Just another monday.

Då var det ny vecka, igen. 
Tror jag är sjuk. Eller har kännt mig helt orklös hela dagen och lite smått yr när jag står upp så därför har det fått bli en väldigt lugn dag. Måndagarna är alltid lugna men idag så Har jag vilat rätt mycket och legat ner för som sagt har jag känt yrsel.. 
 
Var och köpte lite schampo och ansiktstvätt senare under dagen men bortsett från det har jag inte gjort någonting. Skulle ta ett bad i Jacuzzin men där var redan folk och jag orkade inte gå till någon av de andra tre så nu har jag istället bara suttit här och tagit det lugnt. Funderar på om jag kanske ska ta ett bad i badkaret istället. Man sover så bra efter, vilket är skönt speciellt om man som jag ofta sover dåligt.
Imorgon har jag lite plugg att göra, prov på torsdag, och sen skola såklart. Inte många veckor kvar nu men en hel del arbeten. Kommer få jobba på!!
 
Nä ska fullfölja idén om ett bad nu faktiskt! Ska passa på att ta bort gammalt nagellack också så jag kan måla om de sen :) Känns alltid bra med fräsha naglar! 
 
 

Heldag hos Jim och Anita! :D

GIck upp tidigt imorse och körde upp till Jim och Anita där det blev storfrukost/brunch med våfflor, färsk frukt, äggröra och bacon. Var supergott! Mary var också där och gav mig en massa kakor! Yum!
Efter brunchen åkte vi till Beach houset som nu har fått upp stommar till väggarna igen så man kan se hur hela nedervåning kommer se ut! Det börjar verkligen likna något! Kommer bli riktigt stort och utsikten är perfekt!!!
 
Efter det åkte vi tillbaka och gjorde chokladdoppade jordgubbar och åt sen kollade vi på män som hatar kvinnor(svenska versionen) för de hade spelat in den när dengick på TV häromdagen. Var mysigt att bara ta det lugnt ett tag! 
Efter filmen var klockan redan 7 så vi åkte och åt mexikanskt på Anita's i Oceanside och det var jättegott! Därefter körde jag tillbaka igen och det är så min dag har sett ut.
Tog ett bad nyss och satte på en ansiktsmask för min hud har varit lite sämre senaste veckan :( Hoppas det hjälper lite!
Nu måste jag sova för är supertrött..

Idag var en bra dag! :)

Idag har varit en bra dag, 
Imorse kom Haein och Jason förbi med cykeln som stått hos de hur länge som helst! De köpte även med sig frukost i form av pannkakor som var väldigt gott!!

Fortsatte dagen med skype,cykla och handla på Trader Joe's och lite så. Skönt att kunna cykla dit! Blir lite långt att gå och känns så omständigt att köra!
 
I kväll så hade Giulia bjudit in sina italienska vänner och även den svenska tjejen från hennes jobb, som hade med sig sin roommate från tyskland på bbq vid poolen. Blev ca 10 stycken sammanlagt. Jag badade i jacuzzin för första gången och åt gott kött! Var supertrevligt! Kommer kanske lite bilder så småningom:)
 
Imorgon ska jag upp till Jim och Anita, ska bli supermysigt. 
 
Nu är jag supermätt och supertrött så ska sova!

En lång Fredag!

Satt och tänkte igenom vad jag gjort idag och insåg att det fortfarande är fredag. Herregud. Denna dagen har verkligen kännts lång. Började med engelska på morgonen men fick gå efter redan en halvtimme så de som är mindre begåvade kunde stanna kvar och få lite one on one hjälp med sina uppsatser. 
 
Efter det åkte jag tillbaka till lägenheten och vilade lite innan jag gick ner till stranden och åt lunch samt inom Urban Outfitters och köpte lite kläder :) 
Har också pratat med Anita och ska åka dit på Söndag. Blir en heldag vilket ska bli kul. Kommer verkligen sakna de jättemycket när jag åker hem.. :( 
Hon föreslog också att jag pratar med stälelt jag köpte bilen och ser om de kan sälja den igen. Vore perfekt om de kunde!!
 
På eftermiddagen mötte jag Giulia och Jessica, en svensk tjej som och har internship på samma ställer som Giulia, så gick vi och köpte Frozen Yogurt. Var jättetrevligt :)
 
Nu har jag inte gjort mycket under kvällen. Köpte pizza och det var inte så gott så lär inte göra det igen. Healthy food for life !!
 
 

Nästan slut på veckan :)

Då var det torsdagkväll igen och som vanligt sitter jag och jobbar på min Engelska. Det är fortfarande argumentet jag jobbar på och det är inte särskilt stor ändringar att göra. Måste skriva ett avslut också men annars är jag i princip klar! :)

Skolan idag har varit rätt så chill. Biologilektion först sen psykologi. Vi såg en film på psykologin som var väldigt intressant! 
Åt lunch med Haein och gav henne sin födelsedagspresent :) Berättade också att jag planerar att stanna i Sverige i höst vilket var lite jobbigt. Känns nästan jobbigare att åka från folk här än det var att åka hemifrån eftersom de hemma vet jag verkligen att jag har kvar oavsett.
 
Nu måste jag fortsätta på engelskan!!

Huvudvärk :(

Kom nyss tillbaka från skolan och har världens huvudvärk... Det verkligen dunkar i hela huvudet och sista 2 timmarna på lektionen var hemska. Även att köra hem var jobbigt eftersom lamporna från de andra bilarna är jobbiga. Som tur är känns det som det börjar släppa lite efter att jag tog huvudvärkstabletter och åt lite soppa. Hatar när jag får så extrem huvudvärk. Mår också jätteilla samtidigt och det är jättejobbigt...
 
Något positivt är att jag fick mitt paket äntligen!! Filten var perfekt! Större än jag trodde, vilket jag älskar! Den är ganska tunn men ändå väldigt varm så tar nog inte upp så mycket plats heller :) Bikinin var inte i den färgen jag trodde så åkte till fashion valley och lämnade tillbaka den direkt!
 
Nu ska jag faktiskt sova så huvudvärken släpper helt!! 
 
 
Mysmys i min filt! :)

varför kan inte saker bara gå smidigt?

