Tillbaka till min vanliga vardag igen.

Då var det tillbaka till verkligheten igen idag. Eller egentligen så är det inte riktigt som vanligt just nu för jag har fortfarande lov till på måndag (tisdag för mig som inte har skola på måndagar heheh). Idag har jag iallafall varit och handlat och laddat upp med allt som behövs för att leva det vill säga mat. 
 
Bortsett från det har dagen varit till mestadels en slappedag. Jag var ute och gick en power walk runt tvåtiden och sen har jag kollat ikapp på TV-serier jag missat under veckan. Har varit riktigt skönt att inte göra någoting och vila upp sig lite. Köpte en chokladhare och deppade lite över faktumet att jag var tvungen att betala mitt påskgodis själv och att ingen skulle gömma det för mig.. Det är okej, antar det är en av de tråkiga delarna av att bli gammal...
 
Imorgon ska jag iallafall först på easter brunch hos Donna vid 10.30 och sen framåt eftermiddagen ska jag köra upp till Anita och Jim fö easter dinner så det blir en händelserik påskdag! Förhoppningsvis hinner jag få in lite pluggande därimellan så jag kommer igång inför mitt biologiprov nästa vecka! Är dags att ta tag i den kursen ordentligt och se till att prestera lite bättre!! Provet är på torsdag så har fortfarande gott om tid men måste komma igång imorgon och läsa igenom allt innan jag börjar gå in mer på detaljer...
 
Nu är klockan nästan 11 och jag börjar känna mig riktigt trött så ska försöka sova.

Avslut på en fantastisk vecka!

Då var de två sista dagarna också över. Igår spenderades dagen på Sea World. Vi såg på späckhuggarshowen och delfinshowen och det var mycket specktakulärt. Delfinshowen var mer show men det är väldigt maffigt att se vad de kan få de stora späckhuggarna att göra! Min lärare var med i späpckhuggarshowen vilket var lite kul. 
 
Efter showerna gick vi runt på området och kollade lite på djuren och åt lunch. Sen åkte vi en vattenattraktion där man åkte i en liten båt i en fors och vi fick båt 14. Mitt otursnummer och såklart var jag den som gick av blötast av alla, inkluderat de vi såg komma av när vi stod i kö. Frös seriöst resten av dagen...
 
Efter Sea World gjorde vi ett kvickt stopp i PB och gick ner vid stranden innan vi åkte till hotellet. 
 
Idag har varit lite ut av en slappdag kombinerat med packdag och så. Det mest vettiga som gjordes var att ta min bil till verkstaden för oljebyte. Lite normala saker får man hinna med även när allt annat känns som semester! Under tiden de fixade min bil åt vi frukokst på ett diner i Encinitas och det var jättegott! Varm Choklad och French Toast Yum!

Efter oljebytet var klart åkte vi tillbaka till hotellet för att ta en paus vid poolen men det blåste såklart precis i riktningen som gjorde att där var superkallt och jag frös halvt ihjäl så vi gick upp igen packade ihop alla grejer och checka ut. När vi var utcheckade var det dags att sysselsätta sig i ett antal timmar så vi åkte över till Coronado och åt lunch på Clayton's take out. California Burrito mums! Sen gick vi ner till stranden och doppade fötterna i isvattnet innan vi gick tillbaka till Clayton's och drack milkshake.
 
Sen fortsatte vi med Horton Plaza och sockinhandel till mig. Har haft lite brist sen jag kom kan man lugnt säga men nu har jag iallafall 3 nya par så har väll minst 5 par nu.. 
Avslutade dagen i Balboa Park och kvällsmat på the Prado. Var en perfekt avslutning på en fantastisk vecka! Har verkligen varit kul att ha mamma, pappa och Elias här och det kommer bli ensamt nu när jag är själv.. Var lite ledsamt att lämna de på flyplatsen. Hade helst velat att de stannade här men man kan inte få allt exakt som man vill alltid..
 
Späckhuggarshow
 
Delfinshow
 
Fin solnedgång igår
 
Milkshakes större än Elias...
 
Kommer sakna denna filuren.. :(

Bilduppdatering!

Glömde skriva igårkväll. Vi har inte gratis internet på rummet och det var för jobbigt att uppdatera från telefonen dessutom.
 
Iallafall så åkte vi ner till outleten igår. Helt ärligt, inte riktigt min grej. Visst där finns massa saker men inget jag var intresserad av. och de som jag trodde skulle va bra hade bara massa skit så för mig var et en besvikelse. Det var nära Mexico iallafall, vilket var lite coolt.
 
Efter outleten åkte vi mot Fashion Valley istället och där fanns det grejer! Innan shoppingen gik vi och åt på In-N-Out och alla höll med om att det är världens godaste hamburgare!!
 
Efter lite shopping så åkte vi till hotellet och låg vid poolen som Elias hade blivit lovad! Vattnet var varmt men hemskt att gå upp.. Vet inte hur jag gick med på att bada till att börja med...
 
Nu äter vi frukost och jagh ar betalat en kurs som jag ska börja läsa efter lovet. Musikkursen är avklarad och jag fick högsta betyg! Känns verkligen bra, speciellt eftersom min guidance councellor hela tiden sa att jag kan ta den som pass/no pass och slippa pressen i en kurs till men jag körde på och fick ett solklart A. Nu kan jag utnyttja pass/no pass på Drama som börjar efter lovet och en humanities som jag ska läsa nästa termin eller något.. Denna terminen kommer jag ha läst 19 units. Det är 7 units mer än fulltidsstudier men det är okej!
 
Idag ska vi till Sea World! Ska bli riktigt kul! En av mina lärare är ju tränare där så kanske vi ser hennes show hehe!
 
Flower Fields i Carlsbad
 
Mamma och Pappa drack Margaritas på mexikansk restaurang.
 
Elias i Venice Beach
 
Venice Beach
 
Santa Monica
 
Hollywood
 
Yey faves!
 
Jag och Shrek i Hollywood
 
Walk of Fame
 
Disney Soda Fountain i Hollywood Highland yum!
 
Downtown Disney
 
Elias fick ett ballongdjur!
 
DISNEYLAND! :D
 
Såhär glada var vi!
 
