Då var det klart med kurser!!!

Är precis hemkommen från skoldag #2. Idag var det Pyschology in Lifespan development. Det vill säga Psyc230. Jag var nummer 2 på väntlistan för att komma in på kursen men kom med direkt så nu är jag helt regristrerad i alla mina kurser!! I denna kursen har jag samma lärare som i Psyc 101 vilket känns skönt eftersom jag vet ungefär hur hon lär ut. Det kommer bli fler arbeten och färre prov i denna kurs dock men det fungerar säkert det med.
 
Lektionen var i skolans nya byggnad som var jättefin! Riktigt fräsh! Den ligger dock på andra sidan campus från A-byggnaden där jag imorgon har lektion på tredje våningen innan min 10 minuters rast före lektion på 5 våningen i nya byggnaden! Det blir tight men inte omöjligt! Hoppas jag.. Tur det finns hiss i nya byggnaden haha!
 
Påtal om hissar så bor jag på tredje våningen och det finns en hiss men eftersom den är 5 meter längre från ingången så orkar jag inte gå dit så tar alltid trapporna, makes no sense jag vet. 3 våningar är dock inte värt att ta hiss. Plus jag kommer få vältränade ben!
 
Något bra som hänt idag är att jag sålde förra terminens abnormal psychology bok till Lisa så fick lite pengar! :) Också kul att se henne igen efter lovet! 

SKOLSTART!

Då var det dags för första dagen tillbaka i skolan idag! Åkte in 2 timmar i förväg för att köpa böcker och grejer eftersom jag vet att det kan vara väldigt lång kö nu första dagarna. När jag var klar med det hade jag cirka en timme till min lektion började så jag passade på att köpa en iced caffé mocha medans jag fördrev tiden. 
 
Dagens lektion idag var Biologi plus labb. Efter att ha kollat igenom planeringen så har jag insett att det är mer eller mindre samma som Biologi A. Faktum är att det är ganska exakt, till och med ordningen sakerna kommer i så borde vara en ganska enkel kurs. Labben sen spenderade vi två timmar på att lära oss hur man omvandlar meter till centimeter till kilometer till millimeter. Sen även samma för volym och vikt såklart. Hur enkelt som helst tyckte jag men inte resterande. Vår lärare sa att det brukar vara det folk har svårast för under hela terminen. Herregud..
 
Jag gjorde sociala framsteg idag som pratade med hela 5 personer. Först en tjej jag satt brevid, hon var från Ryssland visade det sig. Sen de tre jag labbade med, en hade visst psyc101 med mig, hoppsan hejsan. Sen en från mittemot Disneyland och en från Santa Barbara! 
 
Den sista människan var en jag hade följe med till parkeringen. Han kom från Filipinerna, fast när jag tänker efter kan det varit Philadelphia.. Fast nä tror inte det, isåfall är jag helt efterbliven ju.. 
 
Det har iallafall varit en mycket lyckad start på terminen! OCH! Det var inte så läskigt att gå till parkeringen! :)

Nu ska jag sova, hoppas morgondagens lektion blir lyckad med!

Crêpes och middagssällskap!

Idag var det officiellt första dagen för denna terminen. Jag har inga lektioner på måndagar men ändå!! Vid lunchtid åkte jag in till downtown och mötte Haein på Horton Plaza där vi åt Crêpes. Blev varianten med nutella, banan, jordgubbar och grädde. Inte det nyttigaste men riktigt gott! Direkt efter det  gick vi vidare till starbucks men bara för drickor. Riktigt kul att träffas igen!! Känns som hur länge som helst sen sist!! Vi hade massor och prata om såklart och det kändes skönt att bli lite påmind om att jag faktiskt har iallafall en riktigt bra vän! Efter att ha ätit åkte vi vidare så jag kunde hämta mitt parkeringspass så jag kan parkera på skolan! YAY!! Nu vet vi bägge var skolpolisen ligger också haha!
 
Eftermiddagen spenderade jag med att kolla igenom lite mer inför mina kurser, vad för böcker som behövs och lite hur upplägget ser ut! Måste säga att jag verkligen ser fram emot att börja igen! Det är konstigt för har aldrig tyckt skola är så kul men här så längtar jag efter det!!
 
