blandning jag åt tidigare idag.. Hoppas inte det är jordnötterna dock för seriöst jordnötssmör är min favoritsak i hela världen! (Och det är faktiskt inte så onyttigt alla tror, det är mer protein, mindre socker än tex cream cheese plus bara naturliga fetter, det är alvarligt ganska nyttigt. Oavsett älskar jag det. Kan äta det på bagels, mackor & glass, i smoothies & godis osv! Min absoluta favorit är definitivt på äpplen!
Hoppas iallafall dessa besvären försvinner övernatten. Annars får jag gå till skolans hälsomottagning imorgon!
 
Wohoo en vecka tills planet till New York avgår! ♥

Studieplanering.

Hade möte med Edwin idag om planering av mina studier. Kollade över lite olika idéer och jämförde vad det skulle innebära. Var ett mycket bra möte och jag kände att jag fick svar på frågorna jag undrade över. Det är jättebra omm an är internationell student för då mejlar Edwin en varje termin om att det är dags för ett möte. Jag vet att många andra inte bokar in studiehandledningsmöten och därför inte har någon plan på vad för kurser de ska/bör läsa för att får rätt på sin utbildning.. 
 
Skulle egentligen träffat Haein men hon eftersom hade lektion på Mesa och det blev ett extra moment att ta sig till City så vi bestämde att det är bättre att göra imorgon. Ser fortfarande fram emot det! 
Hade en ganska lång vänteperiod innan min lektion så köpte en kaffe från starbuck och lyssnade på musik. Tiden passerade ändå ganska snabbt.
 
Slutligen hade jag lektion och det var mycket intressant. VI hade ett litet Quiz på ord som hör ihop med första delen av kursen. Kändes bra trots att jag inte lyckats få tag på boken ännu. Den sålde slut innan jag hann köpa en och kommer inte nya förens på fredag! Snart iallafall! 
 
För övrigt så har jag känt mig lite bättre idag igen så hoppas verkligen det är slutet för min lilla sjukperiod. Inte 100 ännu men snart!!
 
 

Alla svenskar åker till Santa Barbara!

Sitter här och har precis lyckats få i mig en hel skål soppa vilket är extrema framsteg från de senaste dagarna! Hoppas verkligen att det är ett tecken på att jag börjar bli bättre igen! Jag kände mig lite småyr under biologilabben när vi stod upp länge men det fungerade. Biologi var dagens enda lektion och den var helt okej. Mycket repetition men helt ärligt det kan ju vara lite skönt också! Vi hade ett litet quiz i början på labben, vi kommar ha det varje vecka, och det gick okej. All omvandling var lätt men det som var för dagens labb kunde jag inte för det var verkligen basic och jag hade läst ganska nog så kom såklart inte ihåg de två orden... Nu vet jag iallafall vad han testar på till nästa vecka!
 
Idag har jag hört det är national pancake day och ihop serverar gratis pannkakor om man går dit och äter där. Tyvärr hade jag ingen att gå med och hade inte lust att efter skolan sitta där ensam sent på kvällen så blev inget. Kanske var bra för hade säkert inte fått i mig de ändå! 
 
Det bästa som har hänt idag är att vi har bokat hotell till min och Axels New York resa!!!! Längtar verkligen! Ska bli så kul att vara där och såklart kul att träffa Axel också! Har redan börjat göra en lista på saker vi ska göra och saker vi ska äta för att det ska bli en 100% perfekt upplevelse! 
 
Efter jag kommer tillbaka igen så är det bara en månad till mamma, pappa och Elias kommer och hälsar på, vilket jag såklart också ser fram emot! Saknar redan Elias jättemycket... :( 
 
Imorgon har jag möte med Edwin om mina studier, har ganska bra koll på allt men har ändå lite att ta upp med honom om framtiden. Har nämligen funderat lite på vad jag vill göra. Egentligen finns det en miljon saker jag vill göra men man kan tyvärr inte kombinera allt.. Ska också passa på att ta en fika med Haein, trevlig trevligt! :)
 
Föresten så idag påvägen till min bil hade jag följde med Nicole som jag hat labb med och då sa hon att av någon underlig anledning kände hon extremt många svenskar. Hon berättade sen att hon kom från Santa Barbara och att det kommer massa svenskar hela tiden. Tillåt mig bara att säga till alla som föreslagit att jag skulle åka dit att nu får ni bevis på vad jag sagt hela tiden!!! Det är dit alla från Sverige åker, och varför så långt för att träffa folk från samma ställe som en själv?! Haha lite nöjd över hur rätt jag hade!
 