UPS OCH JAG ÄR SÅ INTE VÄNNER FÖR TILLFÄLLET.... Har beställt en bikini, en filt, födelsedagspresent till Haein från Victoria's Secret och det blev fel från början med adressen så jag hörde av mig till VS som hörde av sig till UPS som skulle fixa det och lovade att det skulle komma dagen efter(dvs i fredags). Såklart hände inte det och jag hörde av mig till UPS i mådags och de skulle igen fixa det och det skulle komma idag men nej, ytterliggare en gång lyckas de missa det och jag fick ringa igen. Nu har iallafall statusen på trackingen ändrats till något nytt så hoppas verkligen det kommer imorgon. Orkar inte när saker inte fungerar smidigt..
 
Iallafall bortsett från att prata med UPS så har jag idag pluggat lite och sen var jag i skolan på kvällen. Äntligen har de släppt genetiken och övergått till DNA på ett också väldigt grundligt vis men det är iallafall omväxlande. Efter det var det labb och vi tog fram DNA från lök, jättesimpelt... Det var också en annan del där vi skulle med DNA fingerprinting lösa ett mord. Vi fick bygga med kulor och så och det var lite kul för vår grupp fick den som var mördaren och en annan grupp fick då DNAprovet från brotsplatsen så våra skulle ju bli samma och tydligen gav han våra grupper de korten medvetet för att våra grupper var bäst och spelade egentligen ingen roll om de andra gjorde fel så länge våra matchade vilket de gjorde hahaha.
 
Nu är jag tillbaka igen och har nyss ätit lite soppa. Tror jag ska fortsätta lite på min psykologiuppsats innan jag går och lägger mig för är inte särskilt trött.. Får se dock, är inte så sugen på att plugga nu.
 
 
 
GRATTIS PÅ 10ÅRSDAGEN TILL ELIAS ♥
 

Another week.

Den här dagen har varit fruktansvärt seg men nu känns det också som timmarna bara flugit iväg på samma gång vilket känns rätt så jobbigt helt ärligt för jagh ar verkligen inte gjort något produktivt alls. 
Skypade med Carro vilket så klart var trevligt!! Sen också lite med mamma och pappa innan jag gick och handlade mer soppa och vattenmelon. Det är perfekt att det finns vattenmelon nu för jag tycker inte om frukost och nu kan jag bara äta lite melon istället vilket alltid är gott!! 
 
Efter det har jag kollat på massa avsnitt av New Girl eftersom jag var ganska efter där. Det är vad jag har gjort hittills idag och nu är klockan 20 över 7. Har inte jobbat något på mina skolarbeten som jag borde ta tag i. Inte för jag har tidspress men det är lika bra att få gjort en vecka jag ändå inte har något annat att göra... Har dock några timmar kvar ikväll innan det är dags att sova så kan faktiskt sätta mig och jobba en stund. Känns bara lite smått omotiverande för tillfället.. 
 
Nu ska jag snart laga kvällsmat. Blir kyckling fylld med getost och soltorkade tomater. Är inte särskillt hungrig men måste äta. 
Har nyss druckit Guava juice och insett att det innehåller High fructose corn syrup så nu kommer jag aldrig dricka det igen. Känns sjukt onödigt att äta/dricka onödiga, onyttiga saker. 
 
Det börjar bli mörk ute, och det är dessutom grått och molningt vilket känns sjukt drygt. Ska bli kallare i veckan nu och orkar inte med det. Åkte inte precis hit för att få tråkigt väder. 
 
Imorgon fyller Elias 10 år. Allvarligt önskar jag mer än allt annat i världen att jag kunde vara hemma och fira det för han är min favoritmänniska och 10 år är en stor födelsedag och jag kan inte ens lyckas vara där för det. Best sister ever.
 
Kollar på New Girl i min lilla koja! :)
 

Slappdag :)

Idag har verkligen varit en slappdag. Min solbränna börjar lägga sig vilket är skönt. Bränner lite vid ögonbrynen fortfarande men det försvinner förhoppningsvis över natten.
 
Tog en rejäl sovmorgon imorse eftersom jag inte kunde sova igår. Det var riktigt skönt att sova lite längre! Efter det skypa jag med mamma och pappa rätt så länge innan jag gjorde mig iordning och gick ut lite. Det var dock mycket kallare än jag räknat med så gick och köpte saker till lunch och sen gick jag tillbaka igen och åt. Hade lite parmaskinka, vattenmelon, pastasallad, bröd och getost. Var riktigt gott! Favorit sommarlunch! Så enkelt men så gott!
 
Efter det har jag kollat på film och tvättat. Är trots att jag knappt gjort något idag riktigt trött nu så ska nog försöka krypa till sängs rätt så snart! Tänkte egentligen duscha först men det kan jag lika gärna göra imorgonbitti istället.
 
Har varit en rätt långtråkig dag faktiskt. Så tråkigt att inte ha någon att göra saker med. Även om jag träffa Giulia varje dag så gör jag aldrig saker med folk och det blir rätt långtråkigt och ensamt.. :(

Beach day!

Tiden har verkligen sprungit iväg och ser att klockan detan är över midnatt. Varför jag ens är vaken är en bra fråga och sanningen är att jag började läsa Paper Towns av John Green och nu är den slut. Precis som de andra böckerna jag läst av honom var den mycket bra. Han skriver på ett väldigt bra sätt och väver in många tänkvärda citat.
 
Idag har det varit superskönt och jag spenderade några timmar på stranden. Tyvärr lyckades jag bränna mig lite, vilket aldrig händer egentligen...
Efter att ha legat där gick jag och åt sen lunch på Tower 23 som är ett hotell med restaurang. Åt en wrap med sparris, fetaost, avocado, hummus, spenat och lite mer saker jag inte kan kommai håg som var supergod!!! 
Gick därefter tillbaka till lägenheten, tog ett bubbelbad och sen har jag läst på sen dess! 
 
Nu ska jag smörja in mig med after sun och göra mig redo för att sova! Är riktigt trött men kunde inte sluta läsa. Samma sak hände igår då jag läste ut The Great Gatsby. Måste skaffa något nytt att läsa imorgon!! :)
 
Bild från stranden igår! :)
 
Beach bag!! Kul att allt går i samma nyanser och färger, till och med min mat och dryck..
 
Piren in PB :) Där var bröllop på gång idag också!
 
Min lunch! Supergott!
 
Perfekt efter en lång stranddag!