Sen åkte jag bil med Elias och man ska nog inte låta en 9-åring köra. Kolla så galen han ser ut..
 
Ändå lyckades han få detta...
 
Vi skaffade öron och keps! :)
 
Disneyparaden!
 
Slottet på kvällen!
 
Foto från en av atrtaktionerna. Jag var uppenbarligen mycket bra. Pappa fick dock ännu högre, så som vanligt vann han och jag kom två och de dåliga förlorarna kom sist. Undrar hur det alltid kan bli så..
 
San Diego Zoo!!!
 
Giraff, mammas nya favoritdjur.
 
Utsikten från vårar hotell.
 
Mums iste!
 
Pyjamas Party!
 
Poolbad!
 
Elias vid mexiakanska gränsen! Stängslet är gränsen och man kan se flaggan vid mannen på Segways huvud.

Zoo-dag!

Startade morgonen med frukost på ihop innan vi körde från Anaheim tillbaka till San Diego igen. Körde direkt till San Diego Zoo där vi spenderade eftermiddagen. Det var jättefint men ska jag vara helt ärligt så är det inte något som roar mig jättemycket. Jag förstår inte riktigt grejen med att kolla på djur som står helt still... Är nog inte riktigt en djurmänniska haha.

Efter Zoo åkte vi till hotellet och sen åt vi kvällsmat i Seaport Village. Var mysigt. Är riktigt trött. Har varit intensiva kördagar och så i helgen.

Kom nyss upp från ett bubbelbad och är redo för att somna närsom.


Happiest Place On Earth!

Heldag på Disneyland idag minst sagt. Vi var inne på området vid 10-tiden och stannade till 11 på kvällen så blev 13 timmar!

Vi åkte massa olika attraktioner och gick runt där inne. Verkligen magiskt hela området! Vi såg även paraden och fyrverkerierna vilket var spektakulärt!

Nu värker fötterna men det var det värt! Älskar Disney och Disneyland, det bara är något speciellt med det hela!

Kommer sova riktigt gott i natt förhoppningsvis för är helt slut nu!!

Fler bilder kommer så småningom men här är en tillsvidare!


Lång med kul dag!

Riktigt lång dag idag! Började med frukost hos Anita och Jim, sen däckbyte innan vi körde upp till Los Angeles.

Först åkte vi till Venice Beach och Santa Monica innan vi fortsatte till Hollywood där vi passa på att ta bilder på Hollywoodskylten, walk of fame och så vidare. Vi åt oxå glass där och det var supergott.

Framåt kvällen körde vi ner till Anaheim och checka in på vårt hotell. Vi skaffa också biljetter till Disneyland så nu är vi redo att ha kul hela dagen imorgon med start tidigt!!!

Är supertrött nu så måste sova men blir kanske en mer detaljerade uppdatering om alls senare :)


Sightseeing i Carlsbad och Oceanside!

Idag har hela dagen spenderats i Carlsbad och Ocenside. Började med frukost innan vi åkte genom Carlsbad och vidare till Jim och Anita's beach house där vi kollade in hur det går med bygget. Sen fortsatted vi till Oceanside hamn och åt lunch på Jolly Roger. Jag åt jättegoda fisk tacos. 
Vi åkte också förbi en outlet i Carlsbad och förbi Flower Fieldsen som blommar nu, var riktigt fint!
 
Senare åkte vi och åt på en mexikansk restaurang. Jag åt grilled chicken, mango & avocado burrito som var helt fantasktisk! Efter maten åkte vi tillbaka till huset och John och Jordan kom. Var en mysig kväll och jag är jättetrött nu så ska sova så jag orkar ta mig upp imorgon så vi kan ge oss av mot LA!

Fortsättning på fredagen :)

Är hemma hos Jim och Anita nu och vi kom nyss tillbaka från middag hos Mary. Vi körde upp längs 101 och det tog en evighet pågrund av att det var massa bilar.
Det var iallafall en fin biltur! 
 
Middagen var såklart jättetrevlig och det var god mat. Nu är jag trött och känner att det är dags för en välförtjänt natts sömn efter en fullpackad vecka med skola och liknande. Nu ska  vi stanna här hela dagen imorgon, John och Jordan kommer också och stannar en natt. Sen bär det av upp till Los Angelse på söndag morgon och Disneyland på måndag! EXCITED! Tisdag kör vi ner till San Diego igen!
Ser verkligen fram emot de kommande dagarna! Det är så kul att ha besök plus att man får chansen att göra saker man kanske inte gör annars! :) 
 
Nu måste jag försöka sova! 

SPRINGBREAK!

Fick inte skrivet något igår eftersom jag hade fullt upp med att plugga tills jag somnade.
Dagen börjades med en promenad från hotellet till Clayton's där det blev storfrukost med pannkakor och hela köret! Efter det fortsatte vi vår promenad ner till stranden, förbi hamnen och under bron. 
 
Lunch sen blev det på Miguel's. God mexikansk mat! Mums! 
Överlag var det en ganska lugn dag. Jag var tvungen att plugga lite och åka till skolan för att skriva prov. Släppte familjen på Horton Plaza så de kunde underhålla sig undertiden. Provet gick bra kändes det som och jag var klar på bara 30 minuter så sen körde vi tillbaka till Coronado igen och köpte mat från Panera innan det var dags att sova. Eller alla andra sov medans jag pluggade.
 
Idag har haft engelskalektion. Fick tillbaka min uppsats med A-. Vet ni hur chockad jag är. Jag undrade om den ens var bra nog för att vara godkänd... Min lärare fråga hur jag kunde va så bra på engelska utan att ens vara härifrån och ja vad ska man säga. 

Nu är jag tillbaka på hotellet. Väntar på att mamma och pappa ska checka ut sen blir det en tur förbi Fashion Valley och min lägenhet innan en vacker biltur längs 101 till Anita och Jim.
 
Btw har jag springbreak nu! YEY! :D
 
 
Elias på vår balkong med utsikt över bron till Coronado
 
Elias och sin supergoda frukost!
 
Har haft sämre pluggförhållanden i mina dar..

Händelserik dag minst sagt..

Vet inte vart jag ska börja när jag beskriver denna dagen.
Mamma, Pappa och Elias har ankommit vilket är superkul! Nu sover de allihopa men jag kollar igenom lite för mitt prov som jag har imorgon. Blir nog inte särskilt svårt. Måste bara finputsa det lite!

