Äventyrsdag med Elias

I fredags var det ledig dag för Elias och det slutade med en dagsutflykt till Köpenhamn för våran del.
Vi började dagen med att åka in till stan och äta frukost på St Jakobs innan vi fortsatte vidare mot grannlandet, det blev varsin chokladcroisant och det var jättegott. Planen därefter var att åka till Den Blå Planeten, ett nytt akvarie i Köpenhamn. 10 i 10 var vi över bron och i kön till Den Blå Planeten som öppnade klockan 10. Väl därinne kollade vi på diverse olika fiskar och vattendjur. Det var jättefint och Elias läste högt för mig från informationsskyltarna. Vi passade även på att kolla när pirayorna blev matade vilket var en stor besvikelse. Jag trodde det skulle vara lite action och stod med kameran redo men det var så slött att vi inte ens såg klar matningen. 
Efter 2 timmar hade vi kollat i alla akverier och bestämde oss för att vi var klara.
I love the ocean
 
Efter Den Blå Planet fortsatte vi vår lärorika äventyrsdag och styrde vidare mot Tycho Brahes Planetarium. Det ingick en IMAX film i entrépriset så vi såg en film på danska om Istidens Giganter, dvs mammutar. Inne på planetariet var det annars väldigt litet och både Elias och jag kunde det mesta redan som de rymdnördar vi bägge var som barn. En besvikelse var att allt stod på danska och även om det går att förstå i skrift så är det ganska jobbigt när det är mycket text med specialord.. 
Efter 2 timmar var vi klara även där.
I love space
 
Slutligen åkte vi till Experimentariet eller Experimintarium City som det numera heter. Det har precis flyttat och expanderats och det var väldigt roligt! Det fanns massa olika simulatorer att prova på och diverse olika experiment. Vi var där i 3 timmar innan det var dags att åka för det stängde. Precis lagom för att hinna med allting. Där var också väldigt lite folk så det var aldrig kö på de olika stationerna.
.
 I love science
 
Efter att ha varit på akvariet, planetariet och experimetariet var det två trötta syskon som begav sig mot Sverige och över bron igen. Det var en mycket lyckad dag och det är alltid kul att spendera tid med Elias. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0