SOL SOL SOL SOL! :D

För ett tag sen såg jag på internet hur man väljer den perfekta vattenmelonen och enda sen dess har jag tänkt på att i sommar när jag köper melon ska jag tänka på det. Idag kom tillfället då de sålde massa vattenmeloner på vons. Jag gick dit leta upp en mörkgrön som inte var för glansig, har en gul fläck som inte är för vit och som var tung för sin storlek. Tro mig när jag säger att det var en av de godaste melonerna jag ätit i mitt liv. Den var perfekt mogen och saftig!!! Finns inget godare, finns heller inget äckligare än dåliga vattenmeloner!
Var precis vad jag behövde nu på kvällskvisten!!!
 
Dagen idag har varit lång. Sov inte många timmar i natt på grund av att jag inte kunde sova som vanligt och var tvungen gå upp tidigt.. Började iallafall dagen med engelskalektion, fick tillbaka förra uppsatsen även den med A-. Kan ju inte precis påstå att det går dåligt. 
Vi satt två och två och gick igenom den uppsatsen vi jobbar med nu och gav varandra kritik, sen ska vi skriva om till nästa vecka. Han jag jobba med var onekligen sämre än jag skriftligt men det var ändå bra att jobba igenom med någon. Han var dock mycket nöjd med min hjälp och sa till vår lärare att han var glad över hjälpen varpå hon sa att han hade verkligen tur som fick jobba med mig eftersom jag var väldigt duktig! 
Sen mitt andra shining moment på lektionen var när vi gick igenom hur man avslutar en uppsats bra och att man måste se till att det är övertygande i alla grupper. Ämnet är ju jämnställdhet och halva klassen skriver om marriage equality och då var en inte riktigt säker på hur han skulle säga varför man ska bry sig om att alla ska ha samma rättigheter på ett sätt som intresserar alla grupper att ta ställning och supporta jämnlikhet. Då sa jag att han borde vända på det istället och säga varför borde någon bry sig om man inte "approve of gay marriage, don't get gay married".
Alla var typ tysta i chock över hur smart vridning det var på uppgiften och han vars uppsats vi pratade om sa att han absolut skulle använda den idén och jag tänkte för mig själv varsegod för betygsökningen det kommer ge din uppsats! Sanningen är att jag sett quotet på internet, satte det bara i ett bra sammanhang.
 
Efter lektionen körde jag tillbaka och bytte om till bikini för att sen traska ner till stranden. Köpte en burrito på vägen till lunch och sen la jag mig på stranden några timmar. Har varit upp mot 28-29 grade idag så var riktigt skönt. Tyvärr blåste det dock och även om det var varma vindar så fick man sand på sig. Hade det inte blåst hade jag nog stannat längre!
 
Efter stranden blev det dusch vilket jag efter 2 minuter ändrade till ett bubbelbad och därefter har jag inte gjort något speciellt. Suttit vid datorn lite och ätit lite soppa till kvällsmat!!
Nu är jag hur trött som helst, vet inte riktigt vad jag ska göra med mig själv för jag känner samtidigt att om jag går och lägger mig nu (klockan är trots allt kvart över 9) så kommer jag vakna igen vid midnatt eller något. Dryg situation. Kanske ska ta en portion glass och sakta men säkert byta om och läsa något!
Ni tänker säkert att om jag lägger mig och läser kommer jag somna, men inte jag inte. Lägger jag mig och läser på kvällen kan jag lika gärna läsa till boken är slut. Det är hjälper inte mig överhuvudtaget!
 
 

Engelskauppsatsskrivning pågår för fullt.

Sitter och skriver på min engelskauppsats som ska vara klar imorgonbitti. Har kommit igång rejält nu så det borde definitivt bli något utav det hela. Jag har hela tiden vetat vad jag måste få med men inte riktigt varit säker på hur jag ska lyckas med det. Eftersom det är ett argument så behöver det inte vara lika formellt skrivet utan viktigt är att det övertalar läsare att man har rätt. 
 
Idag vare ytterliggare en biologilektion med samma grundläggande genetik. Pallar inte. Om folk inte fattar ännu kanske de borde satsa på en karriär där hjärnkompetens inte krävs...
Psykologin efter var kort så vi fick gå tidigt vilket var skönt! :)
 
Fick paket från urban outfitters idag med lite accessoarer! :) YEY! 
 
Hello heartbreaker sunnies ♥

Prov avklarat!!

Provdags idag! Kändes mycket bra, borde vara ganska nära full pott! Jag var väldigt säker på i princip alla frågor så blev klar väldigt snabbt. Min lärare var till och med lite chockad över det och fråga om jag verkligen var säker att jag vill lämna in vilket jag var eftersom jag redan kollat igenom allt och kände att jag hade svarat som jag ansåg rätt igenom hela provet :) Efter det car det en liten extra credit föreläsning jag stannade kvar på. Enkla poäng. Imorgon måste jag skriva min engelskauppsats #3. Argumentet med andra ord. Det ska säkert gå bra!! Känner mig rätt utslagen om jag ska vara ärlig och längtar till helgen som ska bjuda på upp till 28 grader. Kommer antagligen lägga mig på stranden och sova. Har varit en rätt tuff vecka och ska bli skönt med en kort paus även om det bara är några dagar. Nästa vecka sen är iallafall lugn så då finns det plats för mer tid för mig!! Det kostar att ligga på topp ibland.. Har verkligen jobbat på hårt detta året och kan nog för första gången i mitt liv säga att ett sommarlov verkligen är välförtjänt!!!

Folk är tröga..

Fick med hjälp av mamma och pappa ordning på ansökan till utbildningar och kurser hemma! :) Känns skönt att det gick ihop tillsist. Får väll se om jag kommer in.. Annars får jag väl ta högskoleprovet igen. SÅ DRYGT JAG DÖR.... 
 
Idag har jag pluggat mest hela dagen. Känns bra inför provet imorgon. Kommer gå igenom det igen under morgondagen, speciellt bitarna vi kommer vara tvugna att skriva mer om.
Biologilektionen idag var fruktansvärd dryg. De gick igenom genetikreglerna grundligare än när jag lärde mig samma sak i 7an. Och visa har verkligen aldrig sett det. Så sjukt. Sen på labben var jag klar typ 1000 år före resten så tillsist sa vår lärare till att vi kunde gå istället för vi var klara och förstod. Fattar verkligen inte hur det kan vara komplicerat på något vis....
 