 
Utsikt över Downtown från skolan

Sjukling sjukling :(

Världens segaste dag idag. Kan ju säga att det inte hjälpte att sova och jag tror jag nu också har feber. Underbart. Det värsta är att det känns så ensamt. Inte för att någon hemma skulle stannat hemma med en men de hade iallafall kunnat gå och köpa nya tepåsar och lite tidningar. Imorgon är det tillbaka till skolan igen så hoppas verkligen jag mår bättre då. Kan verkligen inte missa något nu första veckan för då blir man dropped direkt.. 
 
Något positivt som hänt idag iallafall är att det var tydligen National Frozen Yogurt Day så man fick gratis Frozen Yogurt på Yogurtland! Gott var det fast fick såklart jätteont i magen efter jag hade åtit så jag inte kunde äta någon kvällsmat sen och nu är mina tepåsar slut så imorgonbitti har jag inget att dricka. Suger.
 
Ska sluta skriva nu för är ändå så negativt. Hejdå.

Super Bowl 2013

Idag var det Super Bowl Sunday, ett av världens största sportevent. I år möttes Baltimore Ravens och San Francisco 49:ers. Jag hade såklart bestämt mig för att se det, antagligen i min ensamhet eftersom alla andra här är över 21 och gick till olika sportbarer. Så blev inte fallet. Istället hörde jag av mig till Haein och det visade sig att hon och Jason tänkte stanna hemma och se det så de bjöd in mig. Jag bestämde mig igår för att gå med Ravens lila färger och det visade sig att de också gjorde det av samma anledning! Det blev mycket trevligt och vi åte lite revbensspjäll och sen färsk frukt. 
 
Varje år har de halfgame show och i år var det Beyonce som stod för underhållningen. Hon helt och hållet killed it! SJUKT GRYMT var det! Massa ljus och grejer och det var verkligen underhållning precis som man vill ha i pausen. När andra halva startade tog det bara någon minut dock så gick strömmen i arenan. Det händer inte!!! Antagligen så var det hennes uppträdande som tog för mycket energi och plötsligt fick innebörden att hon killed is så mycket mer betydelse hahaha! Efter 45 minuter försening körde de igång igen, Ravens som ledde började tappa och det blev spännande! I slutändan vann Ravens och vi alla var glada! Efter det passade vi på att köpa lite forzen yogurt och sen körde jag tillbaka från Coronado till PB. 
 
Nu mår jag sjukligt illa, har ont i magen och huvudvärk som aldrig förr. Verkligen inte kul. Tur jag är ledig imorgon så jag kan  vila upp mig från denna lilla oväntade krasslighet.. Hoppas verkligen det försvinner efter en god natts sömn..
 
 
I morse tog jag en promenad ner till stranden och sen följde jag vattnet upp mot La Jolla, superfin dag idag! Fullt med surfare och Kiteboarders ute där.
 
Under piren i riktning mot Mission Beach! Ser ganska coolt ut va?

NEW YORK CITY ♥

Idag har jag äntligen fått bokat flygbiljetter till New York om 2 veckor!!!!! Ni fattar inte hur mycket jag ser fram emot det! Älskar att resa! Ni kanske tänker då men Matilda du är i San Diego ditt liv är en resa just nu men då ska jag förklara för er att nej, för San Diego är min vardag det är inte en semester utan väldigt mycket vardag. Jag bor faktiskt här och ni skulle väl aldrig säga att ni var ute och reste hemma? Påtal om hemma så känns detta mer och mer som ett ställe jag faktiskt bor på. Lund kommer ju alltid vara min hemstad men nu känner jag verkligen av att jag bor här när jag har en lägenhet och en bil. Förra terminen hade jag inte det och det är svårt att känna sig hemma när man inte ens har tillgång till ett kök. Nu däremot så kan jag laga riktig mat! 

För att fortsätta på ämnet mat så har jag nu köpt kycklingfiléer så jag kan variera lite med fisken. Kycklingen var redan kryddad och jätteenkel att värma upp så den blev saftig! Mina matlagningsskills har helt klart förbättras. Jag tycker inte det är särskillt kul att laga mat men jag gillar verkligen att planera ut vad jag ska äta och försöka få ihop nyttiga och goda rätter som gärna är väldigt enkla och organiska. Mina föräldrar säger alltid att jag är kräsen men allvarligt talat så gillar jag många saker som många andra inte gör till exempel fisk, svamp och spenat. Det jag inte gillar är när det blir för mäktigt och stort. Så länge det är simpelt helst utan pasta eller potatis så är det lugnt, får bara ont i magen när jag äter det. Ge mig lite mixade grönsaker som är stekta, kokta eller ungsbakade med antingen kyckling, fisk eller kött så kommer jag vara nöjd. Möjligtvis lite tzaktziki till också. Det är jättesimpelt och enkelt så säg inte igen att jag är svår att tillfredsställa!