Senare på kvällen så hade Robbie en kompis här, Megan, så de lagade mat samtidigt som både mig och Giulia så vi alla åt samtidigt. RIktigt trevligt var det! Träffar ju inte de andra i lägeheten så ofta eftersom vi alla är iväg olika tider så det var verkligen kul att sitta ner och prata lite. Känns ju bra att känna de man bor med litegrann iallafall!
 
Jag behöver köpa strumpor för på något vis fick jag med mig ett, möjligtvis två normala par hemifrån och sen massa stickade varma och knästrumpor. Men jag är bara försnål, har varit påväg att köpa flara gånger men sen ser jag 3.99 för ett 3-pack hmm nej. Inte okej. Imorgon kanske. Kan inte använda samma hela tiden kanske..
 
Riktigt fin utsikt från balkongen idag!

SOLEN ÄR TILLBAKA!!!

Idag började solen så småningom komma tillbaka igen! Tyvärr var det inte mer än 15 grader men det var ändå skönt när solen sken! Förmiddagen passade jag som vanligt på att Skypa med folk. Idag Pappa, Elias & Axel och därefter mormor & morfar. Älskar hur enkelt det är att prata med folk på så långt avstånd. Dessutom med video och allt!
 
På eftermiddagen tog jag mig en promenad. Gick bland annat förbi Urban Outfitters och köpte ett par shorts och en topp, nu måste bara temperaturen stiga lite till! Efter det fortsatte jag ner till stranden och gick ut på piren en stund. Så mysigt att stå där och se på alla människor vid stranden. Där är några som går, några som är ute och springer, barn som leker, folk som surfar, folk som cyklar och så vidare. Gick runt lite där ett tag innan jag tog mig tillbaka till lägenheten. 
 
Imorgon börjar skolterminen! Inga lektioner på måndagar men ändå! Ska bli skönt att få rutiner igen! SKa träffa Haein och äta Crêpes på Horton Plaza imorgon vid lunch. Det lär inte bli den nyttiga varianten men vem bryr sig. Ibland får man fuska lite! 
 
Nya kläder wohooo ;D
 
Piren, så härligt men solsken igen!!
 
Var ganska mycket vågor idag, man kan säkert se lite surfare på bilden. 

One of those days..

Vaknade imorse till ett mejl från Elias med en video när har hoppar runt som en lite galning och gör ljud.  Gjorde ju onekligen så man började dagen med ett leende. Saknar verkligen den lilla busungen något helt otroligt. Finns ingen som kan få en på bra humör snabbare än honom!
 
I övrigt har dagen varit en sådan dag när jag inte känt för att göra någonting. Är sjukt trött & hängig och mår lite småilla, vilket jag gjort senaste dagarna.. Det har fortsatt regna vilket suger och just nu vill jag bara ta ett varmt bad men nej det finns ingen propp till badkaret. Har till och med googlat hur man kan lösa det på annat vis men vet allvarligt talat inte om jag är på humör för att prova.. Funderar på om jag istället ska försöka sova. Är ändå ganska trött. Alla andra är ute och roar sig på olika håll så finns verkligen inget bättre att göra. Inte för att vi precis umgås ändå, alla bara bor här men är aldrig hemma på samma tider. 
 
Imorgon skulle solen komma tillbaka verkar det som iallafall! Hoppas det stämmer så man iallafall kan gå ut utomhus utan att bli blöt och kall. 
 
Hitta en bild på Elias och mig från julafton!

It's not always sunny in California

Idag har varit en grå och trist dag. Har absolut inte haft orken att göra någonting så därför har jag heller inte gjort något. Eller inget ansträngade iallafall. Eller har varit utan för lägenheten två gånger faktiskt! Första gången för att leta upp gymet och brevlådorna samt handla ny frukt till frukost och andra gången för att handla kvällsmat och juice! Jag har aldrig varit mycket av en frukostmänniska så därför kör jag nu på att äta färsk frukt och så grönt te. Känns lite lagom hälsosamt är fräscht att börja dagen med! Kvällsmaten idag blev Panda Express igen. Riktigt gott och ligger väldigt nära när man är för lat för att laga mat eller vill unna sig något. 
 
Resten av dagen har  spenderats med lite skypande med mamma & pappa och sen filmtittande. Har sett massa filmer. Ingen var någon höjdare dock.. Lite tråkigt, men med tanke på att hela filmerna låg upp som ett klipp på youtube så skulle jag nog kunnat räkna ut att de inte skulle vara några höjdare.. 
 