Så det mer dramatiska som hänt idag är att på vägen till skolan fick jag punktering. Ett bakhjul exploderade typ och jag var mitt på motorvägen... Yey.
Ringde direkt till Jim och Anita som hjälpte mig och allt löste sig! Herregud det var verkligen dramatiskt. Missade min lektion och istället så åkte jag och Jim till flygplatsen och åt medans vi vänta på att flyget skulle komma. Nu är jag ganska trött och det är skönt att få lägga sig!

Imorgon är en ny dag och förhoppningsvis slipper man några oväntade överraskningar.


Snart får man besök!!!

Nu är det snart dags för mamma, pappa och Elias att komma hit! Om mindre än 24 timmar är vi förhoppningsvis återförenade men man vet aldrig med flygplan och eventuella förseningar. Jag ser iallafall fram emot det väldigt mycket!!
 
Föresten om någon undrar har min förkyldning redan blivit bättre!! Fortfarande inte helt borta men snart!
 
Idag har jag jobbat på min musikuppgift. Det går framåt och kommer definitivt slutföra den imorgon. Har inte hunnit göra så mycket på engelskan eftersom jag fokuserat på musiken men imorgon har jag massa timmar på mig att hinna bli klar så det är ingen fara med det. 
 
Imorgon är planen som ni kanske försår att slutföra allt plugg för denna veckan så jag inte behöver tänka mer på det när jag har besök. Dock har jag tre lektioner jag måste gå på medans de är här men det är inte något större problem. Tänkte först skippa biologin men låter som det är en viktig lektion så lika bra att gå. Provet på psykologin lär gå snabbt och sen är det bara killer engelska kvar... Men sen är jag fri i en hel vecka! :)
Sen måste jag gå och handla lite också men det är en småsak!
 
Är på väldigt bra humör just nu. Saker känns ganska bra för framtiden för tillfället vilket är jätteskönt. Allvarligt kan jag inte komma ihåg senast saker kändes riktigt bra men skulle vilja säga att det var när jag fick Celtic. 2006. Det är ganska länge sen så ni måste förstå varför det känns extra bra när det faktiskt känns bra. Hoppas bara det håller i sig.
 
 
Såhär ser det ut varje kväll när jag försöker sova. Går oftast inte så bra heheh..

Förkyld till tusen ugh :(

Såklart förbättrades inte min förkyldning under natten utan snarare tvärtom. Kul.
Ännu bättre blir det när man har saker som måste göras som att tvätta och sånt tråkigt. Tog mig iallafall upp ur sängen fick i mig frukost och starta tvätten sen begav jag mig iväg och handlade allt som behövs för att boka en förkyldning dvs; näsdukar, halstabletter, coca cola och chicken noodle soup! 
Fick tvätten avklarad och måste ändå säga att det känns skönt nu i efterhand med rena lakan och allt sånt!
 
Efter allt var ihopvikt och instoppat i garderoben igen så gjorde jag iordning lite soppa till lunch och sen kände jag mig välförtjänt av ett varmt bad så satte på en ansiktsmask, fyllde upp med vatten, tog min kindle och hoppade ner i ett bubbelbad. Släckte också lampan och tände ljus istället så det blev mysbelys!
Var riktigt skönt, precis vad jag behövde!! Läste ett kapitel i The Great Gatsby innan jag gick upp och fortsatte dagen med att vila lite till. Finns inte mycket annat att göra. Kände verkligen för att gå en sväng men mina täta luftrör ville annat så det blev inget med det. 
 
Mitt pluggande är såklart lite efter tack vare detta. Efter att ha tvättat var jag redan slut i hjärnan, och det kräver inte ens tankekraft.. Jaja, så länge jag är klar innan onsdag är det lugnt. Jag har skrivit introduktionen till engelskauppsatsen iallafall. Kände att jag fick till den bra. Själva uppsatsen handlar om olika artiklar som beskriver scenarion där människor ser någon bli mördad utan att göra något.. Man kan inleda med personliga upplevelser så skrev om när jag, Anna, Ellen och Tilda var påväg hem från reunionpart för Coast to Coast resan och gick förbi någon som blev knivskuren. Den människan dog inte för någon ringde 112 men det är en situation som går att relatera till hur man reagerar. Vem hade kunnat ana att en upplevelse som jag försökt förtränga skulle kunna hjälpa mitt skolarbete huh?
 
Nu ska jag krypa till sängs så jag förhoppningsvis blir klar med det mesta imorgon och slipper göra något på onsdag! :)
 
 
Allt som behövs
 
Mysbelys bubbelbad är bäst!
 
Sjukling... :(

St. Patrick's Day i Balboa Park

Idag är det St. Patricks Day. Vet inte överhuvudtaget vad det är om jag ska vara ärlig mer än att man ska ha gröna kläder och något om Irland. Här i PB så har jag sett väldigt många uppklädda personer och det är kul att se hur alla går all in! 
 
Vaknade i morse igen med huvudvärk. Igen. Så jobbigt. Också lite halsont och snuva för att toppa det. Inte läge att bli sjuk innan jag för besök... Förhoppningsvis släpper det snabbt! 
Iallafall så efter huvudvärkstabletter, grönt te och frukost släpte det lite och jag passade på att Skypa med familjen. Deras ankomst närmar sig verkligen nu! Ska bli superkul!!!!!

Runt lunchtid hoppade jag in i min bil och körde till Coronado för att plocka upp Haein, vi stannade faktiskt på Coronado och åt varsen California Burrito på Clayton's innan vi åkte vidare till Balboa Park där vi köpte stora lemonades och satte oss i solen för att kolla på Orgelkonserten. Det varade i drygt en timme och var mycket trevligt. Eftersom det är St. Patricks Day blev det lite irländska stycken bland annat. 
Efter spelningen så gick vi runt i parken och upptäckte ställen vi aldrig sett förrut. Där är verkligen supermysigt och trots att det ligger precis brevid skolan glömmer man av att gå dit. Vi bestämde iallafall att vi ska försöka gå dit över torsdagsluncharna i fortsättningen.
 