Var skönt att komma tillbaka tidigar iallafall. Nu ska jag sova! Älskar att sova heheh! :D
 
Ni vet att man kan dela beauty i två ord. Buy & Eat vilket literally är mina two fave things in life! Beauty of life ;)
 
Natti Natti! :D
 

Måndag

Pluggdag idag. Nästan klar inför mitt prov på onsdag nu. Känner egentligen att jag borde kommit lite längre idag men känner mig ändå säker på att jag kommer kunna det innan provet vilket är det viktigaste! Sen på torsdag får jag väl se till att skriva min engelska. Det blir i sista sekunden men ibland så går det inte ihop bättre när det är så mycket olika uppgifter samtidigt.
Nästa vecka sen är lugn så tänkte försöka komma igång med lite arbeten så jag inte behöver tänka så mycket på det under slutspurten sen. Det är några veckor till men man märker ändå av att det är sista halvan eftersom uppsatser och så ska skrivas. Engelskan håller ju ungefär samma tempo hela tiden så det är en fast arbetsmängd men de andra kurserna variera mer.
Sista veckan har jag biologi och psykologiprov samma dag vilket känns riktigt störigt. Psykologin kommer antagligen vara rätt enkel men biologiprovet är rätt stort.. 
Behöver inte tänka på det ännu. Är som sagt ett antal veckor kvar och just nu är det ett annat psykprov som är i fokus..
 
Har ansökt lite kurser hemma nu i höst. Känns bra. Dock vill jag söka sjukgymnast och såklart krånglar det... Varför är det alltid problem när jag söker utbildningar och skolor? Det var inte precis det lättaste att åka hit och nu hemma också... Det är precis som världen inte vill jag ska plugga.. 
Men allvarligt dock hade gärna kommit in på sjukgymnast för det är något jag tänkt på länge och det intresserar mig. Är dock ganska högt intag och jag kan har straight A's här men hade definitivt inte 20.0 i gymnasiet. 
 
Det jobbigaste är om jag åker hem måste jag ta med mig alla mina saker som skulle ta hur mycket plats som helst. Plus få sålt bilen och allt detta stressar mig redan ahhh.. Just nu är jag dock ganska säker på att jag inte vill tillbaka hit i höst. Eller jag gillar att vara här men andra aspekter gör att det inte riktigt är en hållbar situation för mig och det är känna efter när det känns så..
 
Nu ska jag sova så jag orkar stiga upp och plugga hela dagen imorgon.

strawberry season yum.

Sitter här och äter jordgubbar för det är säsong yummie! Var dessutom sjukt billigt så köpte en jättestor låda som aldrig kommer ta slut innan det blir gammalt. Gott är det iallafall.
 
Idag har varit en dryg dag. Orkar inte riktigt någonting just nu och vet allvarligt inte vad jag ska göra. Hade bara velat åka hem och gosa med katten och spela Mario Kart med Elias. Känns bara fruktansvärt ensamt här och även om jag känner lite folk är det inte alls samma sak som hemma.. Är iallafall inte så jättelänge tills jag åker hem. 45 dagar. Sen vad som händer efter det vet jag inte. Så trött på att känna mig nere hela tiden. Inte för det precis är något nytt men ändå.
Vill bara åka runt över allt och göra något inspirerand som är av betydelse. Om jag hade vetat att jag gjort något som inspirerat en ynka människa är jag ganska säker på att jag skulle kunna leva på det föralltid. Men sen har jag inte precis gjort något anmärkningsvärt någonsin så det är väl för mycket att hoppas på.
 
Nu är min jordgubbar slut. :(
 
 
 
 
nothing here, no one talking, nothing's gonna change but sometimes it can get so hard pretending it's ok

Pluggdag!

Vaknade i morse med huvudvärk och allmänt illamående. Hatar när det blir så, är lugnt sämsta starten på dagen. Dessutom fick bara tanken på att äta yogurt mig att må sämre. Försökte mig på havregrynsgröt men det gick inte heller så fick ta mig upp och gå och köpa en bagel i stället som slank ner snabbare än snabbast heheh! 
 
Efter det mådde jag iallafall lite bättre och kunde plugga. Har kommit en bit på psykologin men imorgon blir det ett ryck till så jag har gått igenom allt material innan helgen är slut! 
Största delen har gått åt att plugga och ta det lugnt. 
 
Framåt kvällen kom massa av Giulias italienska vänner, som hon träffat här, över och de lagade mat och lät mig äta med de. De hade gjort pasta carbonara och det var riktigt gott! Var också trevligt att träffa lite människor. Följde med de och köpte Frozen Yogurt sen. Efter det åkte de direkt från yogurtstället och vi gick tillbaka. Bestämde oss för att prova gå in via en annan ingång och sen ta oss tillbaka genom byggnaden istället för att gå runt. Det var som värsta labyrinten och lättare sagt en gjort kan jag ju säga hahah!
 
Sitter och lyssnar på Little Mix som vann X Factor UK 2011. Verkligen inte min typ av musik egentligen men måste säga att deras album är väldigt catchy och de är sjukt duktiga så varför inte! Deras musik har också bra budskap så det gillas!
 
Tror jag ska söka lite kurser hemma i höst. Så jag kan ha valmöjligheter. Älskar verkligen det här och skulle allra helst stanna föralltid men klarar inte riktigt hur ensamt det blir.. Trodde inte jag var så beroende av närhet till folk som är nära en men tydligen. Saknar min familj.. ♥
 
Nu mår jag faktiskt lite illa igen. :( Ska väll sova och hoppas det försvinner!!
 
Mitt hår var nästan lite lockigt när jag vakna idag yey! :)
 
Bästa ever. Water purifier, gör vattnet drickbart hehehe! :D
 
Frozen Yogurt <3

Äntligen helg! :)

Blev inte många timmars sömn inatt. Efter jag väl la mig så kunde jag inte somna före åtminston halv 3... Kan säga att det var gaaaaanska jobbigt att stiga upp vid 7tiden på morgonen sen. 
Började dagen med engelska som vanligt och det var helt okej trots tröttheten. Har en ny uppsats att skriva nu. Det är verkligen aldrig någon paus där inte. Har också ett prov att plugga inför denna vecka så det är väl lika bra att ägna helgen åt det så jag får det avklarat! 
 