Regnet har fallit hela dagen och nu framåt kvällen har det verkligen forsat ner. Det ska fortsätta hela helgen tyvärr så lär bli mer filmtittande.. Nästa vecka börjar iallafall skolan så då kan jag komma få in lite rutiner igen. Ska bli skönt!! 
 
Mina föräldrar och Elias har bokat en resa hit i slutet av Mars, ska bli riktigt kul att se de och visa de hur mitt liv här ser ut. Det är något jag kan tycka känns lite jobbigt, att när jag berättar för folk så går det aldrig att riktigt exakt förklara även om jag visar bilder för det finns ingen uppfattning om hur saker förhåller sig till varandra. 
 
Nu ska jag ta en varm dusch (eller kanske till och med dags att testa om det är ett bra badkar..) och försöka syselsätta mig med något innan jag går och lägger mig! 
 
Jag skojade inte när jag sa att det forsar!!!
 
Myskväll(eller snarare dag kanske) med take out och filmer, självklart dricker jag min guava juice, min favorit!!! Visste ni att guava innehåller typ massa gånger mer Vitamin C än apelsin?
 
Visa ord i min fortune cookie idag.

En dag fylld av ingenting..

Idag har jag inte gjort något specielt alls. Har verkligen bara tagit det lugnt. Det har varit molningt ute hela dagen så var inte så sugen påatt gå ut heller. Blev några skypesamtal.
 
Till lunch gick jag ner och köpte mat på Panda Express, var riktigt gott. Tog inget ris eller nudlar utan bara grönsaker. Köpte en frozen yogurt också lite senare. Riktigt gott. Finns ett ställe precis där jag bor, igen, och deras yogurt är fantastisk. Yogurt on the rocks heter det! Något som såklart gör mig väldig excited är faktumet att deras skedar är illgröna eller illrosa och inte bara vita tråkiga vanliga haha. 
 
Nu har jag kollat på Wild Child, klassiker, blir aldrig tråkig, och ätit en hemmagjord sallad till kvällsmat.
På måndag börjar terminen och jag ska även träffa Haein över lunch :) Ska bli riktigt kul att se henne igen! :)

 
Mina fortune cookies jag fick på Panda Express!! Lite kul ju! :)

Pacific Beach

Idag började jag dagen med att Skypa med först Carro, sen mamma & pappa och slutligen Axel. Superkul att prata med Carro och planera lite för vårat än så länge hemliga projekt. 
 
Efter att ha skypat klart bestämde jag mig för att gå på en promenad och utforska var jag bor. Gick ner till stranden och sen längs stranden en bit. Fortsatte över där det slår om från Pacific Beach till Misson Beach och sen över till Mission Bay. Sen gick jag inne i kvarteren tillbaka till lägenheten igen. Blev 6,5 kilometer, kändes rätt lagom. Eftermiddagen har jag inte gjort särskilt mycket mer än duschat och surfat runt på nätet. Är riktigt trött nu, i kroppen också vilket är skönt. Det sluttar endel när man går ner mot stranden vilket man märkte på tillbakavägen. Kvällsmatt idag blev stekta grönsaker med lax och fetaost! Väldigt enkelt men supergott!!
 
Imorgon har jag inga planer och jag tror inte jag kommer göra något specielt heller. Får väll försöka ta mig ut på en promenad igen men har sett det ska regna vilket inte uppskattas alls.. Ska faktiskt regna både torsdag och fredag.. Förhoppningsvis kommer det bara någon skur så man kan vara ute resten av dagen. Måste också höra av mig till Haein så vi kan träffas!!
 
 
Passade på att ta lite bilder när jag var ute och gick. Tyvärr var det molningt fast det kanske är bra så ni inte blir allt för avundsjuka på det oftast soliga Kalifornienvädret!!
 
Stranden i PB, där det går ut som en liten udde och blir klippigt börjar La Jolla.
 
Piren i PB, var riktigt stora vågor idag också!!
 
Uppe på piren, lite kul är att alla de små husen är ett hotell så man kan bo uppe på piren!!!
 
Boardwalken i Pacific Beach som fortsätter till Mission Beach
 
Mission Bay, kan ni hitta den svenska flaggan?

En dag full av ärenden.