Slutligen körde vi tillbaka till Coronado och passade på att käka Frozen Yogurt innan jag släppte av henne igen. Sen var klockan redan halv 5 och jag körde tillbaka igen! Under eftermiddagen kom såklart huvudvärken tillbaka men efter att ha fått i mig lite socker och tagit en varm dusch börjar det släppa.. Har försökt plugga lite men det går sådär när huvudet bultar. Det känns inte så stressande ändå. Har gjort lagom och imorgon har jag en hel dag att skriva så det blir säkert jättebra! Denna uppsatsen känns redan lättare! Musiken borde inte vara något problem. Faktum är att hittills har jag bara gjort ett ynka misstag när det kommer till att beskriva stycken i min musikläxa så känns verkligen bra! 
 
Nu ska jag väll krypa till sängs och hoppas huvudvärken försvinner så jag kan göra allt som behöver göras imorgon. Det vill säga tvätta och plugga!
 
Dagens program
 
"Spreckles Organ" i Balboa Park
 
Vi hittade dessa gröna kronorna som vi var tvugna att skaffa dagen i ära!

Lördag.

Träffade Donna idag och åt lunch på Panera Bread. Var väldigt trevligt och såklart supergott också. 
Efter det har jag passat på att handla mat och lite sånt, det vill säga att eftermiddagen inte var så händelserik. Sov en liten stund också vilket inte var planerat men var så himla trött.. 
 
Nu kollar jag på Tangled, älskar den filmen den är så söt! Har nyss ätit kvällsmat. Samma som igår fast med kyckling idag. Var supergott.
 
Imorgon ska jag till Balboa Park på orgelkonserten jag skrev om igår. Haein följer med mig så ska hämta henne i förväg och sen ska vi äta lunch innan vi åker dit! Det ska vara fint väder så blir en mysig utflykt! 
 
 
Världens godaste frukost
 
Bok jag fick av Donna som en försenad julklapp. Jättefina bilder i, ska bli kul att bläddra i!
 
Så tråkigt att laga mat... Sitter bara och väntar på kycklingen..
 
Blev bra resultat iallafall!

Plötsligt ökade mängden skoluppgifter enormt...

Min lugna vecka förvandlades plötsligt till en inte så lugn vecka. Såg verkligen ut som om det inte skulle bli så mycket pluggande men fel hade jag. Nästa vecka slutar min musikkurs vilket betyder att jag har en veckouppgift att göra, ett prov och en konsertrapport från en klassisk musik spelning plus måste göra en radiolyssningsrapport som extra credit. Psykologin230 är det ett ordförhör, Psykologi211 Midterm och Biologi Labquiz. Wow. Och på onsdag kommer mamma, pappa och Elias så vill gära vara klar innan dess. Blir helt enkelt en plugghelg! 
Ska jag vara helt ärlig låter det nog mer än vad det är. Musiken kommer ta ett tag men sen är det klart och det är en onlinekurs så det är inte så svårt. Förhör och quiz är simplet och midtermen verkar riktigt enkel så  det värsta är engelskauppsats nummer två.
 
Nu är det iallafall helg och det är skönt! Idag hade jag först lektion sen åkte jag till fashion valley och köpte anteckningsblock och yogapants. Riktigt nöjd med mina köp! Efter det har jag gjort denna veckans musik, ätit lunch och kvällsmat, köpt ny ansiktstvätt och lite smått och gott. Var supertrött för har inte sovit mer än 4 timmar i natt eftersom jag inte kunde somna men lyckades hålla mig vaken hela eftermiddagen och nu ligger jag här och är pigg igen. Suck..
 
Imorgon ska jag träffa Donna. Vi ska äta lunch på Panera Bread vilket ska bli trevligt. Har inte träffat henne sen innan jul. På söndag blir det en utflykt till Balboa Park för att kolla på en orgelkonsert som jag ska skriva min konsertrapport om. Det ska bli fint väder och spelningen är utomhus så ska bli mysigt. Haein sa att hon kanske kunde följa med så ska höra av mig till henne också. 
 
 
Kyckling istället för fisk idag. Och bubbelvatten till! Mums! Det bästa med att laga sin egna mat är att man kan göra hur mycket sparris man vill utan att slåss om den. Hemma får man alltid typ bara 3 var...
 
Mina anteckningsblock och pennor som jag köpte idag!

Intressant Psykologi!

Min uppsats är klar. Nu kommer ni inte behöve höra mer om den. Fast redan nu börjar arbetet på uppsats nummer två.. Suck. Orkar inte. Men måste göra det. Allvarligt känns det som min uppsats blev betydligt bättre och jag känner att den är tillräckligt bra för att lämnas in. Får se vad det slutliga resultatet blir. Har redan accepterat att det kanske inte blir ett A i denna kursen men ett B är väl faktiskt bra nog, bara det inte blir en vana.
 
Psykoloin idag var riktigt intressant. Vi såg en film, The Last Lecture, som handlade om att förverkliga sina barndomsdrömmar och även att hjälpa andra göra samma sak. Vi ska skriva vår uppsats om den och jag har redan idéer på vad jag kan skriva om. Det är väldigt fritt och vi får skriva i princip vad som helst så länge det är en form av reaktion från att ha sett filmen och är 3 sidor 12pt Times New Roman, double spaced med 1inch marginaler. Egentligen hatar jag när det inte finns tydliga instruktioner men just denna uppsatsen ser jag fram emot att skriva. Kommer säkert göra klart den i helgen fastän den inte ska va klar förens 17 maj.. 
Vi gick även igenom lite inför provet nästa vecka. Hon gav oss svaren till några frågor, inte för att vi ska ha det superlätt, utan för att hon vill att vi ska veta vad som är viktigt att fokusera på. Det är trots allt en kurs om inlärning så hon kan säkerligen sina metoder ner till minsta detalj i teorin om inlärning. Jag tycker hon är en bra lärare för hon är inte ute efter att lura någon. Hon vill bara att vi lär oss det viktiga, har kul när vi gör det och sen kommer ihåg det så vi kan använda det i det riktiga livet!
 