Efter det var jag jättetrött så efter skypat lite med mamma och pappa var jag tvugen att lägga mig en stund. Helt sjukt så trött jag var. Har inte gjort något särskilt resten av dagen. Fixade ny sallad för helgen och så men annars inget! 
 
Nu är jag fortfarande trött vilket inte är så konstigt så ska bli skönt att få sova tills jag vaknar imorgon!!


Tax papers ughhhhhhhhhhhhhhhh

Klockan är redan 1 och jag ska upp tidigt imorgon så blir väl ännu en kort uppdatering. Är ganska pigg så får se hur det går att somna sen... Iallafall, idag har jag spenderat vad som kändes som en evighet på att försöka lista ut hur man fyller i Tax papers. Känns så onödigt eftersom jag inte tjänar några pengar och jag vet allvarligt inte varför de vill ha in det.. Fick iallafall rätt på det tillsist och imorgon måste jag skicka de. 

Åt som vanligt lunch med Haein och hon sa att hon aldrig fyllt i tax papers förrut så hon var lika lost som jag. Vi prata om lite andra blandade saker och det var som vanligt supertrevligt. 
Efter det var det biologi och sådär halvvägs igenom kände jag bara hur mitt blodsocker sjönk.. Satt där och trodde jag skulle somna närsom, hjälpte inte precis att vi gick igenom baserna i genetik som jag lärt mig säkert 3 gånger redan.
 
Därefter var det psykologi och jag han köpa en mocha latte innan för att piggna till igen vilket hjälpte! LEktionen var intressant som vanligt och två personer höll sina extra credit presentationer. Jag ska göra det om några veckor. Tog en vecka jag inte har så mycket annat så jag kan fokusera mer på det. De två som hade idag hade iallafall jättebra presentationer som var kul att lyssna på. Det är ganska fritt vad man pratar om men det blir lite som en presentation av sig själv och åsiker plus drömmar.
 
Nu har jag precis rättat till min engelskauppsats. Känner mig ganska nöjd. Har också skrivit om källorna jag ska använda till mitt argument. Hoppas det också blev bra. Hade varit skönt att avsluta hela detta året med GPA 4.0. Förövrigt funderar jag på att gå med i ett honors society för psykologi. Det är nationellt och har en grupp på City som min lärare är ansvarig för. Psi Beta heter det. Vet allvarligt inte vad det innebär men det ser säkert bra ut i papperna. Och det är säkert intressant!
 
Igår föresten när jag gick i trapporna i parkeringshuset snubbla jag och slog mit knä. Gjorde fruktansvärt ont och nu är jag halvt handikappad! Fick ett jättekonstigt blåmärke för det är en perfekt cirkel i storlek av en femma mitt på knäet och har jättekonstig färg.
 
Igår när jag körde till skolan så flög ett flygplan lägre än jag någonsin sett förrut och jag kunde bara tänka på Elias som hela tiden försökte få ett på bild men vi missa alltid de med någon minut... Detta var ett stort British Airways vilket säkert gjorde att det kändes ännu närmre. Tyvärr fick jag inte upp telefonen i tid för att fota. Och det var i princip helt still på vägen pågrund av rusningstrafik så ni inte tror jag kör på motorvägen och tar foto..
Fick iallafall ett tillfälle idag igen, var inte i närheten av lika nära men ändå.. Och ja det är ingen zoom alls.
 
Bra morgonhumör? Literally sekunder efter jag vakande haha!
 

Fint väder & Psykologi

Är även idag riktigt trött! 
Skönt att gå och lägga sig när man är trött dock. Sover också bättre då! :)
 
Idag har jag pluggat lite, varit ute och gått och sen skola på kvällen. Det var riktigt fint väder och sådär 23 grader idag vilket var superskönt! Blir dock kallt på kvällarna när jag är i skolan så fryser alltid på vägen hem. 
 
Imorgon måste jag slutföra min engelskaläxa och kanske börja mer på psykologin inför provet. Det är på onsdag nästa vecka och känns ändå som det kommer gå bra! :) Måste också göra ett arbete sen om en utvecklingsteori och det måste vara kreativt ahhhhh! Typ en poster eller video eller vad som helst bara inte en uppsats. Det måste också följa ens egna liv. Blir en liten livslinje helt enkelt, iallafall i vissa teorier. Andra bli mer som bara 3 steg och då kanske man inte ser det lika tydligt. Önskar jag kunde måla bra för har lite tankar på hur jag skulle kunna få ihop det annars men vi får väll se..
 
Nu ska jag sova så jag orkar plugga mer imorgon! Eller mest ska jag sova för jag är trött och det är dags och jag ser fram emot det!
 
Beställde en till bikini från Victoria's Secret idag, och leggings och en filt som jag velat ha länge! Längtar tills det kommer yey! :D

Snabb uppdatering innan jag somnar med datorn i knäet!

Blir ett kort inlägg idag för är supertrött och behöver sova!

Åkte med bilen till express tires och fick däcken satta på rätt hjul i morse. Skönt att ha gjort så jagi nte behöver tänka på det mer. De anmärkte inget om att något skulle varit konstigt så antar jag inbillade mig om att det vinglade. Vägarna är ju som de är också... Medans de fixade det passade jag på att köpa frukost på starbucks för att sen ta med mig det till stranden där jag åt. Var ganska perfekt!
 
Resten av dagen bara flöt förbi utan att jag gjorde något särskilt. Har  varit en mycket lugn dag. Biologilektion sen på kvällen, fick tillbaka mitt prov med 94%. Klart godkänt! :) Snittar A på alla kurser i nuläget. Känns bra! Nästa biologiprov borde vara rätt ok! Allt som är kvar i de olika kurserna borde vara rätt ok faktiskt!
 
Nu ska jag sova! Hoppas jag får en lång natts sömn, vore jätteskönt! Imorgon blir det plugg hela dagen och lektion på kvällen! Bara att köra på!

Inriktningar och matlagning!

Bestämde mig för att hoppa av dramakursen. Det kändes bara inte värt extratiden. Ska istället försöka komma in på en fashionkurs nästa termin!! Låter mycket mer intressant!! 
Mejlade min engelskalärare om källor för mitt argument och hon hjälpte mig att hitta massor som är bra för argumentet om internationella studenters tuitionkostnader så nu är jag on board med det igen! Låt mig ta ett moment att säga att trots att jag tyckte det verkade hemskt i början har jag lärt mig uppskatta engelskalektionerna. Jag lär mig onekligen saker och vår lärare trycker på viktiga punkter och är engagerad! 
 