Idag har jag gjort det sista som behövdes för att komma iordning. Började med att åka till AT&T för att få tillbaka surfen på min telefon eftersom den försvann när jag var hemma. Sen åkte jag till Fashion Valley för att skaffa en ny laddare till telefonen. Slutade med en multiladdare som fungerar i hela världen!! Känns ju ganska smidigt!
Passade även på att köpa en julklapp till Haein, skulle köpt i Sverige men hittade inget kul så skaffa en nu istället.

Mitt sista ärende var att åka till Ikea och införskaffa något att hänga upp i min garderob där jag kan förvara saker! Ingen aning om vad det kallas haha.

När jag var klar med alla ärenden som krävde att köra runt så gick jag och köpte mat. Blev massa grönsaker och fisk! Gott gott! Slutligen gick jag till chipotle och köpte en kycklingburrito! Så gott!!

Nu ikväll är alla mina roommates iväg på olika håll för taco tuesday, själv är man ju underage så jag stanna inne och åt frozen yogurt istället! Inte helt fel heller. Plus mycket billigare än massa drinkar och dessutom säkerligen nyttigare!!


Mitt nya boende.

Här kommer ett inlägg med bilder från lägenheten. Lägenhetscomplexet är sjukt stort!! Här finns 4 pooler+jacuzzis, gym, tennisbanor. Har gått förbi lite pooler de ser väll lite sådärkul ut. Bra att sola framför men inte mer. SKa nog kolla in gymet imorgon, har inga superförhoppningar men ändå. Lägenheten är som jag skrev förut inte jättestor men lagom. TVn har alla kanaler jag alltid velat ha, det vill säga kanalerna som TV-serierna jag följer går på! Tyvärr kommer jag ha bara kvällskurser och lär inte hinna se de ändå. Interenetet är inte snabbt det kan jag lova men det ska säkert lösa sig ändå! 
 
Var nere vid poolen en stund, men gick därifrån ganska snabbt för jag var fruktansvärt uttråkad. Har ingen aning om vad jag ska hitta på tills jag ska sova nu. Man kan inte precis vila och ta ett powernap för då kommer jag aldrig sova ikväll. Är egentligen inte så farligt jet-lagged, är inte särskilt trött. Har bara tråkigt... och fryser. Det är nog dock tidsskillnaden för de är 25°C ute.
 
Är lite sugen på att ta ett varmt bad men har redan duschat två gånger idag så känns inte som världens bästa idé ändå. Blir nog att se n ågon serie eller något. Jaja nu ska jag inte tråka ut er mer! Här kommer bilder iallafall!
 
Vardagsrummet
 
Köket
 
Utsikt från balkongen
 
Min säng med mina efterlängtade lakan.
 
Blev inte min bil fin med sin sätesklädsel? ;D

Tillbaka i värmen igen!!

Då var det dags att ta upp bloggandet igen! Är efter en lång resa tillbaka i San Diego igen. 
För att göra en lång historia kort så kan jag ju bara berätta att planet var tvungen att bli de-iced i London eftersom de inte kan hantera snö i det landet och därmed var det 4 h sent. Kan berätta att cirka 80% av alla plan var inställda så kanske hade lite tur någonstans iallafall. Efter 25 h på resande fot kom jag äntligen hem till Mary som mött mig med varm soppa innan jag kröp till sängs.
 
Efter en halvdålig kort natts sömn var det dags att stiga upp igen, fick french toast och ägg&bacon till frukost vilket verkligen mättade! Sen körde jag ner till Pacific Beach där jag numera bor. Kom lite vilse på väge, har aldrig kört från Mary bara Anita och Jim förut, men det visade sig i slutändan att jag var rätt från början... Min mobils internaet fungerar inte så fick använda en papperskarta för att lista ut var jag var! Tack till Jim som utrustat mig med de!
 
Min lägenhet är ganska liten men helt ok. Har träffat Robbie och Petter hittils och de bägge är mycket trevliga. Ikväll kommer jag också träffa Giulia som jag delar rum med. 
 
Nu ska jag väll försöka hitta någon lunch, borde inte vara ett större problem. Funderar också på om jag ska ta en sväng ner till poolen och jobba på brännan igen.

Lägger upp bilder på stället senare ikväll!
 
Hur många plan som helst eftersom så mycket var inställt.