Eftersom det var torsdag idag träffade jag Haein vilket såklart var kul! Vår torsdagslunch är verkligen en av mina favoritdelar av veckan! Alltid lika kul! Vi pratade om lite allt möjligt i skolväg och om byte av major och hon gav mig lite information som jag inte visste förut! :)

Imorgon är det engelska. Ugh. Veckans sämsta del.
Är såklart superpigg nu så kommer inte kunna somna i första taget.
För övrigt är det min namnsdag idag om någon undra. Brukar va en otursfylld dag av någon anledning men har klarat mig igenom dagen utan några problem! Känns bra!

God och nyttig mat gör allt bättre!

Går verkligen inte snabbt framåt med min Engelskauppsats. Ni är säkert trött på att höra om den men det är inget emot hur trött jag är på dens existens. Imorgon blir det att färdigställa den en gång för alla. Hade kunnat sitta lite nu men är för en gångs skull trött så bestämde mig för att det är bättre att få en ordentlig natts sömn, gå upp i tid och skriva klart. 
 
Min dag idag har varit bra. Började med frukost på balkongen, ny favorit! Blev fullkornstoast med mandelsmör och banan med en kopp grönt te. Älskar den frukosten. Känns väldigt fräscht och nyttigt plus att man håller sig mätt länge. När jag är på ämnet så kan jag passa på att säga att min lunch idag var fantastiskt god. Stekte en laxfilé som jag åt med brunt ris, kokt sparris och broccoli plus grekisk yogurt! Var superfräscht och gott! Älskar när man hittar nyttiga men enkla maträtter som fortfarande är jättegoda. Det känns bra att ha en basrätt som jag kan alternera lite, till exempel växla mellan fisk och kyckling, variera grönsakerna och så vidare. 
 
Psykologilektionen idag var som vanligt intressant. Man lär sig verkligen massor hela tiden och även om det är långa lektioner så fungerar det bra!
 
Bara en ynka vecka kvar till Mamma, Pappa och Elias kommer!!! YEY! :D
 
Min supergoda lunch!
 
Klarblå himmel när jag var ute och gick idag!
 
Lite bättre bild på alla som kitesurfa igår!
 

Vardagsrutiner..

Fick tillbaka mitt Biologi prov idag. Gick sådär. Fick ett B, det är egentligen inte så dåligt men det är sämre än vad jag förväntar av mig själv och därför är det dåligt. Man får räkna bort ett prov dock så nu laddar jag om istället och tänker lägga mer tid på resterande delar av kursen. Jag vet att jag bara har mig själv att skylla och att jag borde pluggat mer så så är det. Får ofta full poäng på mina labquiz så det höjer ju dock mitt totala betyg. Skulle misstänka att jag ligger precis under ett A just nu faktiskt. Bara att jobba upp igen. Det är inte okänt område så borde inte vara något större problem.
 
Har påbörjat processen med att fixa min engelskauppsats. Fruktansvärt tråkigt. Allvarligt talat har jag egentligen inget emot att skriva saker men detta är bara för tråkigt. Önskar verkligen att jag hade en annan lärare men det är försent att ändra på nu.. Bara att bita ihop och göra mitt bästa.
 
Vädret idag har varit jättefint. Lite blåsigt men fint! Åt frukost på balkongen och gick sen ut på en timmes powerwalk. Så härlig start på dagen. Eller det var snarare runt lunchtid eftersom jag handlade innan frukost och så.. Önskar jag verkligen kunde få till en daglig rutin men är svårt.. Vore så mycket lättare om skolan var på morgonen och sen efter det hade jag tid att plugga och gå ut. Inte mycket att göra åt saken men önska kan man.
 
Imorgon har jag ingenting före 7 då jag har psykologilektion så imorgon ska jag se till att slutföra engelskan. Det är mitt mål. Gärna gå ut en sväng oxå!! Problemet är att jag presterar bättre på uppsatser ju mer press jag har och därmed ju närmre inlämning jag kommer. Så kommer säkert ändra saker på torsdagkväll igen. Detta är anledningen till varför jag önskar jag inte hade kvällskurser för det är på kvällarna jag pluggar bäst och vill ha mina sista genomgångar inför prov eller inlämningar men då har jag istället lektioner.. 
 
Borde försöka sova nu men är fruktansvärt pigg. Fruktansvärt är egentligen ett ord som indikerar något negativt. Pigg brukar vara positivt men jag vill vara trött nog att somna så antar det inte är helt fel att använda iallafall haha. Dagens ordanalys av Matilda ;)
 
 
Fullkorsbagel med mandelsmör och banan plus en kopp grönt te. Perfekt frukost ! ♥
 
Hur underbar var inte min frukostutsikt idag?
 
Kanske är svårt att se men det var hur mycket folk som helst ute med kiteboards eftersom det blåste rätt bra.
 
 

Slappmåndag

Idag har inget speciellt hänt. Var ute och gick en promenad. Hade fortfarande ont i huvudet när jag vaknade men så småningom försvann det! Skönt.
Älskar mina slappa måndagar. 
I övrigt känner jag mig sjukt otränad för tillfället. Tror jag ska prova gymmet imorgon. Det är dock jättelitet :( Hade verkligen velat komma igång med ordentlig, regelbunden träning igen för gillar inte att känna mig så ur form. Jag menar visst jag är ute på powerwalks hela tiden men det är inte lika regelbundna som förut och jag gillar inte att vara såhär passiv. Önskar jag hade någon aktivitet att göra några dagar i veckan, men finns inget jag känner för heller. Dilemma.
 
Önskar jag hade ett husdjur. En liten hund vore perfekt. Då har man en bra anledning att gå ut och gå dagligen. Och sällskap! Blir så ensamt. Har mina roommates såklart och jag pratar med de dagligen, iallafall Giulia men ändå...
 
Ska sova nu, är inte på humör för att skriva.. :(

Huvudvärk :(

Som ni vet så sov jag hos Jim och Anita inatt! Sover alltid så bra där för sängen är så skön! 
Det var tidsomställning inatt så förlorade en timme vilket alltid är jobbigt. Jag sover dåligt nog utan att en timme försvinner. Om ni vill höra min åsikt tycker jag vintertid är totalt onödigt och jättekorkat och det borde alltid vara sommartid. Först och främst slipper man byten och sen mitt vinnande argument är: Man vill väll hellre att det är mörkt en timme längre på kvällen än en timme tidigare på morgonen. Som det är nu så måste alla små barn gå hem i mörkret från skolan ensama. Jag hatar att vara ute i mörker själv. För mig så finns det ingen anledning med vintertid. Det är mörkt när man måste gå upp oavsett skillnaden är bara att med vintertid blir det ljust lagom till man lämnar huset. Och vi alla vet att det är för det ska va lättare att vakna men det spelar ingen roll om det är mörkt oavsett.. Som ni hör så har jag en väldigt star åsikt om detta hahaha!
 