Har funderat lite mer över vad jag vill göra med inriktning och så vidare.. Jag tycker verkligen psykologin är jätteintressant och älskar kurserna men jag har ingen aning om vad jag skulle vilja jobba med inom det. Jag vill nog inte bli psykolog för jag vill göra något som är ännu mer varierande. Helst hade jag bara åkt runt och sett världen men man kan inte bara göra det hursomhelst... Jag älskar att lära mig saker. Jag har inget emot att gå i skolan men jag tycker själv de största lärdomarna kommer från erfarenheter och upplevelser. Det är en av anledningarn varför jag älskar att resa och älskar att läsa! Det ger mig en så mycket större förståelse för i princip allting och jag gillar det. Jag är en ganska tyst människa men om någon tar sig tiden att fråga om min åsikt om något så kan jag nästan lova att jag har en hel del att säga.. 
 
Har varit på Trader Joe's och handlat ingredienser till en stor sallad idag som förhoppningsvis räcker några dagar. Plus extra grönsaker så jag kan göra mer, så sammanlagt har jag ungefär för en vecka! Om ni inte visste det så är hälsa något som intresserar mig och jag tror jag har en lite dietist inuti mig. Iallafall så tycker jag att ett mål per dag kan vara lite lättare till exempel sallad eller soppa. Idag när jag förberedde min sallad insåg jag att det finns hur många sorter som helst men egentligen så följer alla samma grundregler. I min kokbok hade receptet på sallad sett ut så här(inom parantes är vad jag valde idag):
Steg 1: Väl en bas (babyspenat)
Steg 2: Välj tre grönsaker (avocado, svamp & röd paprika)
Steg 3: Välj en protein (kyckling)
Steg 4: Välj något att smaksätta med (fetaost och soltorkade tomater)
 
Självfallet hade jag gett förslag på vad de olika kategorierna kan vara också! Personligen har jag aldrig dressing för jag fattar inte poängen. Det är bara onyttigt och tar bort smaken från grönsaker. Har mycket hellre i avocado för att det inte ska bli torrt! Om jag verkligen vill ha något blött tar jag lite keso! Bra med protein också! :)
 
Slutligen har jag kollat lite efter möjligheten att ta sånglektioner här för jag saknar det oerhört mycket. Tror nog inte någon förstår hur mycket tid jag lägger på att gå runt och sjunga dagligen haha!
 
Idag kändes också ett av mina hjul på bilen lite vickigt när man svänger :( Vet inte om jag inbillar mig men kanske borde kolla det... Det borde verkligen inte vara något, om det satt löst när de satte på de borde det väl redan hänt något? Har kört några hundra miles redan.. Men vad vet jag, jag kan inget om bilar. Kanske lika bra att kolla, Better safe than Sorry lixom!!
 
Jag vet inte om detta inlägget överhuvudtaget hade mycket att göra med mitt liv i San Diego men det hade iallafall att göra med mitt liv så jag hoppas ni står ut!
 
 

Somewhere in Neverland ❤

Idag har varit en sådär dag. Allt har bara känts allmänt hopplöst.. 
Fick iallafall klart min Drama. Vet inte helt ärligt om jag ska fortsätta med den kursen eller om jag ska hoppa av den. Den är ganska tidskrävande och jag läser redan massa kurser så.. Men det är smart om jag blir klar med lite kurser!!
 
Nu sitter jag och kollar på Peter Pan för det är min favorit! Är jättesugen på att läsa boken igen. Vet inte varför men bara älskar storyn!!!
 
 
Här kommer lite blandade Peter Pan bilder hehe! :D Själv ska jag väl försöka sova, fly away to Neverland! :)
 
 
Ellen och Jag vid Peter Pan-statyn i London!
 
Favoritmugg :)
 
Walk of Fame

 
Tyvärr hitta jag ingen bild på min vägg hemma men om ni kollar noga kan ni kanske se vad det står.. Där är också en liten Peter Pan brevid! :)
Peter Pan and Wendy turned out fine, so won't you fly with me 
 
Mina fina teckningar jag ritade förra sommaren!

Trött trött trött..

Eftersom jag spillde vatten i min säng igår tog det ett par timmar innan jag somnade, antar jag behövde bli tillräckligt trött för att klara sova på fukten, och därför passade jag på att ta ordentlig sovmorgon imorse. Eller så gott det gick iallafall!! Hela dagen sen var jag ändå jättetrött och hade huvudvärk. Jag behöver mina vanliga sömnrutiner... 
 
Under dagen har jag iallafall varit ute! Gick till stranden och köpte mat och åt där sen satt jag där en stund innan jag gick tillbaka. Efter det tog jag bubbelbadet som aldrig blev av igårkväll. Var riktigt skönt att bara slappna av en stund. Går dock inte att sitta/ligga riktigt bekvämt för kanten är för skarp så man blir helt öm i bakhuvudet... Hade behövt en kudde!!! Finns det badkuddar?
 
Efter badet var min huvudvärk på topp så var tvungen att lägga mig ner en stund. Mådde illa också. Hatar när det blir så. Nu har det iallafall släppt och jag fick i mig kvällsmat som var jättegod!! Nu ska jag väll försöka sova innan klockan blir jättemycket igen. 
 
Av någon anledning är blogg.se efterblivet idag och vill bara ha bilderna liggandes. Suck.. Ni får vrida på huvudet eller något.
 
Klännig jag köpte nyligen! :)
 
Min supergoda frukost!
 
Gick förbi detta på vägen till stranden.
 
Lunch på stranden!

Vatten är bra för mycket men....

Spillde nyss en halv flaska vatten över min säng. Var ska jag nu sova? :( Verkligen mitt i dessutom så kan inte ligga på andra halvan eller något.

Dags för helg igen!!

Helg helg helg! Har insett att majoriteten av min vecka är jag ledig. Inte bara i timmar utan dagar i sträck. Börjar skolan tisdag efermiddag och slutar fredag mitt på dagen vilket innebär att det sträcker sig över 2,5-3 dygn från början till slut. Ganska skönt ju! 
 