Nu ska jag fortsätta kolla på några avsnitt av Hart of Dixie och unna mig min blåbärspaj som jag köpte till efterrätt! Jag må älska att vara nyttig men jag är helt för att man ska unna sig godsaker också och aldrig bli för beroende av vad man äter! Healthy is Happy! ♥
 

Favvismaten! Älskar också chargers muggen, den är jättestor och perfekt för mig som alltid dricker vatten. Man kan ha hur mycket som helst i den :)
 
Efterrätt! Blåbärspaj och Caramel Flan Latte!
 
Imorgon är det Super Bowl! San Francisco 49:ers mot Baltimore Ravens, 49:er är ju också Cali men Ravens har lila som färg och det är min favorit så vem ska man heja på? Tror ändå jag måste gå med Ravens haha!
 
 
 

Engelska, inte en favorit.

Idag var det min sista första lektion för terminen. Engelska. Låt mig bara börja med att säga att kursen kommer inte var så kul. Uppgifterna verkar sjukt tråkiga och läraren började med att säga att om ens texter är perfekta i grammatik och allt annat kanske man får ett A. Allvarligt, det motiverar mig ginte ett dugg. Jag är helt okej med utmaningar och att få lägga tid men säg inte att perfekt eventuellt blir ett A. Det ska va ett solklart A, inget snack om saken. Idag satt vi i grupper med lite grammatikövningar och inte för att skryta men jag var nog den i rummet som kunde det bäst! Pluspoäng till svenska skolans engelskaundervisning. En sak till som är bra är att i gymnasiet skrev vi väldigt mycket formella texter vilket är det enda vi kommer skriva i denna kurs så känns som ett litet försprång iallafall. Faktum är att jag fått mer träning på att skriva formell engelska än svenska. Allvarligt vet jag inte kom jag ens skulle kunna skriva en bra svensk, formell text...
 
Resterande del av dagen spenderades med skype, göra min musikläxa, handla lite, laga mat och bara sitta vid datorn! Snart har Axel sportlov och då finns det planer för en New York resa! Det blir fredag-tisdag och jag längtar jättemycket! NYC är alltid kul!
 
Jag är riktigt stolt över min mat jag lyckades åstakomma idag! Blev stekt fisk som var citron och vitlökskryddad med sweet potato och grönsaksmix (morötter, zucchini, champinioner och paprika). Var riktigt gott!!! KOmmer definitivt göras fler gånger! 
 
Mitt slutgiltiga schema för denna terminen.

 
Kvällens mat! YUMMIE!!
 
Världens bästa skivor som Lina mixade till mig, gör bilkörandet så mycket roligare! 
 
En bild på mig i mitt naturliga tillstånd så ni inte glömmer hur jag ser ut hahah!
 
 

Grocery shopping och späckhuggarfobi.

Idag var det dags att handla igen. Har införskaffat mer frysta fiskfilér och en mängd grönsaker. Det är basically vad jag lever på. Jag hoppas det inte är ohälsosamt att äta så mycket fisk.. Fast typ varannan dag brukar jag köpa något ute. Jag har tänkt jag ska köpa kyckling också och variera med.. Iallafall älskar jag fisk, verkligen älskar!!
Köpte också yogurt som jag kan äta när jag kommer hem sent från skolan då jag inte precis vill äta värsta måltiden vid halv 11 på kvällen samtidigt som jag absolut inte kan somna hungrig!
 
Skolan idag var som vanligt mycket intressant. Andra biologi lektionen och det känns bra. Verkar ganska enkelt! Har min första Psychology 211 (Learning) och det verkar vara en mycket intressant kurs! Vår lärare jobbar med djurbeteende och inlärning på seaworld med späckhuggarna. Hoppas hon överlever hela terminen.. Allvarligt, späckhuggare är min största fobi. Skulle aldrig närma mig en. De heter för tusan Killer Whales på engelska och ändå simmar folk med de. Nej aldrig i mitt liv.
 
Det var en tjej som kände igen mig från förra terminens Abnormal Psychology, jag kände inte igen henne men det sa jag inte. Jag fattar inte grejen med att alla kommer ihåg mig från andra kurser. Är inte precis så att jag utmärker mig. Eller i Abnormal Psychology fick jag ju en gång högst provresultat med 99% och då sa hon det högt och alla var tvugna att applådera men ändå.. Det är ju iallafall kul att vara någon folk kommer ihåg. Jag menar jag brukar inte ens hälsa på de jag gick i skolan med i högstadiet om jag ser de för jag tänker de nog inte minns en ändå. Eller absolut inte paralleller från gymnasiet..
 
Anyway, imorgon måste jag gå upp tidigt. Engelska från 9-12. Verkar onekligen som min tråkigast kurs denna terminen.. Världens tråkigaste uppsatser. Trodde man skulle få skriva om något kul iallafall, som bokanalyser och inte analyser om hur en text är skriven..