Anywaysssss, började dagen med te och sen kom Bob och Annette över och vi åkte ner till hamnen i Oceanside där vi gick en promenad och åt brunch. Jag åt pannkakor med färsk frukt! Supergott!!! Sen åkte vi förbi deras Beach House och kollade, John och Jordan kom förbi på vägen tillbaka till LA. 
 
Efter det åkte vi tillbaka och sen körde jag tillbaka till SD igen. Hade ont i huvudet när jag vaknade i morse och lagom till jag kom tillbaka så slog det till med full styrka och jag hittade inte mina ibumetin så fick nöja mig med tylenol vilket inte hjälpte. Så istället la jag mig i sängen försökte få i mig lite socker i form av en kaka men då började jag istället må så illa att jag knappt kunde röra mig och ljuset utifrån var jättejobbigt så la mig helt under täcket och försökte sova vilket lyckades men när jag vaknade hade det inte försvunnit helt. Tillräckligt för att jag lyckades duscha och äta lite mat. Det har fortfarande inte släppt, hoppas verkligen det försvinner över natten..
 
Imorgon blir det pluggdag. Det vill säga fixa min engelskauppsats och lära mig termer för psykologin. Inte särskillt mycket denna veckan så känns ganska lugnt. 
 
Florida Canyon i Balboa Park där min Biologi Field Trip var
 
Små menyer med en lite historia om hur traditionen startade. Väldigt kul!
 
Bob och Annettes hund Zeke. Så söt!!!! Jag vill oxå ha en vit, liten, fluffig hund!

Swedish smörgåsbord american Style

dag har varit en lång dag och måste kämpa för att hålla ögonen öppna nu. 
Började med biologi field trip i Balboa Park. Det var superkallt på morgonen och vi identifierade vara växter vilket var sådär kul... 
 
Efter det var slut åkte jag tillbaka och bytte om och gjorde mig iordning innan jag körde till Mary där även Annette och Bob var. Det var dags för deras årliga svenska julbord fast lite senare än vanligt.. Efter någon timme kom även Anita och Jim och sen Jordan och John, Cindy och Rick(de som hämta mig på flygplatsen), deras son Scott och hans respektive Jamie och ett par som bor vid Mary. Det hela var supertrevligt och även om jag inte är förtjust i julmat(dvs all svensk högtidsmat) fanns det saker som jag gillade! Alltid kul att träffa Jordan och John!!!
 
Efter åkte jag hem till Jim och Anita och ska sova här inatt. Imorgon kommer Bob, Annette och Mary över för brunch vilket ska bli mysigt! 
 
Nu somnar jag snart! Lång dag men förhoppningsvis for jag en god natts sömn. Är omställning till sommartid dock så förlorar en timme men det är OK.
 
 

Skolaskolaskola..

Engelskalektionen idag var hemsk. Fick tillbaka min uppsats och det var endel jag måste fixa. Ugh, orkar inte hur kritisk hon är mot saker som allvarligt inte ens är fel. Jag fattar att den inte var perfekt och ärligt talat kändes det som en av mina sämre verk men några kommentarer kändes bara helt fel.. Förstår bättre vad som krävs nu dock så ska skriva om den och förhoppningsvis blir det riktigt bra. Jag har iallafall accepterat att kanske måste nöja mig med ett B i kursen. Vill inte krossa mitt perfekta 4.0 GPA :( 
Funderar på att lägga till en till kort kurs denna terminen efter musiken slutar. Skulle vara drama isåfall som general ed. och pass/no pass vilket innebär att det räcker att ara bli godkänd utan att det påverkar GPA. Isåfall skulle jag bli klar med 19 units denna terminen. Fattar ni hur mycket det är? 12 är fulltid.
Anledningen är att jag funderat lite på att byta programinriktning och jag vill fortfarande bli klar med alla City College-kurser så jag kan byta till SDSU hösten 2014. Får se lite hur det blir med allt..
 
Imorgon har jag en biologi fiel trip i Balboa Park. Vi ska kolla på växter eller något. Blir säkert kul. Det borde inte ta så lång tid och jag hoppas det blir kul!
Efter det ska jag åka upp till Jim och Anita och så ska vi äta hos Mary. Jordan och John kommer också och är ganska säker på att även Bob och Annette kommer vara där! Blir supertrevligt!
 
Har mått illa idag, hoppas det släpper när jag sover. Orkar inte om jag blir sjuk eller något...

Hur man tränar delfiner och späckhuggare!

Biologiprov idag. Gick nog bra! Kändes så iallafall! Speciellt delen med svarsalternativ. Det var en del med short answers och det var lite svårare men fick nog rätt på det mesta!
Psykologin var helt otrolig. Vi hade 3 timmar när vår lärare berättade om att träna delfiner och späckhuggare och alla andra djur på seaworld och det var väldigt intressant. Hon visade också videos och berättade allting helt rakt upp och ner hur det fungerar och det var kul att verkligen se från insidan och inte bara någon media-förvrängd version.
Vi fick också se hela delfinshowen på film. Kul!
Imorgon är det dock tillbaka till den hemska verkligeheten med engelska. Ugh, känner så mycket för att skippa den men nej. 
 
Nu regnar det och det kommer förhoppningsvis göra att jag sover bättre! 
 
En bild från när jag va på stranden häromdagen.
 
Frukost Frukost!

Min Matilda-tid stör min plugg-tid ugh.

Dagarna bara passerar och nu är det redan onsdagkväll igen. Har slutfört min musikuppgift och känns ändå som resultatet blev bra! Borde pluggat mer biologi idag men blev lite ont om tid innan jag var tvungen att åka till skolan op grund av att jag såg till att komma ut och gå en sväng eftersom jag hört det är viktigt att ha egentid varje dag. Så nu försöker jag få in iallafall 1 timme helst 2 med Matilda-tid varje dag. Imorgon kommer det tyvörr bli svårt eftersom jag har biologiprovet och måste verkligen vara där i tid och hinna gå igenom allt. Känner mig inte jättestressad dock. Jag kan det egentligen.
 