Idag hade jag engelska som jag inte alls hatar lika mycket längre! Det är bara för jag har kommit tillbaka till att känna att jag är bra på det. Jag gillar inte att vara dålig. Undra hur det känns för sånna som alltid bara precis klarar sig igenom kurser... Jag hade suttit där och ungefär gett upp hoppet om livet isåfall. Tur det går bra för mig!
Fick tillbaka uppsats 2. Har lite att fixa men inte särskilt mycket. Måste tänka igenom lite saker och fördjupa det! Nästa uppgift är att skriva ett argument. Jag är egentligen ganska bra på det men mitt problem är att ämnet är jämnlikhet. Allvarligt det suger. Tänkte först att jag kunde skriva om hur mycket mer internationella studenter måste betala jämfört med de som kommer härifrån men jag måste ha 5 källor från böcker och jag har ingen aning om var jag hittar information om det ämnet. Därför måste jag antagligen istället skriva om något annat... Suger. Hade jag bara kunnat basera på kostnadskillnader, betygsskillnader och andra nackdelar med att komma utifrån hade jag kunnat skriva ett kick-ass argument om varför interntionella studenter borde få betala samma summa. 
 
Fick min dramabok idag. Är så inte sugen på den kursen men vad gör man! Jag blir allmänbildad iallafall! Kan ställa upp i vem vill bli miljonär sen! Eller något annat program där man vinner pengar genom att veta saker! Jag jobbar dessutom bra under press så! Pappa hade varit tvungen att ha telefon redo för han hade definitvt varit min "ring en vän"-livlina. 
 
Har nyss ätit kvällsmat. Lagade kyckling med sparris, fullkornsris och en sås gjort på kokosmjölk, salt, peppar, vitlökspulver och timjan. Var riktigt gott! Kom på receptet själv faktiskt! Kommer definitivt göra det igen! Har också köpt ny frukost, får bli en yogurtperiod nu. Är verkligen ingen frukostmänniska så måste växla hela tiden... Köpte iallafall grekisk yogurt och frysta hallon och kokosflingor att blanda ner. Och lite chiafrön för det är tydligen väldigt nyttigt med massa fiber och omega-3! Allt jag äter är i princip nyttigtoch finns alltid en baktanke för att med näringsämnen! Och det är alltid gott och billigt! Borde typ skriva en kokbok haha! Den skulle heta: Jag har ingen förståelse varför folk utsätter sig själv för nudlar.
 
Nu ska jag hoppa i ett varmt bad innan jag går ock lägger mig! Det är helg i PB och man hör fullt med folk på gatorna och det spelas musik i någon grannlägenhet så att sova får nog vänta ett tag. Suck... Är nog världens tråkigaste ungdom hahahaahahhaha! Är sugen på frozen yogurt men vill inte gå dit själv i mörkret. Gatlampor existerar verkligen inte här.... Imorgon kanske! Borde gå dit på dagen och ställa det i frysen så kan jag äta på kvällen sen!

Det går bra nu :)

Sitter här i sängen och inser att klockan börjar bli mycket. Är dock inte alls trött så att ens försöka sova kommer inte gå bra.. Har engelska tidigt imorgon men kan vila när den är slut! Eller i helgen! 
Idag var det biologiprov och det kändes mycket bra! Är ganska säker på att det blir ett A. Faktum är att jag kände mig mycket säker på det mesa så förhoppningsvis blir det ett högt resultat. Kanske inte 100% för det är typ omöjligt men det närmaste jag kommit någonsin är 99%. 
 
Hade psykologi idag och fick tillbaka ett prov där. Fick precis under ett A men mitt snitt i kursen är ett stabilt A så whatever. Vet dessutom att det är ett prov till som anses lättare och sen en uppsats, det vill säga inga konstigheter vilket betyder att det absolut inte borde sluta på något annat betyg. Känner att mina kurser är ganska stabila. Eller får se hur biologin gick men om det gick som det känns är det lugnt!
 
Snart är det helg igen och jag har absolut ingenting planerat. Tror jag ska skriva klart uppsatsen för Psykologin så det är gjort och sen lär vi få någon engelska också! Denna veckan har det varit rätt mycket har det kännts som så har inte riktigt haft tid att gå ut och gå som jag annars brukar så nu i helgen får jag se till att göra det igen! 
 
Igår när jag var på Jamba Juice så gick jag förbi en människa som bara sa att jag påminde sjukt mycket om Alice i Underlandet. Tyckte det var rätt kul eftersom det var min Halloweenutklädnad! 
 
Nu ska jag nog försöka sova trots allt! Ska upp om 7 timmar och jag vill egentligen sova 8 om möjligt. Har lite mer att läsa inför engelska men får nog ta det när jag äter frukost!

Klädombyten hehe

Idag har jag bytt kläder 3 gånger. Och då menar jag inte tre gånger för jag var tvungen att prova olika saker utan 3 gånger där jag har använt allting ett tag innan jag bytt. Detta är ganska vanligt för min del vilket egentligen är ganska konstigt. Det är inte precis bara så att jag byter till träningskläder heller.
Mitt första byte var såklart från pyjamas till klänning för jag skulle ut och handla. Sen hade jag det under förmiddagen innan jag duschade och bytte till lite skönare kläder medans jag pluggade och sen bytte jag till en annan klänning innan skolan. Nu ska jag snart byta till pyjamas igen. Känns som lite väl många onödiga byten. Varför inte bara ha iallafall samma klänning i skolan sen? Jaja så kan det vara.. 
 
Skolan idag var psykologi. Det var intressant. Nu är vi under tonåren på utveckling. Tydligen utvecklas främre delen av hjärnan till 21, där sitter koncentrationsförmåga som jag kände att det finns fortfarande hopp för min del. Allvarligt talat är jag sjukt lättdistraherad och jag flyter väldigt enkelt iväg på andra tankar som jag kopplar med det jag hör. Som tur är går det ju bra i skolan iallafall.. Fick ett A på psykologiuppsatsen! :)
 
Inte särskillt händelserik dag.. Blir så när det är mycket pluggande men så är det bara

Nya kunskaper om brandlarm och deras funktioner..

Idag har jag utvecklat en ny kunskap, nämligen hur man byter batterier i ett brand larm. Det kanske inte är svårt att lära sig men om man tänker efter är det väldigt viktigt! Har vaknat flera gånger under natten på grund av *beeeeep* low battery som upprepades sådär var 30 minut.. Tog mig iallafall igenom dagen levande och gick på min biologilektion+labb. Var riktigt trött när det var labbdags så får nog gå igenom det lite noggrannare när jag är lite piggare så jag förstår ordentligt! Inte för att det är något nytt precis..
 
Dagen idag har också varit en pluggdag, provet på torsdag är svarsaltenativsfrågor och jag börjar känna mig rätt så redo nu! Blir att testa mig själv mer imorgon och skriva ner alla faser ordentligt så borde det sitta sen!
Har också quiz i psykologi imorgon. Dubbla faktiskt tack vare att mitt däck exploderade så jag missade min lektion vilket suger.. Det går säkert bra ändå, det suger mer att jag missade lektionen om jag ska vara helt ärlig. 
 
Nu är jag som ni kanske förstått supertrött så sover nog gott inatt! Känner hur jag knappt har ork att byta om till pyjamas och borsta tänderna... Det blir skönt när det är gjort dock!
 

Biologiplugg!

Imorgon är det verkligen tillbaka till verkligheten igen när lektionerna kör igång igen. Känns jättekonstigt på något vis! Har bara varit ledig en vecka men känns som en oändlighet sen jag var i skolan! Trots det känns det ändå som jag skulle må bra att en eller två extra dagar ledigt! Som tur är är det kvällskurser så kan iallafalla ta sovmorgon. På torsdag är det biologiprov och idag läste jag igenom resterade bitar. Provet är på fotosyntes och cellandning, något jag haft förrut så det känns inte jättesvårt. Det är dock många steg och reaktioner att komma ihåg så behöver definitivt öva lite mer men känner att jag är ute i god tid vilket är en härlig känsla! Nästa vecka är det psykologiprov och det är ett väldigt stort ett så lär plugga hela helgen sen för det! 
 
Idag var första dagen på Dramakursen. Måste säga att där är extremt mycket jobb. Ska dock läsa den som pass/no pass vilket betyder att jag inte måste lägga hur mycket energi som helst på det men där är fortfarande diskussioner varje vecka och små tester som bara är tillgängliga under 48 timmar så även om det är en onlinekurs så är man väldigt bunden till specifika dagar.. Tar lite bort poängen med det måste jag säga. Hade varit bättre om hon bara la upp alla deadlines och sen fick man köra på i sitt tempo..
Är inte jättesugen på att läsa den men jag vet att det är smartast att göra. Känner att vissa uppgifter inte riktigt är min grej men vad gör man..
 
Idag har jag inte gjort mycket annat än att plugga! Skypade med Carro en stund vilket som alltid var kul och sen passade jag på att prata med mamma och pappa lite men efter det var det biologi! Var ute och köpte en smothie på Jamba Juice och fick lite frisk luft sen fixade jag naglarna också och det är allt som hänt idag! Nu är jag redo för en god natts sömn innan allvaret börjar imorgon start på sista halvan av vårterminen! Ser fram emot det faktiskt. Idag har jag inte alls haft något emot att plugga, det kändes väldigt skönt att ha funnit motivation för det igen!
 
 
Påskgodis och nyfixade naglar! :D

Glad Påsk!

Så jag vet att jag klagade lite över hur jag var tvungen att köpa mitt egna påskgodis i gårdagens inlägg, tar tillbaka det idag för jag har fått godis så det räcker och blir över. Iallafall för min del eftersom jag helt ärligt inte är det största godis-fanet.. Började dagen med brunch hos Donna. Panncakes och färsk frukt! Jättegott! Fick en easter basket med mig hem som var fylld med godis!

Efter brunchen så passade jag på att plugga biologi. Tog mig igenom ungefär hälften av materialet och imorgon ska jag fortsätta med andra halva plus göra tester på det. Känns som jag är tillbaka i mina vanliga pluggrutiner vilket känns bra eftersom jag kännt mig lite off första halvan av terminen. Inte för att det synts direkt på mina resultat men ändå. Det är viktigt att det inte bara går bra utan även känns bra. Vill inte känna att mina resultat är på grund av tur och att jag borde pluggat mer utan istället känna att detta kan jag och därför får jag så bra resultat.
 
När klockan var strax efter 4 begav jag mig upp till Carlsbad för att äta påskmiddag hos Mary med Anita och Jim. Det bjöds på lax och det var jättegott! Älskar verkligen fisk och kan allvarligt inte förstå hur vissa människor inte kan gilla det. Samma med svamp. Och spenat. Oförståeligt. Efter maten bjöds det på lite efterrätt och sen fick jag med mig godis och kakor hem!
 
Nu är jag ensam i lägenheten för Giulia har åkt till San Francisco och de andra två har jag ingen aning om var de är men inte här iallafall. Det är ovanligt tyst utanför och det känns rätt skönt! Det är trotsallt söndagkväll och folk ska väll upp imorgon men annars brukar helgerna ute i PB vara högljuda. Sitter i min pyjamas och dricker grönt te och känner mig ganska bra! Här må kännas ensamt ibland men sanningen är att jag inte är ensam här. Det finns folk runt mig som bryr sig och det känns oerhört bra! Även om ibland så är det specifika personer man behöver för att inte känna sig ensam såklart...
 
En störig sak är att nu när jag kör bil efter mitt däck exploderade så känns det inte alls lika bra. Jag är verkligen inte en nervös människa eller rädd för mycket men något med det hela har lämnat mig med en obehagad känsla. De som bytte däck sa att det var det näst värsta de sett och att jag borde köpa en lott med den turen som med andra ord betydde att jag borde vara glad att jag lever. Jag förstår att det inte händer två gånger men det är ändå jobbigt. Varje gång jag hör ljud, känner en konstig lukt eller bilen kränger lite så är jag på helspänn och det är jättejobbigt... Innerst inne vet jag att ljuden är utifrån och även lukterna och spåren i vägen gör att bilen kränger men ja... Om jag lyssnar på musik blir det iallafall bättre för då kan jag sjunga med vilket tvingar mig att andas djupa andetag så kroppens egna lugnande system sätter igång och allt känns bättre. Antar det försvinner så småningom. Bara drygt.
 
Dags att njuta av lugnet och försöka sova så jag är full av energi och redo för plugg imorgon!
 
 
Min Easter Basket! :D 
 
Redo för Easter Dinner!