Har sovit riktigt dåligt inatt. Vaknade av några konstiga ljus som lät som det rosslade i från badrummet (inte för jag har någon aning om hur det låter men det var vad min hjärna tänkte) det enda var att ljudet kom inte från badrummet utan bara från ingenstans speciellt. Sen slutade det, och börja när jag somna till igen och sen slutade det helt plötsligt och försvann. Jättekonstigt. Det var precis som ljuden var där och samtidigt inte.. Skumt.
Trots det så är jag inte trött nu på kvällen. Imorgon måste jag se till att gå upp tidigt och gå igenom inför mitt prov så vore skönt om jag fick sova innan dess.
På psykologin sen ska vi ägna hela lektionen (3 timmar) på hur man tränar djuren på SeaWorld eftersom hon är tränare där. Ska bli kul! Vi ska också få se hela delfinshowen på film och därmed gratis hehe! Så perfekt! 
 
Idag hade jag mina andra psykologikurs. Där är en tjej som jag första dagen störde mig fruktansvärt mycket på för hon hade mjukisbyxor och en stor ful tjocktröja och vem har på sig det in public? Det mismatchade och såg sunkigt ut och sen dessutom hade hon Hello Kitty hörlurar och jag klarar verkligen inte av Hello Kitty. För att göra det värre spelade hon ashög, skitdålig musik som alla hörde och när lektionen väl började så sa hon hela tiden störiga kommentarer. För att komma till saken så varje vecka kommenterar hon att jag har fina kläder eller skor och idag sa hon att jag alltid har fina kläder och att hon är avundsjuk så nu har jag dåligt samvete över att jag tycker hon är så jobbig och har fula kläder. Så typiskt mitt liv. Dåligt samvete över att ogilla något.

En dag utan vatten...

Tisdag idag, första riktiga dagen på veckan. Hade biologilektion men ingen labb så det blev en kort skoldag. Faktum är att lektionen jag hade slutade tidigare än den skulle eftersom vi bara gick igenom det sista innan provet på torsdag. 
 
Vattnet i byggnaden har varit avstängt idag för de fixade något och det tog längre tid än väntat så har varit utan vatten hela dagen vilket har varit väldigt frustrerande. Nu är det iallafall igång igen vilket känns underbart! Helt sjukt vad jobbigt det är att leva utan vatten..
 
Imorgon måste jag skriva klart min konsertrapport till musiken eftersom det är sista inlämningsdagen. Har inte riktigt kommit igång ännu vilket är drygt men det känns lite motsträvigt att göra av någon anledning. Det är inte en tråkig uppgift egentligen jag bara känner inte för det. Kommer såklart göra mitt allra bästa oavsett eftersom det är så jag fungerar. Måste alltid vara bäst på något och just nu har jag inget annat än skola i mitt liv att vara bra på. Säkert bra för mina studier dock. Önskar egentligen jag hade någon utmärkande supertalang inom något jag kunde leva på så jag hade haft ett omväxlande och kul liv. Typ någon idrott, så man får resa runt och så. Lite sent att komma på nu bara så får väll bara acceptera att mitt liv alltid kommer vara average och tråkigt. VIlket är ungefär min värsta mardröm men hey what can I do..
 
Nu har jag precis kollar på Pretty Little Liars och The Lying Game, får passa på när man för en gångs skull inte går i skolan under sändningstid. Skönt att slippa kolla i efterhand! Nu kan jag istället börja plugga direkt när jag vaknar och inte vara distraherad av att vilja veta vad som hände! 
 
Funderar på om jag ska ta min dusch nu som jag aldrig lyckades med i morse eftersom vattnet var av eller om jag ska vänta tills jag vaknar imorgon..
 
 
Saknar min lillebror ♥

Chillmåndag

Det har inte varit en händelserik dag idag inte. Precis som måndagar aldrig är. Det är skönt att ha en extra helgdag innan veckan börjar dock och idag har jag verkligen bara tagit det lugnt. 
Har passat på att plugga lite för har ett prov och en inlämning denna veckan. Imorgon kommer jag spendera mer tid på det! Känns inte så komplicerat så är inte särskilt stressad över det!
 
Tog en promenad till stranden som jag oftast gör en gång om dagen numera. Det var lite kallare idag men skönt när man kom igång. Det är verkligen härligt att bara vara ute och gå i den friska luften! 
 
Har inte gjort mycket mer idag faktiskt. Påbörjat en ny bok, läst halva redan. Måste hitta fler böcker innan min lista är slut.. Kanske borde läsa lite mer klassiker, de är nog lite mer utmanande och har antagligen ett bra budskap eftersom de är klassiker..
 
Nu ska jag krypa till sängs. Imorgon börjar veckan på riktigt!
 
 
Godaste kvällsmaten <3

Happy, Free, Confused and Lonely at the same time.

Idag har varit en okej dag. Kunde inte somna igårkväll alls och under natten vakande jag en miljon gånger..
Det gjorde att dagen började dåligt eftersom jag var supertrött... 
Efter att ha skypat och pratat med diverse folk så gick jag ut på en promenad längs stranden. Var superskönt och välbehövligt, det är verkligen min favorit sak att göra när jag känner mig lite nere eller ensam. Det är bara något med det som är väldigt avslappnande när jag går där och lyssnar på musik helt i min egna värld.. Fastän jag är lika ensam när jag går känns det alltid bättre.
När jag kom tillbaka så köpte jag mat och sen lagade jag kyckling med kokt broccoli, morötter och sparris! Gott gott! 

Kvällen har spenderats med att kolla på den sista Twilight filmen. Det är ju inte precis Harry Potter men whatevs underhållande. 

Nu skypar jag med Elias och äter glass och dricker varm choklad. Lite lyx på kvällen. Hoppas verkligen jag kan sova inatt. Imorgon ska jag plugga mest så jag inte kommer efter med något utan istället kan vara lite i förväg! :)
 
 
Fin mismatch med strumporna och shortsen whooops...
 
Världens största sjögräs. Seriöst är detta blåstång eller vad?
 
Gott med glass och varm choklad!

En dag på stranden!

Har spenderat ytterligare en superhärlig dag på stranden idag. Där var full aktivitet, massa människor som spelade volleyboll, surfade, kastade footballs och frisbees och så vidare. Helt ärligt var där lite väll mycket folk för min del. Hade jag haft sällskap hade det varit en annan sak för då hade man legat och pratat kanske spelat lite strandtennis och varit igång själv men eftersom jag var där ensam så ville jag helst bara ta det lugnt med min bok..
 
Har läst ut nästa bok nu. Läste Silver Linings Playbook som nyligen blivit gjord till film och det var i sin roll i den som Jennifer Lawrence fick sin Oscar. Jag tycker egentligen inte om att se en film före boken men det blev så denna gången. Boken var mycket bra, man märkte att de hade ändrat mycket till filmen men bägge är suveräna som individuella verk. Har påbörjat nästa bok, Girl Over the Edge, har redan läst en tredjedel eftersom den är väldigt lättläst. Den är sådär välskriven vilket är lite synd men annars har den en bra story. Får se hur det slutar. Lär ju läsa klart den innan helgen är slut.. 
 
Jag tänkte starta en ny frukostrutin i form av havregrynsgröt som jag faktiskt tycker är gott. Tänkte det är en bra start på dagen, nyttigt och man håller sig mätt! Problemet är bara att jag får stört ont i magen av det. Kul! Här försöker man verkligen att vara hälsosam och det backfires. Samma när jag va på stranden och köpte med mig frukt. Äter ananas och plötsligt känns det som min tunga svällt upp och kliar jättemycket. Det finns verkligen mycket saker jag är känslig mot. Laktos också från och till. Det är aldrig riktiga allergier utan det kommer och går hela tiden. Suger. Åt sen på In-N-Out till kvällsmat, inga problem, fast food for life! ♥
Fast allvarligt det är ganska drygt att ha utslag mot nyttiga saker men inte mot onyttiga.
 
Full aktivitet på stranden, när bilden togs hade stranden inte fyllt ännu men tro mig där var fullt sen... Men man kan redan se att där är folk med surfbrädor och som kastar saker! :)
 
Workin on the tan :)
Min frukt och älskade guavajuica
 
Fin solnedgång idag!
 
In-N-Out yum! Animal Fries innebär att det är ost och grilladlök och någon sås på. Låter kanske inte gott men det är det. Såklart inga grönsaker på min hamburgare för ljumma grönsaker är äckligt!

Äntligen är denna vecka slut!

Äntligen helg! Har varit en intensiv vecka minst sagt men nu är jag ikapp med allt skolarbete igen! Skönt! 
Efter skolan så åkte jag till Fashion Valley och lämnade tillbaka min pyjamas jag hade beställt. Köpte istället en strandklänning och lite annat så jag fick en väska på köpet för de hade ett speciellt erbjudande! Köpte även ett par shorts så nu är jag redo för värmen!!
 
På tal om värme var det riktigt skönt idag så efter jag var klar med mina ärenden så åkte jag tillbaka och gick ner till stranden!! Låg där i 2 timmar och gud så skönt det var! Imorgon ska det också bli bra väder så blir en heldag.
Framåt söndag blir det dags att ta tag i allt pluggandet igen men innan dess så hinner jag få lite paus iallafall och bara njuta av vädret! 
 
Har beställt konsertbiljetter till All Time Low i maj! De är co-headlining med Pierce the Veil och sen Mayday Parade och You Me At Six öppnar! Har velat se Mayday Parade hur länge som helst och You Me At Six är inte illa heller! Kommer bli suveränt! :D
 
Sån här väska fick jag ! YEY!
 
Glasspaus efter shoppingen! Yummie yummie!
 
Lite mer folk på stranden idag!
 
En bild på mig, eller ett försök till att få en någolunda bra en iallafall..
 
Ny Strandklänning :)
 
Kvällen sen spenderades med take out och TVserier!!
 
Plus lite cheesecake till efterrätt! :)
 
 

Engelskauppsatsskrivning.

Är man en hemsk människa om man hoppas att någons planer blir inställda så personen kan göra planer med en själv istället? 
Det jag tänkte på gällde helgen då det ska bli supervarmt och skönt och vad är då bättre än att ligga på stranden? Att va på stranden med någon! Jag träffade Haein idag som vanligt på torsdagar och hon ska iväg och åka snowboard i helgen men eftersom hon har två prov på måndag funderar hon på att stanna hemma och isåfall kan vi ta oss till stranden på lördag vilket enligt mig vore suveränt! Får väll se vad som händer!
 
Vi hade vår vanliga lilla matstund som vi har de flesta torsdagar och idag provade vi skolan cheeseburgare som var riktigt goda. Tror dock vi tog någon annans beställning för vi beställde double cheeseburgers men fick vanliga. Jaja, den som fick vår isåfall kan ju vara glad över att få double! Det kan också bara blivit fel!
 
Efter det var det dags för biologi, var sådär idag. Folk är inte de smartaste... Några hängde inte med på att tonfisk är protein och olja är fett. Där någonstans stängde jag av och planerade in när jag behöver plugga in för olika prov och uppgifter istället!
Psykologin sen var intressant som vanligt. Det är inte så komplicerat att förstå och kursen känns som en Easy A kurs! Skönt! Vår lärare släppte oss tidigt vilket uppskattades för nu hann jag handla mat innan jag satte mig med min hemska engelskauppsats. 
 
Min engelskalärare är den sämsta läraren jag någonsin haft tror jag. Och då har jag ändå haft spanska på ÖT.. Hon har inte gett oss några instruktioner mer än att skriva en uppsats och jag fattar ingenting. Kommer resultera i den sämsta uppsatsen jag någonsin skrivit det är helt klart. Har aldrig haft något problem med att skriva saker tidigare men nu är jag fast. Hon får mig dessutom att hata att skriva saker. Not cool.
 
Nu måste jag återgå till min uppsats. Ugh. Kommer aldrig få gå och lägga mig ikväll... Som tur är har jag inget som måste göras sen innan söndagkväll-måndag!